Kirjaprojekti on valmis: arvottavana Rikas elämä-kirjoja

Hei! Aloin alkuvuodesta kirjoittaa kirjaa hidastamisesta yhdessä toimittaja Martta Kaukosen kanssa. Nyt tämä pieni kirja on valmis. Sain eilen ensi kertaa Rikas elämä-teoksen käteeni ja luin sen vielä tänään rauhassa läpi. Kirja on taitettu tarkoituksella hyvin selkeäksi ja teksti on riisuttu kaikesta turhasta, jotta sen jaksaisi lukea kiireen, jopa stressin ja väsymyksen keskellä. 200-sivuisen teoksen lukeekin parilla istumalla. Sisällöllisesti kirja tuntuu yhä rikkaalta. Suurin haaveeni onkin, että lukija saisi tekstistä uusia ajatuksen siemeniä tai vahvistusta omille mietteilleen.


Onko arkesi yhtä paikasta toisen juoksemista? Läkähdytkö velvollisuuksien alle? Haluaisitko hidastaa tahtia, muttet tiedä, miten? Sinun ei tarvitse hypätä oravanpyörästä kokonaan, vaan voit myös säätää sen tahtia niin, että pysyt paremmin kyydissä. Rikas elämä antaa käytännöllisiä vinkkejä elämänmuutokseen. Hidastaminen on käytännön muutosten lisäksi oman mielen vaatimusten karsimista ja armottomuuden karistamista, siis koko elämänasenteen muuttamista. Opas sisältää myös hidastajien haastatteluja, joissa he kertovat, millaista on elää itsensä näköistä elämää.Kirjasta löytyy meidän kirjoittajien kokemuksia ja mietteitä yhteensä 13 hitaamman vuoden varrelta. Lisäksemme tarinansa kertoo viisi haastateltavaa. Osa on hidastanut vapaaehtoisesti, toisten elämänmuutos on tapahtunut pakkojarrutuksen kautta. Kerromme elämänmuutoksen mukana tulleista positiivisista asioista mutta emme ole jättäneet varjopuoliakaan käsittelemättä. Rehellistä tekstiä siis luvassa.

Arvon kaksi Rikas elämä-kirjaa. Kaikki voivat osallistua arvontaan. Jokainen osallistuja saa yhden arvan jättämällä kommentin kommenttiboksiin. Myös anonyyminä voi osallistua (muistathan keksiä kuitenkin nimimerkin). Suoritan arvonnan viikon päästä keskiviikkona 9.9. klo 18. Osallistukaahan arvontaan! Kirja antaa todennäköisesti ajattelemisen aihetta, vaikkei kokisikaan tarvetta hidastaa tahtia.


Kommentit

 1. Tämä se projketi oli! Upeaa! Onnea sinä ihana pihi nainen. Osallistun, tietysti! (tai ostan, jos arpaonni ei osu kohdalle) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! <3 Ja tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 2. Onnea! Ja ehdottomasti osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
 3. Onnea!! :)

  Me eletään varsin hitaasti jo nyt, mutta uudet ideat ovat tervetulleita, joten mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 4. Oi onnea!! Mikä projekti <3 Mukana tietysti!

  VastaaPoista
 5. Vautsi, onnea! :) Tämä pitää ehdottomasti lukea, vaikka arpaonni ei suosisikaan. Armottomuuden karistaminen, sitä minun pitäisi ehdottomasti oppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnittelusta ja kivasta kommentista! :) Arpaonnea! :)

   Poista
 6. Ehdottomasti tavalla tai toisella etsin tämän käsiini. Tahtia olen pystynyt vähentämään aika lailla, aikataulut on karsittu minimiin, mutta mieluusti lukisin kokemuksia muilta.
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 7. No tähänhän on ihan pakko osallistua. Ollaan hidastettu, mutta kummasti alkaa taas tahti kiihtyä. Pieni muistutus taitaa olla paikallaan.

  VastaaPoista
 8. Voi miten kiva juttu, onnea kirjasta! Arvonnan jätän väliin, sillä en ole ollut mukana "oravanpyörässä" enää vuosiin. =D

  VastaaPoista
 9. Lämpimät onnittelut Sinulle uunituoreen teoksen ilmestymisen johdosta! Upea saavutus & tärkeä aihe. Uskon, että kokemusperäinen asiasisältö antaa tarpeellisen tuuppauksen ja vinkkejä hidastusta harkitseville ja siihen pyrkiville. Oravanpyörässä yhä kiivastuvaa tahtia juostessa olisi aikanaan ollut tervettä tehdä pari hidastavaa stiplua.. .Sinulla on hyvä ja sujuva kynä, joten ei kuin seuraavaa ideantoteutusta itämään:)

  VastaaPoista
 10. Hei onnea ja vau, onpa siisti juttu ja kirja! Mukana arvonnassa tietenkin! :)

  VastaaPoista
 11. Oi vau! Onnea! Kuulostaa ihanalta kirjalta.

  VastaaPoista
 12. Arvonnat on ihania, jotenka mukana kivassa arvonnassasi :) Mukavaa syksyä sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tunnelmallista syksyä ja arpaonnea! :)

   Poista
 13. Oooh, hieno ja kiinnostava kirjaprojekti! Osallistun arvontaan, vaikka todennäköisesti mun pitää kumminkin lähteä kirjakauppaan hakemaan tämä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Ja tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 14. Onnittelut hienosta kirjaprojektista. Mukana arvonnassa. :)

  VastaaPoista
 15. Onnittelut kirjasta, kuulostaa ihanan inspiroivalta. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 16. Onnea kirjasta! Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 17. Onnea Leila! On varmasti hieno tunne pitää omaa kirjaa käsissään! Jollain tavalla on kirja saataava omiinkin käsiin. Tuo yksi otsikko jo kuulosti niin lupaavalta: "Eroon kuluttavista perinteistä" :)

  VastaaPoista
 18. Hienoa. Mikään ei voi oman kirjan pitelyä, sen ensi huumaa. Sitä katseli ja ihasteli illan jos toisenkin. Ehdottomasti haluan arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjan saaminen ensimmäistä kertaa käsiin oli kyllä jännittävä kokemus. Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 19. Vielä tätäkin kautta: ihan hirveästi onnea, olen miettinyt jo pitkään että mitä sieltä putkahtaa. <3 Tottakai mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Ja tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 20. Onnea hienon ja tärkeän projektin valmistumisesta ja kirjan julkaisusta! Minua kiinnostaa ehdittomasti lujea niiden kokemuksua, jotka ovat onnistuneet löysään tahtia ja kiristävää "pipoa". Toki siis mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sain muuten itse tästä kirjasta rohkaistusta pohtia, josko palaisin vielä pienelle visiitille koulun penkille. Kiitos yhden kirjasta löytyvän haastattelun. Toivottavasti muutkin löytävät tästä kirjasta inspiraatiota. :) Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 21. Onnea kirjailijalle! Kuulostaa tutustumisen arvoiselta teokselta ehdottomasti, mukana arvonnassa siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 22. Onnea kirjailijattarelle! Totta kai haluan osallistua arvontaan, ei tällaista voi väliin jättää.

  VastaaPoista
 23. Onnea kirjasta!
  Osallistun arvontaan kiitos.

  VastaaPoista
 24. Onnea kirjasta! Osallistun arvontaan kiitos/ Pessi

  VastaaPoista
 25. Paljon onnea kirjallenne ja kirjastanne! Ihana yllätys :)! Mukana arvonnassa :).

  VastaaPoista
 26. Hulppeasti onnea kirjalle ja kirjasta! Kropan viesti on jo pitemmän aikaa ollut, että HIDASTA. Jospa sitä osaisikin kuunnella itseänsä ja uskaltautua uusille urille.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos! Tuntuu että olen imenyt itseeni kirjasta paljon etenkin hidastamiseen liittyvän ajatusmaailman suhteen. Vaikka kirja on pieni ja nopealukuinen, niin siinä on tiiviissä paketissa seitsemän hidastajan mietteitä. Kirjan myötä mukaani on tuntunut tarttuneen ainakin uudenlaista nöyryyttä ja iloa siitä, mitä ympärillä on. Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 27. Onnea! Kyllä olisi niin mielenkiintoinen kirja, toivottavasti onni suosii.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 28. Onnittelut kirjasta! Tätä samaa hidastamista olen harjoitellut omassa elämässänikin jo muutamia vuosia. Itsensä näköinen ja omaan persoonaan sopivan rytmin löytäminen on tehnyt elämästä rikkaanpaa. Odotan innolla, että pääsen lukemaan ajatuksiasi/kirjaa aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnittelusta ja hienosta kommentista! Allekirjoitan mietteesi täysin myös omalla kohdallani. Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 29. Jotenkin tämän graduhässäkän keskellä tuo voisi olla juuri sitä mitä tarvitsen. Onnekseni gradu alkaa olla hyvällä mallilla, nyt pitäisi sopia ohjaajan kanssa katselmuspäivä ja koota ajatuksia. Elämän hidastaminen ja hetkestä nauttiminen saa arjesta elämisen arvoista, sellaista, että osaa ottaa ne ikävätkin hetket vastaan oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogisi kautta olen huomannut, että osaat pysähtyä niin hienojen juttujen kuin aivan arkistenkin asioiden äärelle ja nauttia (ja hurmaantua) siitä, mitä maailmalla on tarjottavanaan. Olisinpa itsekin osannut sinun ikäisenäsi. Mutta kohdallani parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)

