lauantai 6. elokuuta 2011

Vavahduttavat valokuvanäyttelyt Dark Zone ja Kultainen metsä

Hei lukijat. Perjantaina havahduin innottomaan olotilaan ja totesin tarvitsevani piristystä. Ja tietysti edullista sellaista! Päätinkin katsoa mitä Helsingin Taidemuseo tarjoaa parhaillaan Tennispalatsissa. Ja hyväähän siellä oli tarjolla. Joka kuukauden ensimmäinen perjantai vieläpä täysin ilmaiseksi. 

Museon alakerrasta löysin lehtikuvaaja Hannes Heikuran valokuvanäyttelyn Dark Zone. Ensisilmäyksellä kauhistuin: kaikki mustaa, kylmää, pimeää. Viimeisillä energianrippeilläni menin kuitenkin kuvien lähelle. Löysin lähes jokaisesta kuvasta ihmisen. Tutkailin tuntemattomia ihmisiä ja heidän ilmeitään, mietin heidän tarinoitaan. Hymykin alkoi välillä karehtia kuvia katsellessani. Pidin Hannes Heikuran pelkistetystä kuvaustyylistä ja tavasta nimetä kuvansa Helsingin kadunnimien, kuvanottopaikkojen mukaan. Ei turhia selityksiä. Kaikki kuvat olivat samalla tekniikalla otettuja, mutta silti jokainen kuva oli tärkeä, erilainen ja pakko nähdä. Suosittelen näyttelyä ihmisistä kiinnostuneille ja Helsinkiä rakastaville. Hannes Heikuran kuvat Tennispalatsissa aina 4.9.2001 asti.

Kiivettyäni portaat toiseen kerrokseen löysin itseni yhtäkkiä metsästä. Ritva Kovalaisen ja 

Sanni Sepon valokuvanäyttely Kultainen metsä koostui kolmesta teemasta: Henkien saarella, Hiljaa huojuu korven honka ja Metsänhoidollisia toimenpiteitä. Osio Henkien saarella kosketti minua eniten kuvineen Japanin pyhistä puista. Mieleeni palasi muisto Kiinasta jossa kosketin pyhää toivomuspuuta ja esitin mielessäni toiveen. Ja toiveeni myöhemmin toteutuikin. Mieleeni heräsikin ajatus toivomuspuusta joka sijaitsisi vaikkapa Esplanadin puistossa. Toiveilla kun on kummallinen taipumus toteutua jos toiveen uskaltaa myöntää itselleen. Toivokaamme siis enemmän! Näyttelyn lopussa oli vielä mahdollisuus osallistua näyttelyyn jättämällä seinälle lyhyt kertomus omasta metsäkokemuksesta. Muiden kokemuksia lukiessani ja omaa tarinaa jättäessäni tuli taas todettua että olemme me melkoista (hieman omituistakin) metsäkansaa! Kultainen metsä-valokuvanäyttely Tennispalatsissa 4.9.2011 asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!