tiistai 25. lokakuuta 2011

Leffa kirjastosta: Lainakengissä

Lainakengissä
Alkuperäisnimi: In Her Shoes
Ohjaus: Curtis Hanson
Ilmestymisvuosi: 2005
Ikäraja: K7
Kesto: 2h 5 min.
Tyylilaji: Draamakomedia
Pääosissa: Cameron Diaz, Toni Collette, Shirley MacLaine
Oma arvio: ***

Hei! Kirjastosta tarttui mukaan hömppää Cameron Diazin tähdittämänä. Tai ainakin luulin lainaavani hömppäkomedian napatessani Lainakengissä-leffan hyllystä. Elokuva nauratti jonkin verran, mutta enemmän pihi nainen päätyi nyyhkimään sohvallaan.

Lainakengissä seurataan siskosten, kevytkenkäisen Maggien (Cameron Diaz) ja vakavamielisemmän juristi Rosen (Toni Collette) riitaisaa mutta läheistä suhdetta. Isosisko Rose on aina pitänyt huolta hulivili pikkusiskostaan heidän äitinsä kuoltua heidän ollessaan vielä pieniä. Rose alkaa kuitenkin todella saada tarpeekseen elämäänsä sekoittavasta ja tavaroitaan tuhoavasta Maggiesta ja häätää hänet elämästään. Yllättäin siskosten elämään ilmestyy heidän kuolleeksi luulemansa äidinäitinsä (Shirley MacLaine) ja molempien siskosten elämässä alkaa tapahtua.

Lainakengissä on perinteinen kasvutarina. Yllätyksekseni elokuvassa oli myös downshiftausta! Kevyeksi tarkoitettu hömppis sisälsikin enemmän kuin olin odottanut. Toisaalta elokuva olisi saanut olla hauskempi, joskus olisi kiva katsoa kunnon komedia! Sillisalaattimaisuuden vuoksi vain kolme tähteä. Suosittelen leffaa kaikille Cameron Diazista pitäville, muille elokuva voi olla hieman tuskallinen kokemus.

2 kommenttia:

  1. Kirjana (Jennifer Weiner: Lainakengissä) tämä oli minusta oikeinkin viihdyttävä. Leffa ei ihan ollut minun makuuni, ehkäpä sen voisi katsoa nyt uudelleen...

    VastaaPoista
  2. Liina: Leffa ei tosiaan ollut erityisen hyvä jossei aivan hervottoman huonokaan. Kirjaversion voisi kyllä laittaa lukulistalle :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!