perjantai 25. toukokuuta 2012

Banaanit hävikistä herkuksi banaani-bataattikeitossa!

Hei! Ruokablogeissa on kiertänyt viime aikoina Hävikistä herkuksi-haaste, jonka tarkoituksena on julkaista reseptejä, joihin voi käyttää vanhenemisvaarassa olevia elintarvikkeita. Vaikkei blogini olekaan ruokablogi, niin päätin tarttua tähän tärkeään ja hauskaan haasteeseen.

Perheemme yksi ongelmatapaus elintarvikkeiden saralla ovat banaanit. Välillä ne tuntuvat maistuvan todella hyvin, ja välillä taas tulee täydellinen stoppi niiden syömisessä. Joskus keittiössämme näkyykin nippu jo hiukan tummentumaan päässeitä banaaneja. Ja siinä vaiheessa ne eivät ainakaan enää maistu kenellekään!

Sama tilanne oli käsillä nytkin, ja päätin kurkata Roderick Dixonin kirjoittamaan Afrikkalaiseen keittokirjaan. Kun jääkaapista löytyi myös tarpeeton bataatti ja kuivakaapista tölkillinen kookosmaitoa, oli resepti selvillä. Nyt valmistettaisiin Seychellien perinteistä jälkiruokaa banaani-bataattikeittoa!

Ohje:

4 banaania
1 kg bataatteja paloina
1 tlk kookosmaitoa
2 tl kanelia
50 g (eli reilu puoli desiä) sokeria

Pane kaikki kattilaan (bataatti kannattaa pilkkoa melko pieniksi paloiksi keittoajan lyhentämiseksi, oma huomio). Keitä kannen alla hyvin alhaisella lämmöllä, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Tuli muuten hyvää ja maistui muksuillekin! No, kuusivuotias kyllä vähän kronklasi omituisen näköisen jälkiruokakeiton äärellä. Keiton ulkonäkö ei ole se kaunein, mutta maku oli mojova. Ja banaanit pääsivät onnellisesti hyötykäyttöön.

2 kommenttia:

  1. Tämäpä kuulosti jännittävältä. Minun paras konsti hävittää vanhenevat banaanit on paistaa niitä pannulla, lorauttaa siirappia päälle ja tarjoilla kuumana vaniljajäätelön kanssa. Oi, se on taivas!!

    VastaaPoista
  2. Vinkkisi kuulostaa todella helpolta ja herkulliselta! Ehdottomasti kokeilen ensi kerralla! Bamaanikakku on myös todella mehevänmakuinen keino päästä vanhentuvista banaaneista eroon. Seuraavassa Hävikistä herkuksi-postauksessani tuleekin olemaan banaanikakun resepti :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!