Soijanakkikeitto - toimii!


Hei! Maanantai ja arki. Tunnelmaan sopii mielestäni mainiosti keskustelu soijanakeista. Olen pysytellyt kyseisistä valmisteista kaukana, sillä olen kuullut niiden olevan hirvittävän pahoja. Hälsans Kök-merkkisistä soijanakeista syntyi kuitenkin yllättävän herkullinen soijanakkikeitto (googlaamalla huomasin, että Anssi Kela tykkää näistä ihan tavallisten kauppojen pakastealtaista löytyvistä nakeista grillattuina sinapin ja ketsupin kera, hänen kirjoituksena täällä). Lapsillekin keitto meni läpi kuin väärä raha! Onko teillä kokeiltu soijanakkeja? Onko vastaan tullut hirvityksiä tai suosikkeja?

Soijanakkikeitto

1,5 l vettä
porkkanaa
perunaa
sipulia
suolaa (varovasti, soijanakeista tulee jo suolaa keittoon)
soijanakkeja 300 g

Keitä kuorittuja ja paloiteltuja vihanneksia noin 20 minuuttia. Lisää paloitellut soijanakit ja keitä vielä 10 minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit

  1. Yleensähän me "lihansyöjät" haukumme soijaa ja sitä ettei se maistuu pahalta. No jokatapauksessa soijalihapullat ovat mielestäni loistavaa ruokaa eikä niitä erota lihapullista ellei paremmin tiedä. Siispä taidankin joku kerta kokeilla tätä soijanakkisoppaa. Välillä kun on hyvä pitää ihan lihattomiakin päiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin kokeilla soijalihapullia! Yksi myös yllättävän hyvä oli itse tehty makaronilaatikko soijarouheesta. Täydestä meni sekin lapsillekin. Tofua inhosin pitkään kunnes tajusimme, että se pitää paistaa ihan kunnolla. Oltiin aiemmin syöty se puoliraakana. Ja kokeilut jatkuu. :)

      Poista
  2. Joo tietenkin on kokeiltu, reilun kymmenen vuoden kasvissyöjyyden aikana on tullut popsittua soijanakkeja aika paljon. Nämä Hälsans Kökin ovat ihan hyviä ja soijanakkikeittoakin olen tehnyt niistä monella eri reseptillä. Suosikkini kasvismakkaroista Wheatyn La rossa -vegan wurst. Se ei tosin taida olla soijasta tehtyä mutta todella hyvää se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo La Rossa-makkara menee ehdottomasti kauppalistalle ja kokeiluun, kiitos vinkistä! :)

      Poista
    2. Jos harrastat kesällä grillaamista, kannattaa kokeilla grillata tuota. :) On se muutenkin hyvää.

      Poista
    3. Veikkaan että tuosta tulee meille vielä grillaussuosikki ensi kesänä. :)

      Poista
  3. Hei jee kivaa kun osallustuit arvontaan. Niin mahtava nimi sulla, että oli aivan pakko tulla kurkkimaan. Mahtava meininki täällä, olen itsekin oikea pihistelijä joten tämä on oiva forumi. Ihanan näköinen nakkikeitto lempiastiastokin vielä. Terkkuja stadiin jossa tuli asuttua elämän ensimmäiset 33-vuotta.

    Iloista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa kun tulit vastapiipahdukselle! :) On tullut vierailtua blogissasi, mm. Nainen ja häpeä-kirjan arviotasi lukemassa. Tulen taas ehdottomasti lueskelemaan kirjoituksiasi. Blogissasi on ihanan positiivinen vire. :)

      Poista
  4. Me olemme kasvissyöjiä ja kaikki mahdolliset soijatuotteet rouheesta nakkeihin ja pyöryköistä soijapaloihin ovat tuttuja. Soijanakit maistuivat aluksi lapsista oudoilta, mutta nyt ovat jo tottuneet makuun. Minustakin esim. tofu oli alussa pahaa, mutta nyt ihan suurinta herkkua. Eli makuihin tottuu, vaikka alussa maistuisikin erilaiselta ja oudolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari kuukautta lihatonta ruokavaliota takana ja yllättävän nopeasti uuteen ruokavalioon ja sen makuihin on tosiaan tottunut. Nyt tuntuisi kohta oudolta syödä lihaa. Mieheni on myös ilahduttavasti lähtenyt mukaan uuteen ruokavalioon eivätkä lapsetkaan ole tuntuneet edes huomaavan muutosta. Koulussa lapsi syö myös lihaa.

      Poista
  5. Hälsans kök on ehdottomasti mielestäni paras kasvisnakkeja ja pullia, nugetteja ym. valmistava firma :-) ! En ole nakkipuolelta löytänyt vielä suomesta parempaa valmistajaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kävi todella hyvä mäihä kun aloitimme kokeilun heti näistä. Tänään onkin hankinnassa kaupasta lisää Hälsans Kökin tuotteita. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit