Tunnelmallisessa Sinebrychoffin taidemuseossa

Kuva Göran Sehlstedt, StadsmuseetHei! Piipahdin tänään Sinebrychoffin taidemuseossa (Bulevardi 40). Ensi viikon keskiviikkona 1.10. klo 17-20 museossa on luvassa kuukausittainen vapaa pääsy, joten vaikka silloin kannattaa suunnata tähän tunnelmalliseen kohteeseen. Museon alakerrassa on 11.1.2015 asti näytteillä Pehr Hilleströmin (1732-1826), yhden Ruotsin arvostetuimman kustavilaisaikaa kuvanneen maalarin, töitä. Maalausten kautta pääsee kurkistamaan 1700-luvun elämään niin hovissa kuin tavallisissa ruotsalaiskodeissa. Kauneimpia ovat mielestäni maalaukset, joissa Tukholmaa on tallennettuna soihduilla valaistuna. Dokumentaarisimmillaan Hilleströmin maalaukset ovat puolestaan teoksissa, jotka kuvaavat ruotsalaiskaupunkien tulipaloja. 

Kuva Nationalmuseum, Tukholma/StockholmMuseossa on vierailulla myös Veistoksellisen kaunis-näyttely, mutta tätä antiikin patsaiden innoittamana valmistuneiden veistoksen näyttelyä emme seuralaiseni kanssa valitettavasti löytäneet. Ensi kerralla täytyy olla tarkempana. Yläkerrasta puolestaan löytyi tuttu pysyvä näyttely, joka on aitoine interiööreineen kuin konkreettinen sukellus kustavilaiseen porvarielämään. Ehdottomasti vierailun arvoinen kaunis ja mielenkiintoinen taidemuseo. 
Kommentit

  1. Mielenkiintoisen oloisia näyttelyitä. Sinebrychoff on ehdottomasti yksi Helsingin suosikkimuseoistani, kaunis paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinebrychoff on yksi minunkin lempparini, todella tunnelmallinen museo. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit