Kirjabloggaajien joulukalenterin 5. luukku: Jouluinen Rocky Road ja arvonta















Hei! Tervetuloa Kirjabloggaajien joulukalenterin viidenteen luukkuun, jossa valmistetaan jouluista herkkua lukemisen palanpainikkeeksi ja lopuksi arvotaan jotain käytännöllistä ja kaunista. Eilen tämä kollektiivinen joulukalenteri avautui Elämänlankaa etsimässä-blogissa ja huomenna luukku avataan Hyönteisdokumentti-blogissa.

Olen jo pitkään haaveillut Rocky Road-suklaaherkun valmistamisesta, ja kun kaapin perukoilta löytyi mm. luumuja, joita kukaan ei halunnut syödä, päätin hyödyntää ne ja tehdä jouluisen version kyseisestä namista. Tähän voitkin hyödyntää kuivakaapistasi löytyvät jämät kuten pähkinäpussien loput. Rocky Road on helppo valmistaa ja toimii myös kivana tuliaisena jouluisella kyläilyreissulla tai näppäränä tuotteena joulumyyjäisissä.















Jouluinen Rocky Road

400 g lempisuklaatasi
100 g vaahtokarkkeja
pussillinen luumuja
noin viisi piparia

1. Paloittele luumut ja vaahtokarkit saksilla.
2. Sulata paloiteltu suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Mikrossa sulattaessa käytä mietoa sulatustehoa ja sekoita suklaata useita kertoja sulatuksen aikana. Mitä maitosuklaisempi suklaa, sitä miedompi teho ja sitä tiuhempi sekoitus. Miedolla teholla suklaan sulatus kestää mikrossa noin kolme minuuttia. Huom. Suklaa palaa helposti pilalle kovalla teholla ja ilman sekoitusta. Muista siis mieto teho ja sekoitus! Itse sulatin varmuuden vuoksi yhden suklaalevyn kerrallaan.
3. Lisää sulatetun suklaan joukkoon luumu- ja vaahtokarkkipalat ja murra piparit palasiksi joukkoon. Sekoita.
4. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Paloittele ja nauti!


Lopuksi vielä pieni pika-arvonta. Arvottavana on Belovedin valmistama "Ei mainoksia kiitos!"-plakaati oveen tai postilaatikkoon. Vanhasta hopealusikasta valmistettu kaunis plakaati on varustettu tehokkaalla kaksipuolisella teipillä. Pysyy myyjän mukaan tukevasti kiinni postilaatikossa. Kaikki voivat osallistua arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen olevansa mukana arvonnassa. Jokaiselle osallistujalle irtoaa yksi arpa. Kuulisin mielelläni kommentissasi, mikä on sinun jouluinen suosikkiherkkusi. Suoritan arvonnan jo sunnuntaina 7.12. klo 18, joten siihen asti on aikaa osallistua. Tunnelmallista joulunaikaa kaikille.

Kommentit

  1. Oi, rocky road!
    Sain kerran joululahjaksi siskolta itse tehtyä rocky road -suklaata ja se kyllä katosi järjettömän nopeasti :) Voisikin tehdä tällaista jouluversiota pyhiksi.

    Jätän arvonnan väliin, sillä meillä ei saa paikallislehteä ollenkaan jos ei huoli mainosjätettä postilaatikkoon :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli kyllä nannaa! Harmi tuo mainoskiellon vaikutus lehtiin (meilläpäin pitää erikseen kieltään myös ilmaisjakelulehdet, jos niitä ei halua), itsekin tykkään lukea paikallislehdet. :)

      Poista
  2. Vesi nousee kielelle jo sanasta suklaa... Arvonnassa mukana ja jouluisista herkuista ihaninta on luumurahka.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luumurahkaa täytyykin ehdottomasti kokeilla. Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

      Poista
  3. Rocky road on ihana jouluherkku, nam :)
    Arvonnassa mukana.

    VastaaPoista
  4. Mukaan arvontaan! Jos onni suosii, saa poikani kivan joululahjan <3
    Rocky road kuuluu kyllä herkkujen parhaimmistoon, jouluinen versio on tarkoitus tehdä meilläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Plakaatista voisi tosiaan saada käytännöllisen ja silti tyylikkään joululahjan. Onnea arvontaan! :)

      Poista
  5. Voisi kyllä kokeilla. En ole ikinä vielä saanut aikaiseksi, vaikka eihän tuo nyt ihan mahdottomia vaatisi.

    Osallistun myös arvontaan, hieno palkinto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla kunhan sulattelee suklaan varovaisesti. Vie kyllä melkein kielen mennessään! Tervetuloa mukaan arvontaan! :)

      Poista
  6. Aiai, mikä herkku! En ole koskaan tehnyt tai maistanut, mutta näin suklaasyöppönä voisin kuvitella pitäväni tuosta. ;)

    Osallistun mukaan (tuollainen olisi nätimpi kuin pelkkä paperilappu) arvontaan. Herkullista joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli aika nannaa, suosittelen! Onnea arvontaan! :)

      Poista
  7. Oi, vaikuttaapa herkulta! Tykkään riisipuurosta ja luumusopasta :)
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisipuuro ja luumusoppa on kyllä niin herkkua. Vuosi vuodelta pidän niistä entistä enemmän. Onnea arvontaan! :)

      Poista
  8. Äidin joulupöydästä parhaimpia ovat lisukkeet: leipäjuusto, sienisalaatti ja hapankaalisalaatti. Makeasta en niin välitä. :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos reseptistä! Olinkin ajatellut tätä tänä jouluna tehdä, joten käyttöön tulee.

    Arvontaan en osallistu, vaikka palkinto on kyllä todella hieno. Meillä on täällä sama kuin Maijallakin eli paikallislehtikin jää tulematta, jos mainokset kieltää. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa että reseptistä on hyötyä. :) Harmi juttu tuo ilmaisjakelulehtien tulon keskeytyminen mainoskiellolla.

      Poista
  10. Luumukiisseli nam :) Tietysti kaikki kalaruoat ja varsinkin suolakalat, rosolli...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luumukiisseli on todella hyvää, ja kaikki kalaruuat. Onnea arvontaan! :)

      Poista
  11. RR on pelottavan hyvää, pakko tehdä joku päivä :D

    VastaaPoista
  12. Kaikki ainekset ovat sellaisia että tykkään niistä erikseen nautittuna mutta tämä sekoitus on vielä kokeilematta. Näyttää täyteläiseltä herkulta. :) Jouluherkuista mieluisimpia ovat juustot (joita toki tulee nautittua muulloinkin), itse paistettu kinkku ja imelletetty perunalaatikko. Aika tuhteja herkkuja nämäkin. Osallistun arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunalaatikko (ja lähes kaikki muutkin laatikot) ovat minunkin herkkuani. Onnea arvontaan! :)

      Poista
  13. Onko tämä nyt proosaa: yksi jouluinen herkkuni on lanttulaatikko? Sitä kun teen vain jouluisin. - Osallistun arvontaan. Käy vaikka joulublogissani, jos minua sattuisi onni potkaisemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lanttulaatikko maistuu täälläkin. Ja jos voitto käy, jää enemmän aikaa mainostulvan loputtua hyvälle proosalle. :)

      Poista
  14. Oh, mukana arvonnassa, koska mielettömän kaunis on tuo hopealusikasta tehty kyltti. Omaa jouluherkkua on vaikea sanoa, koska jostain syystä olen viime vuosina vähän menettänyt makuni varsinaisiin jouluherkkuihin. Tykkäänkin enemmän ruoasta kuten lanttulaatikosta ja rosollista. Mutta kyllä se silti on tumma suklaa teen tai glögin kera!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo kyltti on aika hurmaava, omaankin postilaatikkoon on tarkoitus kiinnittää samanmoinen. Tuo firma valmistaa monenlaista ihanaa, myös todella kauniita kirjanmerkkejä vanhoista hopealusikoista. Olikin todella vaikea päätös arpoako kirjanmerkki vai plakaati. Tällä kertaa tällainen. Jouluherkkusi kuulostavat hyviltä. Onnea vielä arvontaan! :)

      Poista
  15. Ai että! Tiedänpä nyt, mitä teen viemisiksi, kun maakuntakierrokselle lähdetään joulun alla!

    Minä nimeän jouluherkukseni kinkkuleivät. Leivän täytyy olla itseleivottua ja mahdollisimman tuoretta (pakastimesta sulatettu kelpaa) limppua. Sen päälle laitetaan kunnon voita, paksu kerros juustoa ja juuston päälle vasta uunista sinappihuntuineen nostetusta kinkusta kunnon siivu. Noita leipiä saa tasan kerran vuodessa, ja ai että, miten ne ovat hyviä. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululimppu on kyllä niin hyvää. Naapuri on perinteisesti lahjonut meitä sellaisella mutta voisi tehdä itsekin viemisiksi ja varmuudeksi itsellekin. Mainio muistutus. Onnea arvontaan! :)

      Poista
  16. Rocky road on ihanaa, mutta en ole koskaan itse tehnyt. Voisi joskus kokeilla, joten kiitos hyvästä ja houkuttelevasta ohjeesta. :)

    Arvontakin kiinnostaa (ihana tuo plakaatti -- pesisi mennen tullen ovessani olevan paperilapun!), joten kerron, että lempparijouluherkkujani ovat perinteinen riisipuuro, ja joulutortut kaneli-omenamarmeladilla. Olen suht perinteisten herkkujen ystävä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisipuuroa on kyllä jouluna saatava ja täytyypä kokeilla joulutorttujen täytteenä perinteisen luumuhillon sijaan tuota kaneli-omenamarmeladia. Onnea arvontaan! :)

      Poista
  17. Pitääpä vinkata meidän perheen herkutteluvastaavalle (tytär) tuosta rocky roadista. Toimii varmaan ihan hyvin myös tummasta suklaasta?

    Arvontaan en osallistu, koska meille tulee varsin vähän mainoksia (maalla asumisen etuja), mutta silti vastaan kysymykseen jouluherkusta. Niitähän on vaikka kuinka paljon, mutta yksi tietty ryoka pitää ehdottomasti olla joulupöydässäni. Nimittäin rosolli. En itse laita siihen silliä, vaan se on semmonen vähän riisuttu versio (punajuurta, porkkanaa, omenaa ja suolakurkkua).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä rorcky road taidetaan tehdä juurikin tummasta suklaasta, sillä se on helpompaa sulattaakin (ei pala niin helposti). Tumma suklaa sopii siis erinomaisesti. :) Itse en ole koskaan oppinut syömään oikeaa rosollia, sillä meillä lapsuudessa rosolliksi kutsuttiin jostakin syystä salaattia, jossa on vain punajuurta, omenaa ja kermavaahtoa. Siitä kyllä pidin kovasti ja oli melkoinen hämmästys kun parikymppisenä tajusin mitä oikea rosolli on. :D

      Poista
  18. Ihanainen jouluherkku!

    Tuo oven hopeaplakaatti onkin mielenkiintoinen. Kaunis idea! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä niin hyvää! Ja kätevä keino hyödyntää pipareita, jos ne vaikka jossain vaiheessa joulua alkaa jo kyllästyttää. Minustakin tuo plakaati on loistava yhdistelmä kauneutta ja käytännöllisyyttä. :)

      Poista
  19. Oi kuinka ihanan näköinen herkku, tässähän herahti ihan vesi kielelle! Rocky Roadia on pitänyt minunkin tehdä pieni ikuisuus, hyvä idea nuo luumut. Itse rakastan luumuja ja rusinoita, joten niistä saisi suklaan kanssa kyllä varmasti vaikka mitä ihanaa aikaiseksi :)

    En osallistu arvontaan tällä kertaa, oli silti pakko tulla kommentoimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rusinat ja suklaa on yhdistelmä minunkin makuuni. Jos luumupussille ei olisi ollut vähän pakko keksiä käyttöä (alkoi vedellä viimeisiään lojuttuaan kaapissa iät ja ajat), niin olisin ehdottomasti laittanut herkkuun rusinoita. Kokeilemaan vaan, on todella helppo ja nopea valmistaa. :)

      Poista
  20. No niin.. Nyt mä lähen komppaamaan herkkukätköjäni :) Kyllä se on marmelaadi.Sitä vaan kovinkin kaksin käsin ja sitten kinkkua väliin nii jopas taas menee....
    Mukana!
    bikkenpilttuu@hotmail.com

    VastaaPoista
  21. Jouluinen suosikkiherkkuni taitaa olla rocky road! :)

    voilooa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rocky road on kyllä mainio valinta. :) Arvonta on jo suoritettu, joten arvontaan ei ehdi valitettavasti enää osallistua.

      Poista
  22. Tämä versio sopisi meidänkin jouluherkuksi kun ei sisällä pähkinää. Kiitos vinkistä siis :)

    Minun ykkösherkkuni jouluna on Maraboun Aladdin-suklaakonvehtirasia. Sellainen paljastuu joulupaketista joka vuosi :) Myös luumurahka ja ihan perinteiset joulutortut ovat ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rocky road on tosiaan siitä mainio, että sen voi muokata itselle sopivaksi ja mieluisaksi. Nyt jo haaveilen mm. salmiakkisesta versiosta.

      Aladdin tuo paljon muistoja mieleen, sillä sain sellaisen joka joulu varmaan 20 vuoden ajan. Harmittelin aina kun joku vanha konvehti päivitettiin uuteen. Nykyään olen melko tuuliajolla konvehtien suhteen. Uutta traditiota metsästämään. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit