Seikkailu kotikaupunkipolulla (sis. eksymistä ja kierrätysasuja)Hei! Luonnon heräämistä ja luontopoluille palaamista odotellessa suuntasin urbaanimman vaihtoehdon, kotikaupunkipolun pariin. Valikoimme Helsingin, Espoon ja Vantaan reiteistä Maunulan kotikaupunkipolun, sillä kaupunginosa on tullut aiemmin ohitettua sitä tarkemmin tutkimatta. Lyhensimme nelivuotiaan retkikumppanini kanssa reittiä meille sopivaksi ja aloitimme polun varrelta löytyvästä Maunulan Fidasta. Veimme samalla muovikassillisen tavaraa kiertoon ja teimme muutamia hyödyllisiä vaatehankintoja.


Täydensin säälittävän pientä vaatevarastoani kahdella ensimmäisellä kuvan asulla. Mukaan kirppikseltä lähti siis Marc O'Polon klassinen neulemekko ja niiteillä koristeltu sähäkkyyttä teatteririentoihin tuova paita, joka ehti jo käyttöönkin. Kirpparin jälkeen suuntasimme kohti seuraavaa kohdetta, Maunulan leikkipuistoa. Suunnistustaitoni ovat kuitenkin uskomattoman heikot, joten päädyimme pyörimään eksyksissä hetken aikaa. Onneksi mukava maunulalainen opasti meitä karttamme kanssa ja löysimme takaisin reitille.


Leikkipuisto oli todella kiva kokemus. Puistoilemassa oli muitakin vanhempia lapsineen, joten löysimme heti seuraa. Aika vierähtikin mm. hauskan rengaskeinun omaavassa tilavassa leikkipuistossa kuin siivillä. Kävelyn ja puistoilun päätteeksi iski nälkä, joten päätimme hyödyntää matkan varrella vastaan tulleen pitserian lounastarjouksen ja ostaa pitsan puoliksi. Jos suunnistustaitoihini on luottaminen, pitserian rakennuksessa on kotikaupunkipolun kohdelistan mukaan aiemmin toiminut Bio Maunula, joka viihdytti maunulalaisia elokuvilla vuosina 1956-1962. Vaikka oma kierroksemme oli pintapuolisesti viihteellinen, antoi kotikaupunkipolku samalla mielenkiintoista tietoa kaupunginosan historiasta, kulttuurista, luonnosta ja arkkitehtuurista. 

Suosittelemme tätä maunulalaispitseriaa lämpimästi. Saimme hyvää pitsaa ja erinomaista palvelua. Lounaaseen kuulunut salaattipöytä oli myös mukavan monipuolinen. Jälleen kerran tuli huomattua, että seikkailua, mielen virkistystä ja historian havinaa voi löytää yllättävän läheltä. Omasta kotikaupungistakin löytyy paljon uutta, kun osaa katsoa. Kannattaakin printata kartta ja kohdelista Kotikaupunkipolkujen kotisivulta ja lähteä löytöretkelle. 

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Suosittelen! Oli virkistävä retki monin tavoin. :)

   Poista
 2. Kuinkas sattuikaan, lainasin tänään kirjastosta kaksi Helsingin eri paikkoja tunnelmoivaa kirjaa. Houkuttelevat seikkailuihin. Mutta ihmettelen, ettei kotisaaressani Lauttasaaressa ole vielä kotikaupunkipolkua... :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulttuurikävelyllä Helsingissä on yksi suosikkini Helsinkiä tunnelmoivista kirjoista. Voisikin kaivaa sen taas esiin kirjahyllystä ja lähteä kiertokävelylle. Kyseinen opus taitaa olla nuo kotikaupunkipolut ideoineen kirjoittamakin. Lauttasaareen olisi kyllä syytä saada kotikaupunkipolku, olisi varmasti mielenkiintoinen reitti. :)

   Poista
  2. Sunnuntaikävelyllä Helsingissä -kirjassa saattaa olla Lauttasaari-reitti. Tai jossain kirjassa ainakin on, kun muistan sellaisen kiertäneeni itse. Mä olen kiertänyt eniten itse niitä keskustan nurkilla olevia, joten pitäisi lähteä vaihteeksi tuonne muille asuinalueille ja pitkästä aikaa kävellä myös noita kulttuurikävelyjä. (Uuteen blogiini onkin tulossa niistä joskus juttua, kunhan kerkiin eka kävellä.)

   Poista
  3. Tuo Sunnuntaikävelyllä Helsingissä pitäisikin etsiä käsiin, kuulostaa hyvältä. :)

   Poista
 3. Hyviä vaatelöytöjä.Tästä tuli mieleeni, että pitäisi itsekin lähteä taas jonnekin luontopolkuilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaatteet pääsivät heti käyttöön teatteriretkellä. :) Kevättä jo kovasti odottelen ja yksi syy on juuri luontopoluille paluu. Tänään haaveissa käydä katsomassa paikallista hiidenkirnua. Retket virkistävät kivasti. :)

   Poista
 4. Kiitos taasen kirpparivinkistä. Monesti jätän auton kun menen stadiin Mellunmäen metropysäkille ja siellä on hyvä kirppari, lemppareita on myös Tuusulan Femmatori eli femmis ja täällä Porvoossa jos joskus tulet ja käyt Brunbergilla niin sieltä läheltä löytyy Porvoon löytökirppis mikä on hirmu hyvä.

  Eilen en kuumeelta jaksanut kommentoida enkä toivotella kenellekään ystävänpäiviä, mutta ystävänpäivähän on joka päivä. <3 Hyvää ystävänpäivää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kirpparivinkeistä ja toivotuksesta! Femmatori onkin tuttu mutta muihin täytyykin mennä joskus tutustumaan. Aurinkoista sunnuntaita! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit