Polkuautoilun hurmaa Lasten liikennekaupungissa

Hyvät lukijat! Vierailukohteenamme oli yksi viisivuotiaamme todellinen toivekohde eli Lasten liikennekaupunki! Lasten liikennekaupunki sijaitsee osoitteessa Auroranportti 2 ja pitää sisällään ajoradan liikennemerkkeineen, suojateineen ja toimivine liikennevaloineen.

Lasten liikennekaupungin tavoitteena on ajamisen hauskuuden lisäksi opettaa lapsille liikennesääntöjä ja turvallinen suojatien ylitys. Kesäaikaan liikennekaupunkiin on vapaa pääsy.

Kesän 2011 aikataulun (voimassa 31.7. asti) voisi tiivistää näin: maanantaisin ja tiistaisin polkuautoilua viisivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille klo 9-18. Tasatunnein teoriatunti joka kaikkien on käytävä ennen ajamaan pääsyä. Teoriatunnilla käydään läpi liikennesääntöjä puolen tunnin ajan jonka jälkeen pääsee polkuautoilemaan puoleksi tunniksi. Polkuautoillessa liikennekaupungin työntekijät opastavat pieniä ajajia kivasti, jotta liikennesäännöt eivät pääse unohtumaan.

Keskiviikkoisin ja torstaisin pyöräilyä kouluikäisille klo 9-18. Tasatunnein pyöräilijöillekin teoriatunti ennen pyöräilemään pääsyä.

Perjantaisin (klo 9-15) ja sunnuntaisin (klo 10-16) ikärajaton perhepäivä jolloin ei ole teoriatunteja vaan ajamaan pääsee jokainen pyörällä tai polkuautolla puoleksi tunniksi. Lapset ovat näinä päivinä huoltajan vastuulla. Lisätietoja ohjelmasta ja liikennekaupungista löydät täältä.

Meidän kokemuksemme paikasta oli todella positiivinen; viisivuotiaamme piti jopa teoriatunnista, koska se oli totetettu eläinhahmoilla kuvitetun PowerPoint-esityksen keinoin. Lapset pääsivät osallistumaan opetukseen joten puolituntinen vierähti nopeasti. Polkuautoilu se sitten vasta olikin hauskaa; lapset liikkuivat kaupungissa hienosti sääntöjen mukaan ja selvästi nauttien polkuautoilusta. Suosittelemme kaikille perheille ja tänne mennään ehdottomasti taas pian uudestaan!

Kommentit

Suositut tekstit