   Poista
 30. Hienoa Pihis, ja paljon onnea! Vinkit tosiaan kelpais, joten ilman muuta arvonnassa mukans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva että hyppäät mukaan arvontaan! :)

   Poista
 31. Olen ehdottomasti mukana arvonnassa! Lautanen on todella täynnä ja hidastaminen olisi hyväksi. Onnittelut valmistuneesta projektista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskon ja toivon, että kirjasta saisi vinkkejä ja inspiraatiota elämän selkeyttämiseen sitä tarvitessaan. Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 32. Hei siis huimaa, kirjasti on ilmestynyt. Paljon onnea! Tiedätkö, minusta tuntuu, että sinä olet mitä mainioin hitaan elämän apostoli. Elämäntapasi välittyy kauniisti myös kirjoituksistasi. Kirjalle varmasti on kysyntää ja tarvetta. Arvonnassa mukana tietysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta ja kannustavasta kommentistasi. Olen onnellinen, jos yksikin ihminen saa tästä kirjasta jotain hyvää elämäänsä. :) Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 33. Tähän arvontaan haluan ehdottomasti osallistua! Onko vielä tietoa mahdollisesta kirjastosaatavuudesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kivasta kommentista! Ainakin pääkaupunkiseudulla kirja näyttäisi putkahtaneen kirjastojen valikoimaan. Omaan kirjastoon kannattaa käydä halutessaan toivomassa kirjaa, jos asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella (en tiedä miten moni kirjasto ottaa tämän spontaanisti valikoimiinsa). Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 34. Kirjasi kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja hienolta.Onnittelut! Haluan tulla mukaan arvontaan kokeilemaan onnea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 35. Paljon, paljon onnea uudesta kirjastasi! Mukana arvonnassa ja samalla toteuttamassa unelmaani eli hidastamista.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon onnittelusta ja kivasta kommentista. Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 36. Wau, onnea!
  Ilman muuta osallistun arvontaan!

  VastaaPoista
 37. Paljon onnea <3 ihana kirja mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 38. Suuret onnittelut kirjasta täälläkin! Aihekin on kovin ajankohtainen ja mielestäni tärkeä. Osallistun totta kai arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon onnittelusta ja tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 39. T'ämä kirja on luettava joka tapauksessa! Aina parempi, jos arvonnassa onni suosisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi ja tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 40. Lämpimät onnittelut! Ihan mahtava juttu ja aion lukea kirjan, jonka koen tarpeelliseksi. Osallistun siis arvontaan. :)

  VastaaPoista
 41. Mielenkiintoinen aihe! Osallistun ehdottomasti arvontaan. Onnittelut teoksen luojille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnittelusta ja tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 42. Onnea <3 Mukana! Olen koko ikäni yrittänyt hidastaa ja etenkin kadottaa omia vaatimuksiani itseäni kohtaan, mutta huonolla menestyksellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Samaa pyristelyä minullakin, ja se vilahtelee teemana myös tässä kirjassa. Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 43. Tuikitarpeellinen teos. Onnea !

  Melkein myöhästyin arvonnasta; Laitapa minullekin arpa :)

  VastaaPoista
 44. Hei,

  mukava kuulla kirjan valmistumisesta. Osallistun arvontaan mielelläni jos vielä ehtii ja vaikken voittaisikaan tässä on hyvä joululahjaidea itselle, äipälle ja siskolle.
  T MerjaK

  VastaaPoista
 45. Paljon onnea kirjastasi, se vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Täytyy kyllä lukea. Osallistun arvontaan minäkin, jos vielä ehtii :) /Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin ehtii mukaan arvontaan. Arpaonnea! :)

   Poista
 46. Onnea projektin valmistumisen johdosta! Mukana arvonnassa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit