Luonnontieteelliseen museoon ilmaiseksi kerran kuussa

Hei! Joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina Helsingin Luonnontieteelliseen museoon (Pohjoinen Rautatiekatu 13) on vapaa pääsy klo 13-16 (kesäkaudella klo 14-17). Käytimme tilaisuutta jälleen hyväksemme ja suuntasimme museokierrokselle.

Museon aulasta löytyy erityisesti lapsille sopiva tehtävävihkonen (kera lainattavien kynien), jonka kartan ja kysymysten avulla omatoimikierrokselle saa mukavasti rakennetta. Kysymyksiin etsitään vastauksia jokaisesta kolmesta näyttelyitä sisältävästä kerroksesta.


Meidän suosikkimme museossa oli mm. dinosaurusten luurankoja sisältävä sykähdyttävä Elämän historia-osio. Minua miellytti kovasti myös Maailman luonto-näyttelystä löytynyt pieni pimeä huone, joka johdatti tunnelmallisesti Afrikan yön tähtitaivaan alle.

Kommentit

 1. Onpa hyvä vinkki, kiitos! Meidän pitäisi tehdä retki Luonnontieteelliseen museoon, jossa kävimme viimeksi muutama vuosi sitten, jolloin lapset olivat hieman liian pieniä kiertelemään museossa. Nyt 6- ja 8-vuotiaina ovat jo ihan oikeassa iässä. :) Täytyy panna kuukauden ekat torstait mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan käydä, meilläkin edellisestä visiitistä oli vierähtänyt jo pari vuotta (ja edellisellä kerralla museo oli täytettyine eläimineen hieman liian jännittäväkin, ikää ja lapsen temperamenttia kannattaa tosiaan vähän miettiä tämän museon kohdalla). Harmillisesti toukokuun ilmainen sisäänpääsy jää välistä vappupäivän vuoksi.

   Poista
 2. Hieno kuva dinosauruksista! Kävin tyttärenpoikien kanssa viime talvena, kiva visiitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla on kyllä paljon nähtävää, koettavaa ja opittavaa. :)

   Poista
 3. Mahtava museo! Minäkin tykkäsin siitä pimeästä huoneesta vaikka ne "tähdet" alkoivat äkkiä vilkkua silmissä että pitkään huoneessa ei voinut fiilistellä. Mutta paljon mukavaa nähtävää ja koettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yleensä museoissa niin tohelo, että tuollaiset pienet huoneet menee helposti ohi, mutta onneksi tuon museon tehtävävihkosen ansiosta löysimme huoneeseen. :)

   Poista
 4. Kiva, en tiennytkään, että tuonne on välillä ilmainen sisäänpääsy:)

  Haaste blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! :) Fanitan museoiden ilmaispäiviä/iltapäiviä tietysti niiden ilmaisuuden vuoksi mutta myös siksi, että silloin tunnelma on museossa yleensä mukavan rento. Ei niin herätä huomiota, jos/kun perheemme uhmaikäinen saa räkäraivarit. ;)

   Poista
 5. Minusta on hyvin hämäävää, että museo, joka esittelee pelkästään eläimiä kutsuu itseään luonnontieteelliseksi museoksi. Minun mielestäni myös esimerkiksi fysiikka, kemia ja mikrobiologia ovat luonnontieteitä. Kun kävin tuolla, odotin näkeväni historiallisia fysiikan mittalaitteita. Petyin karvaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset. Kansan suussa kulkeva Elukkamuseo, jonka korrekti versio Eläinmuseo sopisi paikalle paljon paremmin. En ymmärrä miksi Helsingissä museo on nimetty näin, vaikka muista kaupungeista löytyy Eläinmuseot. Lisäksi Luonnontieteellinen museo ja Luonnontieteellinen keskusmuseo ovat keskenään vähän liiankin samanmoiset nimiltään.

   Poista
 6. Kiitos Pihi nainen, jälleen kerran, vinkistä! Biologian opiskelijan kortilla tuolla tuli käytyä useammankin kerran, sen jälkeen vähemmän. Voisi taas käydä pitkästä aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ajatuksissani olin tainnut postausta kirjoittaa, sillä se mihin aikaan ilmaispäivänä pääsee sisään oli unohtunut postauksesta. Eli ilmaistorstaisin sisään pääsee ilmaiseksi talvikaudella klo 16-18 ja kesäkaudella klo 15-17. Nyt on lisätty tieto postaukseenkin. Mutta hyvin ehtii tuossa kahdessakin tunnissa tutustumaan näyttelyihin. :)

   Eli ilmaisiltapäivät kalenteriin ja menoksi! :)

   Poista
 7. Kiitos vinkistä! Minun on pitänyt mennä Luonnontieteelliseen museoon ties kuinka kauan mutta toivottavasti tämän ilmaisen päivän avulla saan myös oikeasti mentyä sinne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmaisiltapäivät kalenteriin niin on jo vierailusuunnitelma valmiina kalenterissa. Toimii hyvin ja tulee mentyä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit