maanantai 9. huhtikuuta 2012

Leffassa: ihan mahtava Risto Räppääjä ja viileä Venla!

Kuvakaappaus Finnkinon nettisivuilta

Risto Räppääjä ja viileä Venla
Käsikirjoitus: Sinikka ja Tiina Nopola
Ohjaus: Mari Rantasila
Ilmestymisvuosi: 2012
Tyylilaji: musiikkikomedia
Kesto: 1h 15min
Ikäraja: S
Pääosissa: Lauri Karo, Venni Uotila, Olivia Ainali, Annu Valonen, Ulla Tapaninen, Martti Suosalo ja Juha Muje
Kenelle: lapsille ja lapsenmielisille
Oma arvio: 5/5

Hei! Olipa vaan hauska reissu! Suuntasimme kuusivuotiaan poikani kanssa (joka on mieletön RR-fani!) katsomaan uuden Risto Räppääjä ja viileä Venla-leffan. Menimme edulliseen päivänäytökseen (Finnkinon teattereissa sekä aikuisten että lasten lippu ennen klo 14:a kohtuullinen 6e kipale). Money well spent! Leffa oli sekä lapsen että vanhemman mielestä todella hauska. Leffa kesti tunnin ja vartin ja meni aikuisenkin mielestä tosi nopsasti ja leffasta (sekä poppareista) nauttien.

Leffa kertoo tutuista kaveruksista Ristosta ja Nellistä sekä Riston hömpästä Rauha-tädistä ja hänen ihastuksestaan herra Lindbergistä. Tällä kertaa ryhmä suuntaa kesälomaretkelle topakan Elvi-tädin johtamaan lomakeskukseen. Yhtä aikaa saaressa sijaitsevaan lomakeskukseen saapuu myös kaunis ja cool Venla-tyttö isänsä Uolevin kanssa. Mutta mitä tapahtuukaan kun Nelli lyöttäytyy yhteen Venlan kanssa ja Risto jää ns. rannalle soittelemaan? Eikö ihan tavallinen kaveri enää riitäkään vai pitääkö kaikkien olla viileitä kuten Venla?

Leffa oli ihanan energinen väriläiskä ja näyttelijöiden esittämät musiikkikohtaukset hauskoja. Aiemmat leffat ovat kenties miellyttäneet enemmän poikia, mutta nyt kun leffassa seurattiin paljon Nellin ja Venlan puuhia, voi leffaa suositella lämpimästi myös niille tytöille, jotka eivät ole aiemmin Risto Räppääjistä innostuneet. Tämä leffa on mainio sekä tytöille että pojille. Kannattaa tsekata!

4 kommenttia:

 1. Me käytiin katsomassa tämä Stellan kanssa ja tykättiin kyllä! Stella ei tosin ole ihan niin paljon jäänyt muistelemaan ja fanittamaan Venlaa kuin mukana ollut, vuotta vanhempi tyttö. :)

  Ensikosketus Räppääjään oli meillä saatu vain vähän aiemmin naapureilta saadun Risto Räppääjä ja polkupyörävaras -dvd:n kautta. Sitä meillä molemmat lapset rakastavat. Pitäisi varmaan kokeilla lukea Stellalle jo niitä kirjojakin, vaikka vähän arvelen, että niissä saattaa olla vielä liikaa tekstiä ja liian vähän kuvia.

  VastaaPoista
 2. Hei Karoliina! Kiva kuulla tyttönäkökulmaa leffaan :) Mietin vielä, että tämä leffa olisi varmasti mainio myös isovanhempien ja lastenlasten yhteiseksi leffaksi. Leffassahan on sivujuonena hieman iäkkäämpien Elvi-tädin ja Uolevin romanssi, mikä saisi varmaan hymyn huulille isovanhemmillekin. Patistankin siis kaikki isovanhemmat nappaamaan muksut kainaloon ja suuntaamaan retkelle elokuviin :)

  VastaaPoista
 3. Mä kävin katsomassa tämän kaverin kanssa ja molemmat tykättiin tästä. Me vähän mietittiin sitä, että mitä tästä tykkäävät ne nuoremmat katsojat, kun tämä oli edellisiin verrattuna teinimäisempi.

  Vitsit mä haluaisin samanlaisen mekon kuin Rauha-tädillä.

  VastaaPoista
 4. Heippa Velma! Meidän 6-vuotiaalle meni tämä teinimäisempi RR ihan täydestä. Ja näytti olevan jännää oppia isompien lasten maailmasta (meillä toisteltiin kotona aika tehokkaasti lyhenteitä OMG, LOL jne. :))

  Minäkin kuolasin leffan värikkäitä vaatteita ja muita hauskoja yksityiskohtia (olisipa oikeassakin elämässä yhtä värikästä!). Tässä Velma Huuto.netin satoa pikkuisen samantyylisistä mekoista:
  http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?tits=vintage+mekko+vihre%E4&ccat=-1&status=N&stype=A&classification=0&sellstyle=K&odir=A&order=R&start=0&num=50

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!