Hieman eksyksissä Viikarien Viikki-polullaHei! Tänään retkeilimme Viikin maalaismaisemissa. Pienen eksymisen ja lintutorniiin jumittamisen ansiosta tulikin tutustuttua alueeseen perinpohjaisesti. Printtasin aamulla etukäteen Viikarien Viikki-luontopolun kartan ja tehtävät. Lapsia ajatellen suunniteltu polku vaikutti simppeliltä, joten ei kun ruokaa reppuun ja menoksi.

Tiesimme, että polku lähtee Gardenian (Koetilantie 1) luota. Hortoilimme Gardenian pihalla aloituspistettä etsien ja siellähän se numero 1 tosiaan oli takapihan perukoilla. Viitan tunnistaa nokikanasta, ja linnun nokka osoittaa menosuunnan. 10 kohdan Viikarien Viikki-luontopolku on noin kolmen kilometrin mittainen, mutta me onnistuimme mutkittelemaan matkaksi 4,5 kilometria. Reittiä halkoo toinenkin luontopolku ja lipsahdimme välillä sille. Mielessä kannattaa siis pitää nokikana ja seurata vain sen kuvalla varustettuja viittoja.

Innostuimme kiipeämään ensimmäiseksi reitillä vastaan tulleeseen Keinumäen lintutorniin. Sen portaat ovat kuitenkin huisin jyrkät, joten en meinannut korkeanpaikankammoisena uskaltautua pömpelistä alas. Luontopolun monisteissakin suositellaan helpommin kiivettävää Hakalan tornia, joka tulee vastaan hieman myöhemmin. Olisikin kannattanut lukea polun tehtävät ja ohjeet kunnolla etukäteen. Jos tuntuu, ettei jaksa tehdä kaikkia polun tehtäviä, suosittelen printtamaan mukaan ainakin bingotehtävän, johon lapset saavat merkata luontohavaintojaan koko reitin ajan.

Loppu kuitenkin hyvin ja löysimme takaisin Gardenian takapihalle aloituskohtaan, mihin luontopolku myös päättyy. Polun parasta antia olivat laiduntavat lehmät, lepakoiden lepopönttöjen bongaus (olikohan siellä torkkujia sisällä) ja Arboretumiin eli Puulajipuistoon tutustuminen. Reitiltä olisin toivonut enemmän selkeyttä, niin polusta olisi voinut nauttia rennommin. Silti mielenkiintoinen retkikohde, jonka aikana näkee ja kokee monenlaista luontoa yhdessä lasten kanssa.

Kommentit

 1. Monesti eksyminen tuo pientä kivaa jännitystä luontohommiin, mutta oikein kunnolla eksyminen ei tietysti ole mukavaa. Kauniin kesäisiä kuvia. Mitä ilmeisimmin sää suosi teidän retkeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli melkein helteinen sää. Kesä taitaa vihdoinkin olla täällä! :) Sivupolut ovat tosiaan usein ne kiehtovimmat, ja nytkin oli mukava poukkoilla Puulajipuistossa. Olemme vain lasten kanssa retkeillessä pikkuisen varuillaan, ettei tapahdu totaaliuuvahdusta keskellä metsää. Onneksi koko porukka jaksoi melko mukavasti pikkuisen venähtäneen luontopolkuilun.

   Poista
 2. Taas kiehtova retkikohde! Kiitos näistä. Et arvaakaan, miten paljon olen saanut täältä vinkkejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mukava kuulla että olet saanut inspistä täältä. :) Luulin muuten jo selättäneeni korkeanpaikankammoni mutta ei. Oikeasti mietin haluavani jäädä asustamaan lintutorniin (ennemmin kuin tulla alas). Laitettakoon lintutornit osaltani kiellettyjen retkikohteiden listalle. ;)

   Poista
 3. Mistä sinä löydät nämä kaikki ihanat retkikohteet? Ihan mahtavaa, kun vinkkailet niistä täällä blogissasi, meidänkin perheellä on nyt monta uutta kivaa retkikohdetta tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva kuulla! Lisää vinkkejä ilmaisista retkikohteista tulossa. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit