maanantai 2. tammikuuta 2012

Sikakiva Heureka!

Hei kaikki! Voitin riemuksemme Kirjava kukko-blogista vapaaliput Heurekaan. Olin käynyt Heurekassa viimeksi 15 vuotta sitten, joten nyt oli korkea aika käydä pyörähtämässä tieteen maailmassa. Pelkäsin etukäteen, miten ensimmäistä kertaa Heurekaan matkaava viisivuotiaamme tiedekeskuksen ottaisi. Olisiko tiede tylsää?

Kaikkea muuta! Heurekan iso Pilarihalli oli täynnä lapsille suunnattuja vempeleitä. Paikan päällä huomasimme, että olimme tupsahtaneet keskelle Lasten Heureka-näyttelyä. Nostimme henkilöauton ilmaan, rakensimme iglun, pelasimme koko kehollamme tietokonepeliä, valmistimme vetyä ja poksautimme pienen raketin ilmaan. Ihastelimme isoja kuplia ja hämmästelimme varjoja. Sylinterihallin puolella huomasimme konkreettisesti kuinka maapallo todella pyörii koko ajan, miltä maanjäristys tuntuu ja miltä tuntuu ajaa autosimulaattorilla. Autosimulaattori olikin viisivuotiaasta kaikkein hauskin vempele!

Neljä tuntia tieteen ihmeellisyyksiä hämmästeltyämme suuntasimme Heurekan Cafe Einsteiniin hiukopalalle. Palasimme kotiin massut täynnä valmiina haaveilemaan uudesta retkestä Heurekaan. Lasten Heureka-näyttely on avoinna 29.1.2012 asti. Suosittelemme! Heurekan kotisivut löytyvät täältä.

10 kommenttia:

 1. Me käytiin lasten kanssa kesällä dinosaurusnäyttelyssä, joka yhdessä sisätilojen vempeleiden kanssa upposi tosi hyvin (silloin vielä) 4-vuotiaaseen. Minäkin olin käynyt Heurekassa edellisen kerran joskus kouluikäisenä luokkaretkellä. :)

  Stellalle itse asiassa luvattiinkin, että mentäisiin joskus ilman pikkuveljeä, joka ei jaksanut ihan yhtä kauan keskittyä Heurekan antiin. Milloinhan tuon lupauksen saisi aikaiseksi täytettyä...

  VastaaPoista
 2. Lapsia on kyllä hemmoteltu viime aikoina Heurekassa kivoilla näyttelyillä. Tuo dinosaurusnäyttely olisi ollut kans kiva nähdä.

  Me jätimme pienimmäisen suosiolla isin kanssa kotiin, luvassa olisi ollut muuten vähän liiankin villiä menoa :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä !

  Heureka on mukava paikka, asuessani suhteellisen lähellä, tuli käytyä sisälläkin muutamia kertoja.

  Minusta idea on hyvä, ja Suomessa ei liene vastaavaa, Tikkurilaan kulkee junalla helposti.

  VastaaPoista
 4. Hei Jokke! Oulussa sijaitsevaa tiedekeskus Tietomaata on kanssa kehuttu. Joskus jos matkataan Ouluun käydään ehdottomasti sielläkin visiitillä :)

  VastaaPoista
 5. Heureka on ihan huippu ! Siskoni oli siellä vapaaehtoisoppaana ja silloin käytiin useamminkin. Sen jälkeenkin ollaan tsekattu useampi näyttely ja aina on ollut lasten kanssa kivaa :-)

  VastaaPoista
 6. Olin kyllä yllättynut miten kivaa Heurekassa oli muksun kanssa. Ja erityiskiitokset vielä todella mukavalle Heurekan henkilökunnalle, joka jaksoi innolla kertoa eri vempeleistä :)

  VastaaPoista
 7. Kiva, että tykkäsitte! :) Siellä on tosiaan aika paljon kaikkea lapsillekin sopivaa. Jotkut vaihtuvat näyttelyt on tosin sitten vähän isommille sopivia, esimerkiksi alle kouluikäisille ei tämänhetkisessä tulevaisuusnäyttelyssä ole oikein mitään.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vielä Velma lipuista! :) Oli hyvä tuuri kun sattui olemaan Lasten Heureka-näyttely käynnissä (ja on vielä 29.1.2012 asti). Muutoin tosiaan kannattaa katsastaa netistä etukäteen miten hyvin kulloinenkin näyttely sopii lapsille.

  VastaaPoista
 9. Vähän myöhässä tämä kommentti, mutta juuri Heurekasta tulleena pakko kommentoida :) Mekin olimme siellä juuri, lasten 6- ja 2-v. kanssa, enkä tiedä onko näyttely vaihtunut, mutta melkein kaiken saman siellä sai tehdä nytkin kuin mitä kuvasit. Saimme myös painaa kolikon omalla kuvalla. Molemmat lapset viihtyivät hyvin. Suosittelen siis minäkin. Meistä vanhemmista mieheni mielestä paikka oli tooosi kiinnostava, minustakin ihan ok, vaikka en jaksanut perehtyä härveleiden fysikaalisiin selityksiin.

  VastaaPoista
 10. Hei Viivi! Kiva kuulla että Heurekassa oli nytkin paljon tekemistä lapsille! Meidänkin muksut muuten juuri samanikäisiä. Meillä 6vee jaksoi kysellä työntekijöiltä härveleiden toimintajutuista, äitimuorille tuli välillä hieman "paluu koulunpenkille"-olo. Mutta kunnialla minäkin selvisin visiitistä ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!