sunnuntai 7. elokuuta 2016

Reppulöytöjä Kierrätyskeskuksesta
Hei! Koululaisemme kaipasi Siivouspäivästä aikoinaan löydetyn Angry Birds -repun tilalle neutraalimpaa koululaukkua ja tulevalla eskarilaisellamme ei ollut reppua ollenkaan. Oli siis aika pähkäillä, mistä hankkisimme reput syksyyn. Onneksi silmiini osui Nihtisillan Kierrätyskeskuksen* Facebook-päivitys, jossa vinkattiin paikan hyvästä reppuvalikoimasta. Espooseen sattui muutenkin olemaan asiaa, joten päätimme käydä kurkkaamassa samalla tarjontaa. Perillä odottikin sen verran hyvä valikoima, että eskarilainen bongasi mieluisensa Tähkäpää-repun (4 e) parissa minuutissa. 


Myös koululaisemme löysi kriteerinsä täyttävän repun pienen testailun jälkeen. Kahdeksan euroa maksanut musta-harmaa reppu ihastutti myös minua hyvin pehmustetuilla olkahihnoillaan. Reppua voisi käyttää retkeilyssäkin. Harkitsimme uusien reppujen ostamista kaupasta, mutta koska lapset vaikuttivat ilahtuvan yhtä lailla Kierrätyskeskuksen valikoimasta, tuntui päätös monella tapaa hyvältä. Tässä muutamia syitä, miksi hankimme reput kierrätettynä:

 1. Kestävyys on testattu aiemman käyttäjän toimesta. Olemme jopa kokeneet, kuinka uusi reppu hajoaa kantohihnastaan ennen kuin olemme päässeet kaupasta kotiin. Kierrätysrepun vetoketjujen ja ompelusaumojen hajoamista ei tarvitse pelätä yhtä paljon.
 2. Kierrätyskeskuksiin, kirppareille ja kaatopaikalle päätyvän tavaran määrä huimaa. Kierrätysrepusta ei synny uutta tavaraa ja jätettä. Myös energiaa ja luonnonvaroja säästyy.
 3. Kierrätyskeskuksessa vierailu reppuhankinnan (ja samalla voi tehdä syysvaatehankintoja) merkeissä on kasvatuksellinen retki. Kierrättäminen tulee tutuksi ja lapset ajattelevat kulutuksensa ekologisuutta ja taloudellisuutta mahdollisesti myös aikuisena. 
 4. Koska reppuvalikoimassa on laukkuja eri vuosilta, on epätodennäköisempää, että eskarikaverilla tai luokkatoverilla on samanlainen reppu.
 5. Kierrätysrepun hinta on uutta selvästi huokeampi. 

Aurinkoisia syyspäiviä toivoen & toivotellen.

*Yhteistyössä Kierrätyskeskus


16 kommenttia:

 1. Aika hyvät löydöt teitte! Mulla on etsinnässä täydellinen reissukassi ja elättelen toiveita sen löytymisestä seuravalla kierrätyskeskuskäynnillä, kun viimeksi ei tärpännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tärppää pian! :) Tuolla Nihtisillassa tuntui olevan nyt hyvä laukkuvalikoima rinkkoja ja matkalaukkuja myöten.

   Poista
 2. Mainiota, että löysitte kierrätyskeskuksesta reput, jotka kelpasivat sekä eskarilaiselle että koululaiselle. Kuuntelin tuossa juuri ystävieni päivittelyä, miten heidän eskarilaisensa, ekaluokkalaisensa ja kolmasluokkalaisensa ovat kovin tietoisia siitä, millaisia reppuja nykyään "kuuluu" käyttää. Ekaluokkalainen oli kelpuuttanut ns. merkittömän repun, mutta kuulemma neljälle hänen tulevalle luokkakaverilleen oli hankittu Fjällrävenin reppu. Eskarilainen poika oli vaatinut juuri tietynlaisen Lego Minecraft -repun. Hullua touhua, noihin reppuihin saa käytettyä pienen omaisuuden, enkä ole edes vakuuttunut, että Fjällräven Kånken on paras koulureppu kasvavalle ekaluokkalaiselle. Siinä ei käsittääkseni juuri ole pehmusteita tai tukia, ja koulukirjat painavat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei onneksi ainakaan vielä olla kovin trenditietoisia reppujen suhteen. Koululaiselle tärkeintä oli, ettei repussa ole mitään kuvia, vaan on mahdollisimman pelkistetty. Eskarilainen puolestaan suorastaan ihastui Tähkäpää-reppuun. Bongauksessa oli hyvää tuuriakin mukana. :)

   Poista
 3. Ihan loistavaa! On järjetöntä ostaa aina uutta.
  Meillä nuorille on ostettu nuo Fjällrävenit yläasteelle mennessä. Esikoinen aloittaa nyt toisen yliopistovuoden samalla repulla eli hyvin on kestänyt. Lukiolaisellakin alkaa viides vuosi. Kuopus, 12 v., odottaa jo kovin omaa kettureppuaan. Kettureppuja ennen jokainen kulki alaluokkansa hyvällä urheilurepulla. Sitä ei todellakaan vaihdettu joka syksy. Ekologisuus kunniaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin toisena vaihtoehtona oli ostaa joku kestävyydestä tunnettu reppu. Ikinä ei kannattaisi haksahtaa halpikseen (Kerran haksahdin ja meni tosiaan rikki jo kaupasta kotiin palatessa. Palautus onnistui mutta harmitti ja nolotti, että sellaisia valmistetaan luonnon kustannuksella). kierrätysreput ovat meillä kestäneet todella hyvin, kun ovat kestäneet jo ensimmäisellä käyttäjälläkin. Angry Birds -reppukin suuntaa nyt jo kolmannelle käyttäjälle. :)

   Poista
  2. Fjällrävenin kestävyyttä en epäile (ystävä käytti sitä läpi yläasteen ja lukion jo silloin, kun se ei ollut muotia), mutta ko. repun ergonomisuutta tosiaan mietin - ja hintaa. Totta tuo, mitä kirjoitat halpisten (mahdollisesta) huonoudesta. Olisi hyvä päästä testailemaan reppuja ennen ostoa (ei siis netistä halpista). Kummitätini vei minut aikoinaan ostaamaan ekaa reppuani. Hän raahasi kauppaan pinon kirjoja, laittoi repun niitä täyteen, ja sitten testattiin, miten reppu istui selkääni ja tuntuivatko saumat yms. kestäviltä. :D

   Poista
  3. Tuo repun testaaminen onkin hyvä idea! Testailimme eilen Kierrätyskeskuksessa, että reput tuntuvat mukavilta selässä ja että niissä on tarpeeksi tukevat pehmustetut olkahihnat. Kirjoja emme kuitenkaan hoksanneet niihin pakata. Saumoja kuitenkin kovasti venyttelin ja koettelin, että ovat varmasti kestävää sorttia. :)

   Poista
 4. Onnittelut hyvistä löydöistä !

  Tuo kierrätyskeskus on iso ja aivan mahtava. Kävin keväällä suomea ulkomaalaisille kotiäideille -ryhmäni kanssa; suosittelin heille muun muassa suomenkielisiä lastenkirjoja. Yksi äideistä teki kassikaupalla löytöjä ovenpielessä sijaitsevasta ilmaisten tavaroitten huoneesta. Meillä oli erittäin ihana käynti ja äitien mukana olleet lapsetkin viihtyivät. Itse ostin sieltä lehmuksenvihreän tyylikkään pikkulaukun. Aika kallis kirpparilaukuksi mutta oli merkkilaukku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo ilmaisnurkka pitäisikin testata kunnolla joku kerta. :)

   Poista
 5. Mainio hankintaidea ja mainiot löydökset. Tuo Tähkäpää on tyttösten suosiossa! Meidän eskarinsa-aloittava oli eilen posket punaisina tohkeissaan, asuvalintaakin oli jo harkittu; jänskättää, mutta on kuulemma kivaa aloittaa. Toiselle menijäkin aikoo vastoin toukokuista ilmoitustaan jatkaa opintojaan... Koululaisellenne ja eskarilaiselle isosti onnea matkaan opinjyvien poimintaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos iloisista toivotuksista! :) Meilläkin eskarilainen tänään mietti, että jokin spesiaali asu pitäisi eskarin ekana päivänä olla. Mukavia ja kutkuttavia syyspäiviä poppoollenne! :)

   Poista
 6. Reppuostokset eivät meillä ole ajankohtainen aihe, mutta Oulun kierrätyskeskuksesta tein alkuviikolla pari hyvää huonekalulöytöä. Meillä oli tarve parille lisäkirjahyllylle, ja sieltähän löytyi. Ulkonäkövaatimukset eivät olleet tällä kertaa kovin suuret, riitti että oli siisti hylly ja sopivan kokoinen. :) Näppärää, että näitä kierrätysmahdollisuuksia on isommallekin tavaralle. Tuntuu niin turhauttavalta alkaa maksaa jopa satoja euroja huonekalusta, kun sen paikalle kelpaa muukin kuin ihka uusi tavara.

  Blogissani on sinulle haaste. Kiva, jos ehdit vastailemaan jossain sopivassa välissä. :) http://oksanhyllylta.blogspot.com/2016/08/liebster-award-tunnustus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollakin ihastelin, miten hyviä huonekaluja näytti olevan tarjolla. Etenkin ruokapöytäryhmät näyttivät kuin uusilta.

   Kiitos paljon haasteesta, tulenpa kurkkailemaan! :)

   Poista
 7. Hieno postaus. Sopivan repun voi tosiaan löytää kierrätyskeskuksesta. Erityisesti nuo pienempien lasten reput tuntuvat säilyvän hyvinä ja ovat muuten uutena kalliita.

  Meillä käytetään reput loppuun. Ihan hirveän montaa lukuvuotta ei tunnu reput kestävän :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Hyvä idea Kierrätyskeskukselta koota reppuja tarjolle syyssesonkiin. On helppo löytää isosta valikoimasta mieluinen. Kirppareilla/Kierrätyskeskuksissa minulle tulee usein tavaramorkkis (miten paljon sitä onkaan). Kirppareilta ja Kierrätyskeskuksista saakin hyvän annoksen lisäbuustia, ettei tee mieli ostaa lähes mitään uutena. Ja sen minkä ostaa, käyttää loppuun. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!