perjantai 18. elokuuta 2017

Elokuun lukumaraton starttaa


Hei! Hyppään mukaan kimppamaratonille lukemaan kirjoja 24 tunnin ajan. Onnistuin nappaamaan itselleni jo syysflunssankin, joten rauhallinen lukeminen sopii olotilaan hyvin. Mukaan ehtivät muutkin viime hetkillä maratonin huomanneet. Tempausta emännöivässä Oksan hyllyltä -blogissa voi käydä ilmoittautumassa ja lukemassa ohjeet. Virallinen maratonpäivä on huomenna lauantaina, mutta aloitan jo tänään perjantaina klo 15.00. Kunhan osa lukurupeamasta tulee suoritettua lauantain puolella. 


Perjantai

Klo 15.00 Aloitan maratonin Mattias Edvardssonin Melkein tosi tarina -romaanilla, joka on jo entuudestaan kesken. Jatkan siis sivulta 93 eteenpäin. 

Klo 19.30 Melkein tosi tarina on edennyt sivulle 193. Sata sivua siis luettuna. Murhamysteeri on kiinnostava, vaikkei ole täysin onnistunut tempaamaan minua mukaansa. Maratoneväät ovat olleet taas oikein maukkaat. 


Lauantai

Klo 12.30 Melkein tosi tarina luettu ja maratonia takana 320 sivua. Olin pettynyt kirjan juoneen, sillä se ei onnistunut yllättämään. 12 vuotta sitten kadonneen kirjailijan tapaus ei itsessään ollut minusta kovinkaan kiinnostava. Se, että romaani kertoo neljästä luovaa kirjoittamista opiskelleesta nuoresta oli puolestaan antoisampaa luettavaa. Kirjailijan ylä- ja alamäkiä kuvataan elävästi. Kiitos kustantamolle kirjasta.

"Yritän kirjoittaa kirjaa."
"Nimeltä Syytön murhaaja", komisario sanoi ja sai sen kuulostamaan maailmanhistorian typerimmältä nimeltä. "Esität siinä siis olettaman, että Adrian Mollberg tuomittiin syyttömänä?"
Sillä sekunnilla minä kirosin itseni ja typerät ideani. Kirja? Minua kadutti katkerasti, etten ollut edes harkinnut taksiluvan hankkimista tai marjanpoimintaa. 

Klo 13.00 Maraton jatkuu vielä pari tuntia Dostojevskin parissa.

Klo 15.00 74 sivua Idioottia luettua. Yhteensä maratonilla tuli porskuteltua 394 sivun verran. 

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Ennätyshitaasti tulee luettua, mutta mukava osallistua kuitenkin. :)

   Poista
 2. Idiootti on ainut, jonka noista olen lukenut, mutta se olikin todella hyvä. Lukuiloa maratoniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo ennalta lukenut Idioottia 254 sivun verran ja samaa mieltä. Oikein hyvältä vaikuttaa. Kiitos toivotuksesta! :)

   Poista
 3. Toivottavasti lukeminen parantaa flunssan, tai ainakin vie ajatuksia muualle heikosta olosta. Mielenkiintoista luettavaa olet valinnut. Minäkin olen lukenut Idiootin joskus vuosia sitten, ja muistan yllättyneeni, miten sutjakasti kirja eteni. Tsempiä sinulle lukemiseen ja parempaa vointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksesta! :) Tämä kimppamaraton osui hyvää saumaan, sillä muu perhe on ollut menossa, ja itselläni oli flunssan keskellä suorastaan tylsää. Hitaasti homma etenee, mutta mukavaa osallistua. Kiitos vielä emännöinnistä! :)

   Idiootti yllätti minutkin mukaansatempaavuudellaan (Rikos ja rangaistus kun oli minulle kuin tervaa johon jumitin). Idioottia olen porskutellut ennen maratonia muutaman sata sivua. Toivottavasti ehdin maratonin aikana taas ruhtinaan tarinan pariin.

   Poista
 4. Tsemppiä maratoniin ja pikaista paranemista! :)

  VastaaPoista
 5. Antoisaa lukumaratonia flunssasta huolimatta. Eväät näyttää ainakin erinomaisen makeilta :)

  VastaaPoista
 6. Lukeminen viihdyttää ja lohduttaa flunssassa, mutta älä silti kauheasti kiri ja ponnistele 🙂Tautisena kannattaa ottaa iisisti. Suklaa ja muut lukunamit parantakoon sinut 😀💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta viestistä. :) Vaikka yritin mahdollisimman rentoa lukumaratoonausta, tuli nyt lopussa hutera ja hikinen olo. Nyt pitää jonkin aikaa vain potea peiton alla.

   Poista
 7. Toivottavasti paranet pian :) Hyvännäköisiä herkkuja! Valitsemasi kirjat olivat minulle tuntemattomia. Pitäisi tutustua joskus Dostojevskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Dostojevskilta Rikos ja rangaistus ei uponnut ollenkaan, mutta tämä Idiootti iskee ihan eri tavalla. Eli Idiootista on hyvä vaikka aloittaa. :)

   Poista
 8. Sait todella hienon sivumäärän luettua flunssasta huolimatta. :) Kiitos sinulle osallistumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukuvauhti ei ollut hurja mutta tuntui mukavalta osallistua. :) Kiitos vielä järkkäämisestä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!