Nuuksion monipuolisella NahkiaispolullaHei! Luulin jo kyllästäneeni jälkikasvun metsäretkeilyllä mutta pienen tauon jälkeen lapset pyysivät yllätyksekseni päästä patikoimaan. Trangia ja juomapullot reppuun ja suunta kohti Nuuksiota (Haukkalammentie 32). Tällä kertaa valitsimme reitiksi kahden kilometrin mittaisen Nahkiaispolun, joka osoittautui varsin vaihtelevaksi ja mielenkiintoiseksi luontopoluksi.


Nahkiaispolku lähtee Haukkalammen luontotuvan parkkipaikalta. Polun voi kiertää kumpaan suuntaan vaan. Polku on lyhyydestään huolimatta suht rankka, sillä se sisältää paljon nousuja, laskuja ja kivikkoisia polkuja. Reitti ei näiden vuoksi sovellu huonojalkaisille tai lastenrattaiden kanssa kulkeville. Luontopolulla ei tullut tylsää vaihtelevan kulkumaaston muttei myöskään maisemien vuoksi. Polku tutustutti luonnon ennallistamiseen niin puron, pellon kuin metsän osalta. Kuljimme mm. ennallistetun Myllypuron vierustaa ja havaitsimme kuinka aiemmin raivattu mutta nyttemmin jälleen mutkittelevaksi palautettu puro oli saanut elinvoimansa ja eläinasukkaansa takaisin.
Nahkiaispolku on merkitty sinisillä käpymerkeillä ja reitillä pysyi melko vaivattomasti. Matkan varrelta löytyneet infotaulut ja kurkistusluukut antoivat mukavasti lisätietoa matkan varrella näkemästämme luonnon palauttamisesta alkuperäistilaansa. Täytyy kyllä myöntää, että kipitimme reittiä välillä niin innokaasti eteenpäin ettemme hoksanneet selvittää, mistä Nahkiaispolun nimi tulee. Asustaakohan purossa oikeasti myös nahkiaisia?


Reitin kuljettuamme olimme nälkäisiä kuin sudet, joten Haukkalammen maisemissa oli aika valmistaa lounasta. Miten se onkin niin, että ruoka ei milloinkaan maistu yhtä hyvältä kuin patikkaretken jälkeen metsässä valmistettuna. Harmillisesti mustikat olivat jo enimmäksi osaksi menneet parempiin suihin, joten muutamaa kourallista enempää emme niitä tällä erää Nuuksiosta saaneet.

Kommentit

 1. Ihanaa, kun lapset itse hinkuvat patikoimaan! Näyttää kyllä kivalta ja monipuoliselta reitiltä. Olen käynyt itsekin monta kertaa Nuuksiossa patikoimassa, mutta tylsästi olen aina heittänyt saman lenkin (en muista sen nimeä, mutta se on aika pitkä kierros). Tuosta Nahkiaispolusta en siis ollut kuullutkaan. Täytyypä laittaa se muistiin ensi kesää silmällä pitäen - kiitosta siis vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsässä odottavat mustikat ja ongen pakkaaminen mukaan olivat vielä lisäämässä lasten innostusta (Myllypurosta ei kylläkään saa onkia mutta muualla Nuuksiossa vapaammin). Suosittelen Nahkiaispolkua kaikille kapeiden polkujen ja pitkospuiden ystäville. :)

   Poista
 2. Ihana patikointipäivä ollut teillä! Ja parasta on, kun ei tartte houkutella lapsia mukaan, vaan haluavat itse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava päivä. Olin todella ilahtunut kun lapset itse alkoivat kaipailla metsäretkeä pienen tauon jälkeen. :)

   Poista
 3. Tuo Nuuksio on ollut minulla mielessä siitä asti, kun siitä oli HS:ssa iso juttu. Huomasin, että ainakin tänä kesänä sinne oli linja-autokuljetus Kiasman edestä. Suunnittelimme miehen kanssa lähteä hotelllilomalle Helsinkiin, toisena päivänä näyttelyitä ja toisena luontoa, mutta se jäi - tältä kesältä.
  Houkuttelevia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio suunnitelma, ensi kesänä sitten vaikka. :)

   Poista
 4. Näyttääpä mukavalta. Nuuksio on ollut meillä to-do listalla vaikka kuinka kauan, mutta miten tuo aika kuluukin niin nopeasti aina. Nytkin huomenna alkaa jo koulu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä meni uskomattoman nopeasti. Onneksi syksy on ihanaa retkiaikaa. Vielä ehtii vaikka mitä sillä saralla. Nuuksio on mainio paikka, suosittelen (paljon siellä on porukkaa aina mutta tuntuu jakautuvan luontoon aika mukavasti). Ensi kerralla voisi meidän poppoo kokeilla geokätköilyä. Se on ollut meidän to do-listalla jo ihan liian pitkään odottelemassa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit