maanantai 22. kesäkuuta 2015

Arvontavoittaja ja tunnelmia Haagan Alppiruusupuistosta

Hei! Kun aika loppuu-romaanin arvonta on suoritettu Random.orgin avustuksella. Voittaja on nimimerkki Pihistellen. Onnea! Laitathan minulle osoitteesi meiliini pihinainen(at)gmail.com, niin lähetän kirjan matkaan. Kiitos jälleen kaikille osallistuneille. Ja vielä ehtii osallistua OITNB-paketin arvontaan täällä.Teimme eilen retken Haagan Alppiruusupuistoon (Laajasuontie 40) ja vaikka olemme käyneet siellä todella monta kertaa, oli tämäkin reissu koko perheen mielestä virkistävä. Näköetäisyydelllä puutarhasta sijaitsee lisäksi lasten leikkipuisto, jonka telineet muodostavat hauskan temppuradan. Kukkien ihastelun jälkeen jatkoimmekin hurvittelemaan leikkipuistoon. Alppiruusujen komein kukinta on harmillisesti jo ohi, mutta atsaleat ja suokasvit ovat yhä hehkeinä. Kannattaa siis piipahtaa. Puutarhaan on vapaa pääsy.


12 kommenttia:

 1. Onnea voittajalle <3

  Tuollahan taitaa olla myös atsaleaa monessa lajissa, joten olisikin kiinnostavaa tietää, miten saavat ne kaikki kasvamaan noin tuuheina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea minultakin vielä voittajalle! :) Atsalea tuntuu olevan yllättävän kestävä kukkija. On yleensä ennen alppiruusuja kukassa ja jatkaa yhä kauniisti kukintaa. Puutarha on jonkinlainen tutkimusprojekti, ovat taitaneet löytää juuri sopivan happamuuden maaperälle. Kasveilla on myös jo ikää, joten ovat saaneet rauhassa kasvaa tuuheiksi. Pitäisipä pirautella tutkimusryhmälle tarkemmista vinkeistä. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on. Ja kooltaan melko valtava. Käymme joka vuosi kesäkuussa. :)

   Poista
 3. Onpa kaunis puisto! Itse asiassa vasta ihan hetki sitten bongasin eräästä toisesta blogista, että Kuopiossa(!) on alppiruusupuisto, josta en ollut aiemmin kuullutkaan. Savolaisena vähän nolotti. Puisto ei kuulema ole järin suuri, mutta kuvien perusteella näytti kauniilta, kuten täälläkin. :)
  AURINKOISTA viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopion Alppiruusupuisto on mennyt minultakin ohi, vaikka olen asunutkin kyseisessä kaupungissa seitsemän vuotta (pienenä kaksi vuotta ja opiskeluaikoina viisi vuotta). Tuli kaipuu Savon suuntaan, kun katselin kommenttisi innoittamana Kuopion kävelyreittikarttaa: https://www.kuopio.fi/documents/752693/752731/koe_kuopio_kavellen.pdf. Olen tavannut puolisonikin ensimmäistä kertaa Kuopion kadulla kävellessäni, joten ei yhtään pöllömpi kaupunki kävellä. :) Mukavaa viikkoa toivotellen. :)

   Poista
  2. Romanttista!
   Pitääpä laittaa tuo kävelyreitti talteen, vaikka pientä "kesäretkeä" varten. Ja hei, täältä bongasin puiston: http://seitakuvia.blogspot.fi/2015/06/niiralan-alppiruusupuisto.html

   Poista
  3. Kauniilta puistolta näyttää. Toivottavasti ehdimme joskus piipahtaa. :)

   Poista
 4. Ihana puisto! Harmi, ettei ole koskaan tullut käytyä ja aion käydä Helsingissä vasta niin myöhään syksyllä, että ei taida enää missään kukkia mikään. Jos nyt ei huonekasvit ikkunoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä ja talvella lohtuna ovat onneksi sisäpuutarhat. Talvipuutarha, johon on aina vapaa pääsy, on yksi suosikkimme. Pääsee nauttimaan kukkaloistosta ja lämmöstä harmaanakin päivänä. :)

   Poista
 5. No hitsi kun en aikaisemmin huomannut, vaikka jo viime kesänä tuosta kerroit. Nyt kyllä pitää laittaa kalenterin väliin muistutus. Onneksi on yksi alppiruusu omassa pihassa makuuhuoneen ikkunan alla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkin verran tuolla vielä alppiruusutkin kukkivat mutta komeimmillaan puisto on yleensä kesäkuun puolivälin paikkeilla. Olen jo jonkin aikaa haaveillut omasta alppiruususta mutta en ole vielä uskaltautunut hankkimaan. Se kun taitaisi tarvita kunnolla tilaa. Nyt sain kylläkin idean, että pihan nurkassa voisi olla sille juuri sopiva paikka. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!