Pihin naisen kirjamessutärpit

Lähde: Helsingin Messukeskus

Hei! Onni suosi Kirjojen keskellä - blogin lippuarvonnassa, ja olipa ihana selata Helsingin Kirjamessujen valikoimaa sen kunniaksi. Iski sellainen hykerrysolo. Tänä vuonna messuillaan pelkästään netissä, mutta se on kohdallani ihan hyvä juttu, sillä vauvelin kanssa ohjelmasta on mielestäni mukavampi nauttia kotioloissa. Tällaisia tärppejä päätyi listalleni vuonna 2020. 


TORSTAI

10.00-10.30 VILLITALON VALITSEMAT

Siri Kolu on kodissamme idolin asemassa. Olemme kolunneet hänen kirjansa läpi kymmeniä kertoja. Hotkaisimme Villitalo-kirjan heti sen ilmestyttyä, joten haastattelun aiheena oleva jatko-osa kiinnostaa myös. Tämän ohjelman katsomme yhdessä tyttären kanssa koulun jälkeen. Onneksi haastattelut näkee myöhemminkin.

13.00-13.30 KIRJAKALLIO – INSPISKALENTERI 2 JA LUOVA KIRJANI

Tubettajat Miisa Rotola-Pukkila ja Nelli Orell ovat tuttuja nimiä meidänkin kotona. Olen tällainen vanha kääpä, mutta tykkään seurata suomalaisia vlogeja. Miisas-kanavaa olen katsonut ihan alkumetreiltä lähtien. Nelli Orellilta tilasimme Memmo-palvelussa nimpparionnittelutkin tyttärelle yllätykseksi. Siinä muuten yksi ekologinen ja kohtuuhintainen lahjavinkki, joka on fanittajalle yleensä kovin mieluinen. Orellin Luova kirjani on ollut meillä pidetty. Rotola-Pukkilan Inspiskalenteriin en ole vielä tutustunut, mutta haastattelun jälkeen tiedän siitäkin enemmän. Voisi olla kiva vaikka pukinkonttiin. 

17.00-17.30 KARI TAPIO – ELÄMÄ 1945-2010

Kari Tapion elämäkerran kirjoittaneen Antti Heikkisen tarinointia kuuntelee ihan ilokseen. 

PERJANTAI

14.00-14.30 JOULUPUKIN JOULULOMA

Mauri Kunnaksen jouluaiheiset kirjat tulee luettua joka vuosi joulun lähestyessä. Uusi kirja samasta teemasta on siis kovin tervetullut. Joulupukin joululomankin haluaisin kääriä lahjapakettiin.

18.00-18.30 ELÄMÄN TARKOITUS – SUUNTANA MERKITYKSELLINEN ELÄMÄ

Viime vuosina on tuntunut, että niin sanottu elämän punainen lanka on alkanut hahmottua. Silti onnellisuus ja omannäköinen elämä ovat aiheita, jotka kiinnostavat minua aina. Elämän tarkoitus -kirjan (jota luen juuri parhaillaan) kirjoittanut Frank Martela esittelee neljä polkua tyydyttävämpään, merkityksellisempään elämään. Varmasti hyödyllinen puolituntinen luvassa. 

LAUANTAI

11.00-11.30 TULEVAISUUS ÄÄNESSÄ – ÄÄNIKIRJOJEN NOUSU JA TULEVAISUUS

Äänikirjat kuuluvat tänä vuonna useampaan otteeseen Helsingin Kirjamessuilla. Keskustelun aiheesta aloittaa pohdinta siitä, miten äänikirjojen kasvava suosio vaikuttaa tapaamme kirjoittaa, kustantaa ja kuluttaa kirjallisuutta. Tyhmistyykö kirjallisuus?

11.30-12.00 ÄÄNI TARINALLE – KERTOMUKSIA ÄÄNIKIRJAN LUKIJAN TYÖSTÄ

Mielenkiintoista kurkistaa äänikirjojen lukijoiden työhön. Työstään kertovat Jukka Pitkänen (meidän perheelle tuttu Pekka Töpöhäntä -kirjojen lukijana),  Krista Putkonen-Örn (lukenut loistavasti mm. Gillian Flynnin teokset) ja Pirjo Heikkilä, jonka lukemana Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu piristi montaa harmaata päivää. 

15.30-16.00 VAD HÄNDE MED DET SUNDA FÖRNUFTET?

Mereta Mazzarellan kirjat ovat mielestäni loistavia, joten ilahduin, kun huomasin, että hänen ajatuksiaan kuullaan kirjamessuilla. Ruotsiksi käytävä keskustelu ihmiskunnan tulevaisuudesta on myös hyvää aivojumppaa kaltaiselleni kotikielenään suomea puhuvalle ihmiselle. 

SUNNUNTAI

11.00-11.30 EN JUHLI, MIELENSÄPAHOITTAJA

Mielensäpahoittajan juhlavuoden kunniaksi (joko siitä on 10 vuotta!) on tietysti asiallista pukea villasukat jalkaan, syödä muutamat keitetyt perunat ja kuunnella, miten Tuomas Kyrö ratkoo lukijoiden visaisia pulmia (tai ainakin kertoo kirjastaan En juhli, Mielensäpahoittaja, jossa käsitellään lukijoiden mielen pahoittaneita asioita). 

11.30-12.00 SUOMEN KIRJAILIJALIITTO ESITTÄÄ: ÄÄNIKIRJAT JA RAHA

Kirjailijan leipä on tunnetusti tiukassa ja on hienoa, että aiheeseen tartutaan kirjamessuilla. Äänikirjojen vaikutuksesta kirjailijoiden tuloihin keskustelevat Elina Kilkku, Pajtim Statovci ja Sinikka Vuola

Kommentit

Suositut tekstit