sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Mötley Crüe & Neil Strauss: The Dirt- Törkytehdas

Tommy Lee, Mick Mars, Vince Neil, Nikki Sixx, Neil Strauss: The Dirt- Törkytehdas
Kustantaja: Like, 2005
Alkuteos: The Dirt, 2001
Sivuja: 480
Pisteet: 4/5

Hyvät lukijat! Mötley Crüe-sarjani jatkui Heroiinipäiväkirjasta (kirjoittanut Nikki Sixx) koko bändin rustailemaan Törkytehtaaseen. Odotukset olivat suorastaan katossa luettuani Heroiinipäiväkirjan. Eipä tullut aika pitkäksi tätäkään nuorten miesten seikkailua lukiessa, mutta Heroiinipäiväkirjan tasolle se ei kuitenkaan mielestäni aivan yltänyt.

The Dirt- Törkytehdas kertoo neljän Mötley Crüen jäsenen (kreisi rumpali Tommy Lee, hiljainen kitaristi Mick Mars, seksiaddikti laulaja Vince Neil ja huumekierteessä rimpuileva basisti Nikki Sixx) tarinan heidän omin sanoin. He paljastavat häpeilemättä kaiken kiertueilla ja kotioloissa tapahtuneen sekoilun lähipiiriä säästelemättä. Osansa saavat mm. Ozzy Osbourne, Pamela Anderson, Heather Locklear ja Hanoi Rocksin jäsenet.

On totta, että kirja on melkoinen sekoilueepos; paljon viinaa, huumeita, hajotettuja hotellihuoneita ja auliita bändäreitä. Mutta se, mikä näissä Mötley Crüen jäsenten kirjoittamissa kirjoissa todella vetoaa, on yllättäin niiden syvällisyys. Kaikki Mötley Crüen jäsenet päätyvät kokemaan traagisia tapahtumia elämässään. Tommy Lee viettää aikaa surkeissa oloissa vankilassa sekä taistelee lastensa tapaamisoikeuksista, Mick Mars kärsii jatkuvista kivuista sairastaessaan kroonista luustosairautta, Vince Neil aiheuttaa hyvän ystävänsä kuoleman sekä menettää pienen tyttärensä syövälle ja Nikki Sixx yrittää paeta surkean lapsuutensa haamuja huumeiden avulla. Lopulta kundit tuntuvat kuitenkin selvityvän koettelemuksista, ei ehkä voittajina muttei häviäjinäkään. He ovat selvästi suorittaneet vuosien mittaan itsetutkiskelua ja onnistuneet kasvamaan ihmisinä. Tai no ei ehkä sentään Tommy Lee, hän taitaa olla ikuinen pikkupoika!

Eikä todellakaan tarvitse olla Mötley Crüe-fani kirjan lukeakseen, nämä seikkailut kiinnostavat taatusti muitakin! Tämän kirjan suljettuaan voi vain todeta, että joskus totuus on todellakin tarua ihmeellisempi. Suosittelen lukemaan ensin Törkytehtaan ja sen jälkeen siirtymään mehukkaan Heroiiinipäiväkirjan pariin. Vaikka kirjat voivat ulospäin vaikuttaa pelkältä sekoilulta, suosittelen niitä lämpimästi. Saatat hyvinkin yllättyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!