Hääpäivä Pitskun vesiputouksella

Hei! Kuten ehkä arvaatte, olen huono ostamaan lahjoja. Rakastan silti yllätyksiä, joten "paketeistani" löytyy materian sijaan yleensä jotain, mikä ei jää kaapin vaan muistin perukoille. Teräshääpäivänämme päätin yllättää kumppanini viemällä hänet katsomaan Pitäjänmäen vesiputousta (Strömbergintie 6). Paljastin etukäteen vain paikan koordinaatit, joten yllätys säilyi hauskasti loppuun saakka.

Puoliso vaikutti ilahtuvan erikoisesta paikasta. Hän ei ollut tiennytkään, että Helsingistäkin voi löytää vesiputouksen. Strömberginkoski on melko pienestä koostaan (kolmen metrin pudotus) komeasti kuohuva vesiputous. Sateinen kesä on ollut monen muun retkikohteen kannalta harmillinen, mutta vesiputoukselle runsas vesimäärä on tehnyt vain hyvää.

Vesiputous sijaitsee Strömberginpuistossa asuinalueen ympäröimänä. Paikalle pääsee näppärästi julkisilla, Pitäjänmäen juna-asemakin sijaitsee lähistöllä. Puistossa voi pitää vaikka piknikin kosken kuohuja samalla ihastellen. Seuraksi voi kylläkin saada kesyn sorsalauman, joka asustaa Mätäjoessa putouksen alapuolella. Yksinäiseksi täällä ei ainakaan oloaan tarvitse tuntea. Mukavaa elokuuta toivotellen.
Kommentit

 1. Tuli minullekin ihan uutena tietona, että Helsingissä on vesiputous. Ihastuttava häälahja ja erityisesti pidän tuosta käytännöstä, että materian sijasta annat lahjaksi kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta kesällä luin itsekin tästä vesiputouksesta. Mitähän sitä vielä Helsingistä löytääkään. :)

   Ystävätkin ovat tuntuneet ilahtuvan epämaterialistisista lahjoista. Kun kaikilla on jo kaikkea, tuntuu elämyksellinen lahja jopa vapauttavalta. Lapsillekin tällaiset lahjat sopivat yllättävän hyvin. Lapsemme sai kavereilta esim. leffalippuja synttärilahjaksi sekä kummeilta lahjakortin, jolla pääsee kokeilemaan kiipeilyä. Olivat lapselle (ja myös meille tavarapaljoutta vastaan taisteleville vanhemmille) todella mieluisia.

   Poista
 2. Kaunis paikkahan tuo on!

  Ja täytyy varmaan käydä, niin lähellä meitä, eikä mitään hajua koko paikasta.

  Ja onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen piipahtamaan, on yllättävän komeasti kuohuva vesiputous. :)

   Poista
 3. En ole ikinä käynyt, vaikka olin melkein vuosikymmenen tosi lähellä töissä. Täytyy pitää mielessä, voisin joskus käydä bongaamassa vesiputouksen ja samalla verestää työpaikkamuistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä. Huolimatta siitä, että vesiputous on asuinalueen ympäröimä, on paikka yllättävän rauhallinen ja rauhoittava. Lapsetkin tykkäsivät retkestä kovasti. Heistä parasta olivat kesyt linnut, joista osa jopa saatteli meidät kotimatkalle. :)

   Poista
 4. Onpa hauska idea lahjaksi! Ja ihan uutta tietoa minullekin, vaikak kolme vuotta olen Helsingissä asunut, täytyy mennä käymään, vesiputoukset kiinnostavat kovasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä kesti kymmenen vuotta hoksata tämä paikka. Ehdottomasti vierailun arvoinen kohde. :)

   Poista
 5. Onpa ihana idea antaa lahjaksi materian sijaan elämyksiä. Muistan itsekin yhä, miten kummitätini antoi minulle kahdeksanvuotislahjaksi elämäni ekan ratsastustunnin. Siitä jäi muisto pienen heppatytön sydämeen. Onnea teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ratsastustunti kuulostaa ihanalta lahjalta. :)

   Poista
 6. Lahjassasi toteutui oivasti Aristoteleen viisaus:"Rakkaus on hyvinä pitämiemme asioiden toivomista toiselle juuri tuon toisen itsensä vuoksi sekä toimimista voimiemme mukaan niiden toteutumiseksi käytännössä," Roppakaupalla Onnea & Iloa!

  VastaaPoista
 7. En tiennytkään, että Helsingissä on vesiputous. Täytyy ottaa selvää, missä se oikein on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vesiputous on aika uusi tieto minullekin. Putouksen osoite on Strömbergintie 6 ja sijainti Strömberginpuistossa Pitäjänmäellä. Melko lähellä sijaitsee myös mielenkiintoinen Aurinkokuntamalli. Sielläkin aiomme käydä joskus retkeilemässä, avaruus on kun on yksi perheemme kiinnostuksen kohde. Siitä lisää tietoa täällä: http://www.ursa.fi/tahtitieteesta/aurinkokuntamalli.html

   Poista
 8. Ihana lahjaidea. :) Meilläkin on viime vuosina synttäri- ja joululahjat alkaneet olla tämän tyylisiä (hääpäivää ei itse asiassa olla juurikaan juhlittu, vaikka yhteisiä vuosia on jo monta takana), eli ollaan jätetty tavaralahjat ostamatta ja lähdetty jonnekin reissuun, lähelle tai kauemmas. Pienelläkin summalla ja kekseliäisyydellä saa kummasti kivoja reissumuistoja aikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri mietin miehen tulevien synttäreiden kunniaksi jotain reissua, kun luvassa on iällisesti rajapyykki. Reissuista tosiaan jää pysyviä muistoja. :)

   Poista
 9. Kiva lahjaidea ja myös minulle ihan uusi tieto tämä vesiputous. Meillä on viikon päästä 13 v hääpäivä. Lahjoja emme ole toisillemme ostaneet koskaan, mutta jotain tuon tyylistä olisi kiva järjestää.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etukäteisonnittelut hääpäivän johdosta! :) Mietinkin joskus tekeväni postauksen tällaisiin tarkoituksiin erityisen hyvin soveltuvista kohteista (tai muuten vain romantikoiden iloksi). Aurinkoista viikkoa!

   Poista
 10. Kiva lahjaidea, en ole juuri Pitskussa ikinä käynyt vaikka stadissa tuli asuttua koko alkuelämä 33-ikävuoteen. Ei Pitsku nytkään ole kaukana. .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäjänmäki on jäänyt itseltäkin aiemmin hieman paitsioon. Mutta siellähän on vaikka mitä kiinnostavaa. :)

   Poista
 11. Ihana lahja! Meilläkin tykätään enemmän muistoja synnyttävistä lahjoista kuin materiasta. Me vierailimme kesälomareissulla Imatrankoskella, sekin oli vaikuttava kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosket ovat yksi lempparikohteeni. Siinä äänimaailmassa on jotain rauhoittavaa. Padot aina mietityttävät kalojen kannalta, onneksi asioita on alettu pohtia.

   Poista
 12. Olipa kekseliäs ja muutoinkn ihana idea! Tästä vesiputouksesta en tiennytkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva yllättää puoliso vesiputouksella. Kävin tuolla ensimmäistä kertaa itsekin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit