sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Leffa kirjastosta: Musta jää

Musta jää
Käsikirjoitus: Petri Kotwica
Ohjaus: Petri Kotwica
Ilmestymisvuosi: 2007
Ikäraja: K15
Kesto: 99 min.
Tyylilaji: Draama
Musiikki: Eicca Toppinen
Pääosissa: Outi Mäenpää, Martti Suosalo, Ria Kataja
Oma arvio: ***

Hei kaikki! Muutama vuosi sitten harmitti kovasti, kun jäi tsekkaamatta kotimainen Musta jää-leffa. Elokuvan teema kun on kiehtova ja mielenkiintoinen, eikä näyttelijöissäkään ole valittamista! Korjasin vahingon törmäämällä kirjastossa leffan DVD:hen ja nappasin sen mukaani lauantai-iltani iloksi. Musta jää on tiivistunnelmainen psykologinen kolmiodraama aviopari Saarasta (Outi Mäenpää) ja Leosta (Martti Suosalo) sekä Leon nuoresta naisystävästä Tuulista (Ria Kataja).

Elokuva alkaa onnellisen avioparin Saaran ja Leon iloisilta syntymäpäiväjuhlilta. Juhlat kuitenkin muuttuvat äkisti, kun Saaran epäilykset miehensä uskottomuudesta heräävät. Saara saa miehensä naisystävän henkilöllisyyden selville kuin vahingossa ja päätyy viettämään aikaa tämän kanssa suorastaan pakkomielteenomaisesti. Saaran loukattu mieli alkaa hautoa karmaisevaa kostoa. Tragedialta ei voi välttyä kun kaksi vahvaa naista rakastaa hulluna samaa miestä..

Elokuva piti otteessaan koko kestonsa, ei edes suklaapatukkaa malttanut välillä hakea (mies passitettiin hoitamaan tehtävä). Loppua kohti kolmiodraaman kuvio alkoi kuitenkin mennä liiallisuuksiin. Juoneen tuli liian monta mutkaa ja uutta kuviota. Vähempikin olisi riittänyt. Nyt muutoin hienon elokuvan uskottavuus kärsi. Vaikken olekaan mikään sievistelijä niin elokuva sisälsi lisäksi makuuni liian monta kuvakulmaa jokaisen näyttelijän häpykarvoituksesta. Olisikin kuin raikas tuulahdus jos joskus kotimaisessa elokuvassa ei näkyisi yhtäkään häpykarvatupsua! Rajansa nimittäin realismillakin. Tunnelmaltaan elokuva pysyi kuitenkin tiiviinä ja osaltaan onnistunutta tunnelmaa oli luomassa Eicca Toppisen hieno musiikki. Kiitos siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!