keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Neljä hyvän mielen leffaa (Netflix)

The Fundamentals of Caring. Craig Roberts ja Paul Rudd.Hei! Nukun yleensä kuin tukki mutta tänä syksynä olen jostain syystä kärsinyt unettomuudesta. Nyt vaiva tuntuu onneksi hieman hellittävän otettaan. Öinä, jolloin uni ei vain tullut, otin avukseni Netflixin* leffavalikoiman. Rentouttavaa hyvän mielen leffaa katsoessani nukahdin yleensä suht nopeasti uudelleen. Perheeni kylläkin epäili, että elokuvat olivat liiankin hyviä, sillä aloin heidän mielestään jo odottaa unetonta yötäni.

The Fundamentals of Caring (2016)

Tämä Netflixin oma leffa on tuore tapaus tältä vuodelta. Paul Rudd esittää perheensä ja kirjoitushalunsa menettänyttä kirjailijaa, joka pestautuu lihasrappeumatautia sairastavan Trevorin (Craig Roberts) henkilökohtaiseksi avustajaksi. Trevor ja Ben ovat kumpikin omalla tavallaan rikki ja jumissa. Olisiko aika tehdä road trip ja uskaltaa jälleen elää?

The Intern. Robert De Niro ja Anne Hathaway.


The Intern (2015)

Robert De Niron esittämä seitsemänkymppinen leskimies Ben pestautuu Julesin (Anne Hathaway) firmaan senioreille suunnatun harjoitteluohjelman kautta. Ben kaipaa elämäänsä hyödyllisyyden tunnetta, Jules puolestaan taistelee ruuhkavuosien keskellä. Voisivatko nämä kaksi niin erilaista olla avuksi toisilleen? Parasta leffassa on Ben, joka saa supersympaattisuudessaan unettomuudesta kärsivänkin hyvälle tuulelle. 

Flipped. Madeline Carroll.


Flipped (2010)

Flipped vaikuttaa aluksi tyypilliseltä tyttö rakastuu poikaan ja poika tyttöön -leffalta. Kuvio ei kuitenkaan ole ihan perinteinen, sillä Juli (Madeline Carroll) ja Bryce (Callan McAuliffe) ihastuvat toisiinsa aivan eri vaiheissa elämää. Osuvatko tunteet koskaan yksiin, vai muuttuuko rakkaus pikku hiljaa vihan kautta välinpitämättömyydeksi? Elokuvan rakenne on herkullinen, sillä se antaa kummankin hahmon kertoa oman näkökulmansa tapahtumista. 

Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi. Robert Gustafsson.


Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi (2013)

Allan (Robert Gustafsson) karkaa satavuotispäivänään vanhainkodista ja päätyy seikkailun pyörteisiin. Matkan varrella selviää, että rahasalkun nappaaminen mukaan hieman vahingossa ja päätyminen rikollisjengin jahtaamaksi on entiselle pommiasiantuntijalle lastenleikkiä. Allanin menneisyydestä paljastuu hengästyttäviä asioita. Vauhdikas pakomatka on tulvillaan huumoria. 

*Yhteistyössä Netflix

8 kommenttia:

 1. Minä katsoin juuri Flippedin ja se oli kyllä ihan hauska, vaikka ei nyt mikään maailmaa mullistava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin itse asiassa napata sinulta tuon FLipped-vinkin, eli kiitos paljon vinkkauksesta! Söötti hyvän mielen leffa. :)

   Poista
 2. Kiitos, hyvän mielen leffat ovat aina tervetulleita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Sama juttu minulla, laitan yleensä vinkit hyvän mielen leffoista korvan taakse. Näitä aina tarvitaan, vaikka sadesäätä piristämään. :)

   Poista
 3. Toi satavuotias joka karkasi ikkunasta oli niin hulvaton kirjana, että nauraa kikattelin ihan ääneen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi hauska lukea kirjakin, leffan perusteella varmasti (nauruhermojakin) kutkuttava. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, kun aiemmin kyselit kivoja leffoja. Sen innoittamana pieni koontipostaus. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!