sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kestovaippaelämää- säästöä kukkarolle ja luonnolle

Rakkaat seuraajani! Ensinnäkin haluan kiittää saamastani palautteesta. Olen ottanut vinkeistä vaarin ja tästä kirjoituksesta lähtien alan harjoittaa toivomuksen kohteena ollutta valokuvien liittämistä blogitekstien yhteyteen. Kuvat todellakin tekevät blogista vähän kivemman. Kenties palautteen antaja olisi toivonut jotain hieman esteettisempää mutta pläjäytinpä tähän nyt lähikuvan kestovaipoista! Kaikkea ei voi saada.

Tässäpä siis vähän asiaa kestovaippailusta. Kestoilu tuo nimittäin isoja säästöjä lapsiperheelle. Itse pidän myös siitä että tuhdimman tuotteen saa heti huuhdeltua vessanpönttöön eikä se jää haisemaan asuntoon. Koska olen myös hieman laiska piheyden lisäksi on aivan ihanaa kun roskapusseja ei tarvitse viedä ulos yhtä usein kuin kertakäyttövaippojen kanssa. Pyykinpesuahan kestovaippailu kyllä lisää. Pesemme koneellisen joka toinen päivä.

Käytämme kestoilussa tietenkin halvinta mahdollista systeemiä mihin kuuluu kosteuden pitävä vaippakuori, joka meillä on Popolinin Popo Wrap. Olemme olleet tosi tyytyväisiä tähän kuoreen; se on superohut ja taipuisa, reunat ovat pehmeät ja kuori pitää todella hyvin. Kuoreen alimmaiseksi tulee flanelli (meillä Disana sekä itse ommeltuja), keskelle harso (itse ommeltuja) ja päällimmäiseksi pestävä kuivaliina (meillä Popolini), joka pitää vaipan kuivan tuntuisena vauvan ihoa vasten. Kuulostaa monimutkaiselta mutta meidän viisivuotiaskin osaa pyöräyttää paketin valmiiksi! Rohkeasti siis kokeilemaan kestovaippailua ja tekemään huisia säästöä! Täällä aika selkeää opastusta kestovaippailuun (Me and Maman kestovaippaopas).

3 kommenttia:

 1. Mie en valitettavasti päässyt oikein sisään tähän kestovaippailuun. Poika täyttää huomenna vuoden -huimaa- ja on aina ollut ISO. Suurin osa vaipoista puristi jo alkuunsa reisistä :( Mulla on ystävän tekemiä kuoria, aivan ihanat kuosit, ja taskuvaippoja myös osa. En oikein tiedä minne niitä tarjoaisin, osaatko neuvoa? Tai haluaisitko itse vaipat ostaa? mun s.posti on rachelle@live.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja paljon onnea huomisen sankarille! :) Olen hommannut vaippoja Huuto.netistä, siellä ne myös tuntuvat menevän hyvin (nopeasti ja aika hyvään hintaankin) kaupaksi. Itse olen vaihtanut pieneksi jääneitä kestovaippoja Facebookin Annetaan/vaihdetaan-palstalla erilaisiin kulutushyödykkeisiin (emme ole tämän ansiosta vuoteen tarvinneet ostaa kahvia ;)

   Meidän pienimmäinen on jo kaksi joten emme ainakaan tällä hetkellä tarvitse kestoja (paljastettakoon että kolmannesta kyllä hieman haaveillaan ;) Kiitos kuitenkin tarjouksesta! :)

   Poista
  2. Kiitoksia onnentoivotuksista, piipahdan blogimaailmassa näin leipomusten keskeltä :) Huuto.nettiä voi toki hyödyntää, mutta tuo Facen palsta oli mulle uusi juttu. kiitos tiedosta :)

   Olet kyllä reipas, kun jaksat blogia kahden pienen kanssa pitää. Mun isommat on 6 ja 8, silloin kun he oli taaperoiässä, en jaksanut itse edes lukea...

   Poista

Kiitos kommentistasi!