maanantai 12. joulukuuta 2011

Myrskyä paossa Hakaniemen LeikkiLuolassa

Olipa kerran synkkä ja myrskyinen päivä. Pihi nainen katsoi ulos ikkunasta ja tuijotti uhkaavasti huojuvia puita ja ikkunaan tasaisessa rytmissä naputtavaa sadetta. Oli tehtävä jotain, ja pian. Pihi nainen tarttui päättäväisesti takkiinsa, sulloi villasukkien peittämät jalkansa punaisiin kumisaappaisiinsa ja suuntasi pienen apulaisensa kanssa kohti uutta seikkailua. Nopea juoksu bussipysäkille ja pian he jo olivat kyydissä ja havaitsivat kuinka bussin nokka kääntyi kohti Hakaniemeä. Pihi nainen ja pieni apulainen vilkaisivat toisiinsa ja hymyilivät nopeasti. Siellä se jo odotti. Leikkiluola. 

Niin! Kävimme siis testaamassa Hakaniemen torin alla (ollaan siis oikeasti luolassa mikä oli jänskää!) sijaitsevan Leikkiluolan. Yli 3-vuotiaan lippu kustansi 10 e ja sisälsi pillimehun ja kaksi pelipolettia. Aikuisena pihi nainen pääsi ilmaiseksi. Alle 3-vuotiaan lippu olisi maksanut mielestäni kohtuuttoman 7 euroa. Alle 3-vuotiaiden leikkitilat olivat niin minimaaliset etten suosittele. Ennemmin melkein kannattaa ottaa rakeita naamaan läheisessä Tokoinrannan leikkipuistossa. 

Viisivuotiaalle pojallemme paikka oli kyllä sopiva ja kiva! Paljon pelikoneita, trampoliini, pomppulinnoja ja kiipeilyrata. Leikkiluola on aika pieni verrattuna esim. huisin isoon Huimalaan joten pääsylipun oikeuttama kahden tunnin leikkiaika tuntui sopivalta. Sisäleikkipaikkojen järkevyyttä ja tarpeellisuutta on paljon kyseenalaistettu, mutta se on myönnettävä, että lapset saavat niissä liikunnan iloa! Ja kyllä pihi nainenkin vieraili pienenä säännöllisesti paikkakuntansa urheiluopistolla pomppimassa isolla trampoliinilla ja peuhaamassa vaahtomuovipalasten keskellä. Ja suht koht normaali minustakin tuli. Helsingin Leikkiluola on auki joka päivä klo 10-20. Sinne vaan pomppimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!