Suloisen tulinen appelsiinilanttukeitto
















Hei! Nyt osui kohdalle todella mieluinen ja simppeli kasviskeitto. Sopat!-keittokirjasta löytämälläni ja hieman muokkaamallani reseptillä syntynyt appelsiinilanttukeitto meinasi viedä kielen mennessään. Jos pidät appelsiinista ja pienestä tulisuudesta, niin tässä on mahtava keitto sinulle.

Appelsiinilanttukeitto

1 litra kasvislientä (laiskana suoraan kuutiosta)
3 dl appelsiinituoremehua
n. 100 g sipulia
n. puoli kiloa lanttua
n. 300 g perunaa
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
puoli teelusikallista Sambal Oelek-tahnaa
0,75 dl kermaa

Keitä kaikki muu paitsi kerma kasvisliemessä kunnes kuoritut ja paloitellut vihannekset ovat pehmenneet (n. puoli tuntia). Lisää kerma ja soseuta.

P.S. Tällä tulisuudella keitto maistui myös lapsille, kokonaisella teelusikallisella Sambal Oelek-chilitahnaa syntyy ärhäkämpi keitto tulisemman ystävälle. Sambal Oelek löytyy ihan perusmarketista, esim. Pirkka-merkillä on omansa.

Kommentit

  1. Tykkään sekä appelsiinista että lantusta, mutta enpä ole tullut ajatelleeksi, että nämä voisi yhdistää. Kivan kuuloinen ohje, tätä voisin kokeilla! Ja hyvä, että tuota tahnaa ei tarvitse mistään erikoisputiikista lähteä hakemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän suloisesti sopivat yhteen lanttu ja appelsiini. Ja sama juttu. Jos ohjeessa on vaikeasti saatavia aineita, jää helposti koko ruoka tekemättä. Tätä tahnaa voikin sitten hipsauttaa vähän joka keittoon. Sillä saa kivaa lämpöä syksyyn ja talveen. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Suosittelen! Itse valmistan taas tänään lanttukierteen (ja tietysti maun) vuoksi. :)

      Poista
  3. mmm, tuota minun on pitänyt tehdä vaikka miten kauan, mutta täytyy varmaan kokeilla ensin jostain bongaamaani omena-sellerikeittoa... vähän oudohkolta kuulostava yhdistelmä sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on todella herkullista, eilen taas kattila porisi tätä herkkua. Omena-sellerikeitto kuulostaa myös houkuttelevalta, pakastimesta kun löytyy omenaa. Pitääpä googlailla josko resepti tulisi vastaan. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit