maanantai 4. heinäkuuta 2011

Ikkunanpesusuihkeet kilpasilla

Lukijani! Tällä kertaa tuotevertailuun osallistui minulle niin rakkaat ikkunanpesusuihkeet. Yksi intohimoistani on nimittäin ikkunoiden peseminen. Tämän kevään ja alkukesän aikana olen pessyt Aikapankin kautta toveja vastaan jo kymmenen talouden ikkunat. Ja oman perheen ikkunat kaksi kertaa. Ikkunanpesusuihkeen ja mikrokuituliinan avustuksella tulee nopeasti kirkasta jälkeä ja hyvää mieltä niin asiakkaille kuin pesijälle!

Ikkunoita pestessäni olenkin tutustunut perinpohjaisesti eri ikkunanpesusuihkeisiin ja niiden ominaisuuksiin. Testi suoritettiin siten, että ikkunaan suihkutettiin tutkittavaa ikkunanpesusuihketta, ikkuna pyyhittiin nihkeällä mikrokuituliinalla ja lopuksi ikkuna vielä kliillotettiin pyyhkimällä kuivalla mikrokuituliinalla. Testiin osallistuivat Kiilto Ikkuna Puhdistaja ja selvästi edullisemmat Pirkka Ikkunanpuhdistusaine ja X-tra Ikkunanpesusuihke. Tässä kunkin tuotteen hyviä ja huonoja puolia:

Kiilto Ikkuna Puhdistaja:
+ miedohko tuoksu
+ kädessä miellyttävän tuntuinen laadukas suihkepullo
+ tasainen suihke ja sopiva määrä pesuainetta kertasuihkauksessa
+ takaetiketissä hyvät ja selkeät pesuohjeet
- jättää ikkunaan pieniä pisaranjälkiä joiden poiskiillotus mikrokuituliinalla on kovan työn takana
- kallis hinta

Pirkka Ikkunanpuhdistusaine:
+ edullinen hinta
+ miedoin tuoksu
+ hyvä pesutulos, pesuaineesta jäävät pisaranjäljet lähtevät kevyellä mikrokuituliinakiillotuksella
- halvan tuntuinen suihkepullo
- puutteelliset käyttöohjeet

X-tra Ikkunanpesusuihke
+ edullinen hinta
+ hyvä pesutulos, pesuaineesta jäävät pisaranjäljet lähtevät kevyellä mikrokuituliinakiillotuksella
- halvan tuntuinen suihkepullo
- voimakas liuottimen tuoksu
- puutteelliset käyttöohjeet 

Kaikilla tutkituilla ikkunanpesusuihkella tuli hyvää ja kirkasta jälkeä. Yhteenvetona sanoisin, että Kiilto Ikkuna Puhdistaja oli mielestäni kalliista hinnastaan ja hienosta pakkauksestaan huolimatta pesun kannalta heikoin. Ikkunan kiillotus oli suurimman työn takana, vaikka puollossa mainostettiin pesuaineen kalvotonta lopputulosta. Toiselle sijalle jäi X-tra Ikkunanpesusuihke voimakkaan tuoksunsa vuoksi. Testin parhaaksi ikkunanpesusuihkeeksi osoittautui edullinen ja miedontuoksuinen Pirkka Ikkunanpuhdistusaine, jota suosittelen lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!