torstai 18. kesäkuuta 2015

Arvonta (suoritettu): Sirkus Rinkeli - sarjakuvaa lapsille

Anne Muhonen (kuvat), Tiina Konttila (teksti): Sirkus Rinkeli (<-Adlibris)
Kustantaja: Robustos, 2015
Sivuja: 40
Goodreads-tähdet: ★ liked it
(Kirja saatu kustantamosta)

Hei! Tiina Konttilan kirjoittama ja Anne Muhosen kuvittama lastensarjakuva Sirkus Rinkeli iski 9- ja 5-vuotiaisiin lapsiimme kovaa. Sirkuskoulua käyneille lapsillemme albumin sirkusteema on jo itsessään sydäntä lähellä. Sarjakuvaa tulee lisäksi luettua Aku Ankkaa lukuunottamatta perheessämme säädyttömän vähän, joten genrekin on virkistävää vaihtelua.


Sirkus Rinkeli kertoo Aapo-pojasta, joka törmää eräänä päivänä paikkakunnalle saapuneeseen kiertävään sirkukseen. Aapo ystävystyy sirkuksen mukana matkaavaan Eppu-tyttöön, joka johdattaa hänet sirkuksen kulisseihin. Sirkus on jo itsessään ihmeellinen kokemus mutta pian Aapo huomaa olevansa vieläkin jännittävämmässä tilanteessa. Sirkus nimittäin piilottelee erästä hahmoa, jonka jahtaaja on nyt aivan kintereillä. Aapokin liittyy mukaan vauhdikkaaseen pelastustehtävään.

Anne Muhosen seepianväristä kuvitusta katselee sarjakuvaa lukiessa mielellään. Kuvista välittyy sirkumaailman riemua ja taikaa. Kirjan tarina on simppeli mutta tuntui lapsistamme silti kovin kiinnostavalta. Tällainen kirja voisikin olla hyvä herättämään lukintoa alakouluikäisessä lapsessa, joka ei muuten lue paljon. Kiehtovaan sisältöön voisi mielestäni sopia, että albumin ulkoasukin olisi jollain tapaa hieman erikoinen. Nyt albumi on perinteikäs A4:nen. Hieman erikoisemman kokoisena albumi voisi houkutella vieläkin enemmän.

Sain albumeja vahingossa kaksi kappaletta, joten sain luvan arpoa toisen kipaleen. Jos haluat osallistua Sirkus Rinkelin arvontaan, vinkkaa asiasta kommenttiboksissa. Myös anonyymisti voi kommentoida ja osallistua. Arvon albumin osallistuneiden kesken jo tulevana sunnuntaina 21.6. klo 18. Kannattaa osallistua! 

ARVONTA SUORITETTU! Sirkus Rinkelin voitti omakseen Kia/Luetaanko tämä? Onnea! Laitan pian meiliä ja utelen osoitetta, johon kirjan lähettää. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! 


Sirkus Rinkeli kertoo sirkuselämästä (kuvassa Sirkus Finlandia)

30 kommenttia:

 1. Vaikuttaapa kivalta! Osallistun ehdottomasti arvontaan!

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Uskon, että meillä olisi myös innokkaita tämän kirjan lukijoita / kuuntelijoita :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän muksuilta irtosi tälle täydet pisteet, joten tuntuu iskevän lapsiyleisöön. Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 3. Ehdottomasti mukana, vaikuttaa kiehtovalta kirjalta.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 4. Mulla tämä jo onkin, joten jätän arvonnan väliin, mutta kiva että tykkäsitte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset antoivat täydet viisi tähteä kumpikin ja lapsethan ovat tunnetusti rehellisiä. :)

   Poista
 5. Kunpa voittaisin tuon kirjan. Jo sen nimikin on niin vetävä :) Laitapa minulle yksi arpa !

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti mukana ollaan! :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Kirjat ovat aarteita.....mukana arvonnassa! T. Eija

  VastaaPoista
 8. Tästä varmasti nelivuotiaamme innostuisi ja itsellekin olisi iloa! Sarjakuvia tulee kyllä luettua ihan liian vähän. Suosittelen tutustumaan Tiitu Takalon Minä, Mikko ja Annikkiin (voitti vastikään sarjakuva-Finlandiankin - upeasti kuvitettu ja hieno rakkaustarina ja samalla historiikki Tampereen kaupungistumisesta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sarjisvinkistä, kuulostaa hyvältä! Ja tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 9. Ehdottomasti mukana arvonnassa, veljenpojat tykkäisivät kovasti kirjasta :) annika@esajokinen.net

  VastaaPoista
 10. Vaikuttaa kiinnostavalta! Jätän arvonnan väliin, mutta nappaan tuo sarjakuvakirjan luettavaksi, kunhan se tulee vastaan kirjastossa. Sarjakuvat ovat niin mukavaa ja palkitsevaa luettavaa. Ainakin itsellä niitä tulee luettua hyvin kausittain. Hyvää kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjakuva tuntuu olevan harmillisesti jostain syystä aliarvostettu kirjallisuuden laji. Minusta sarjakuva on suorastaan taidetta ja iloitsen aidosti, kun lapsemme lukevat sarjakuvaa. Sarjakuvien lukemista ei useinkaan esim. kouluissa lasketa lukemiseksi, mikä on minusta harmi. Moni vähän lukeva voisi saada kipinän lukemisen pariin, jos sarjakuvan lukemiseen kannustettaisiin. Lukuisaa ja mukavaa kesäkuuta! :)

   Poista
 11. Ehdottomasti olen mukana arvonnassa! Tämä vaikuttaa kivalta, ja minäkin kulun siihen joukkoon, joka lukee liian vähän sarjakuvia. Oppilaiden keskuudessa ne ovat kuitenkin suuri hitti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa lapsista lukee hyvin vähän kirjoja, joten sarjikset voisivat olla yksi keino innostaa lukemisen pariin. Sarjisten lukemista ei esim. meidän lapsen koulussa katsota lukusuoritukseksi. Joku voi ehkä jättää lukemisen sitten kokonaan, jos ei kannusteta lukemaan sitä, mistä itse tykkää. Minusta kaikki lukeminen on hyvä juttu. :) Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

   Poista
 12. Saariston rauhasta, takkatulen lämmöstä, hyvää juhannusmieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vastatoivotukset täältä kaupungin vilinästä. :)

   Poista
 13. Mukana arvonnassa!

  jolannian@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Siskon lapset tykkäävät lukea sarjakuvia, joten tämä olisi kiva voittaa :) arvonnassa mukana. Saikku

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!