Lapsillekin hyvin sopiva Nuuksion Punarinnankierros

Hei! Kävimme virkistäytymässä Nuuksion kansallispuistossa (Haukkalammentie 32) Espoossa. Parkkipaikalta lähti viitoitettu polku kohti Opastupa Haukanpesää (jossa myydään kaltaistemme herkkusuiden iloksi mm. jäätelöitä) ja opastuvan vieressä sijaitsevaa Haukkalammen Luontotupaa (jossa on esillä tietoa liito-oravasta ja sen elinympäristöstä). 

Opastuvan ja Luontotuvan luota lähtevät Nuuksion rengasreitit Punarinnankierros 2 km, Haukankierros 4 km ja Korpinkierros 8 km. 7- ja 3-vuotiaiden lasten kanssa patikointia suunnitellessamme valitsimme reitiksemme lapsille pituudeltaan soveltuvan Punarinnankierroksen (punaiset reittimerkit). Mittasimme patikoimamme matkan parkkipaikalta takaisin parkkipaikalle (Haukkalammentie 32) ja saimme matkan kokonaispituudeksi 3,5 kilometria. Olimme etukäteen varautuneet vain kahden kilometrin patikoimiseen, mutta lisämatkaa kertyi hieman yllättäin siirtymisestä parkkipaikalta reitin alkuun ja takaisin parkkipaikalle. 

Onneksi Punarinnankierros osoittautui todella monipuoliseksi luontokokemukseksi, ja lapsetkin jaksoivat hyvin reippailla vaihtelevassa maisemassa. Näimme kimmeltäviä lampia, kuivaa kangasta neulaspeitteisine polkuineen ja ylitimme suomaisen alueen tupasvilloineen pitkospuita pitkin. 3-vuotias totesi juurakkoista polkua edetessään puuhan olevan aika kivaa, ja 7-vuotias hullaantui lampimaisemasta niin, että totesi retkipäivän olevan maailman ihanin. Luontoretkeily sopii siis mainiosti lapsiperheille. Vanhemmatkin saivat akkunsa ladattua luonnon helmassa. 

Alkumatkan Punarinnankierrosta olisi voinut taittaa jopa rattaiden kera, mutta melko pian reitti muuttui juurakkoiseksi poluksi eikä enää soveltunut lastenrattaille. Pienimmille lapsille kannattaa harkita mukaan esimerkiksi kantoliinaa tai kantorinkkaa, jos väsymys pääsee yllättämään. Kolmevuotiaamme lepuutti välissä sylissä kulkien. 

Mukanamme meillä oli pientä syötävää ja juotavaa. Täydennystä evästykseen saimme reitin varrella kasvavia makeita mustikoita syöden. Nyt kannattaakin suunnata Nuuksioon mustikoita poimimaan ja retkeilemään.

Kommentit

 1. Houkuttelevan näköiset kuvat. Olen itse käynyt Nuuksiossa ehkäpä viimeksi pikku tyttönä, olisi korkea aika käydä uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnossa reitti oli vielä paljon kauniimpi kuin mitä kuvakollaasiin sain tavoitettua. Suosittelen siis lämpimästi paluuta Nuuksioon. :)

   Poista
 2. Nuuksio löytyy siis Espoosta!
  Kansallispuistoja on täällä lähempänäkin, Ilomantsissa ja Lieksassa (KOLI).
  Leppoisaa viikonloppua sinulle, Pihinainen.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäilinkin tuon Espoon postaukseen. Loppukesästä suuntaamme varmaan mummolaan Itä-Suomeen, ja lapsemme saavat tutustua muunkin Suomen luontoretkikohteisiin. Ihania reittejä löytyy onneksi lähes kaikkialta. Aurinkoista loppuviikkoa toivotellen. :)

   Poista
 3. Täälläkin olisi suunnitelmissa kävellä kesän aikana vielä ainakin yksi luontopolku. Saa nähdä toteutuuko kun kesällä tuppaa olemaan vähän kaikenlaista ohjelmaa ja sukulaisten ja ystävien tapaaminen, niin mukavaa kuin se onkin, vielä aina aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi syksyllä kun kesäkiireet helpottaa on kiva luontopolkuilla ruskan aikaan. Syksyn kirpsakkuutta jo vähän välillä kaipailenkin. :)

   Poista
 4. Heeei, ihan asioiden veirestä:

  Miten tuonne ylös saa noita juttuja (sulla esim. "etusivu" "säästövinkit"...)?
  Haluaisin tehdä vähän listaa omista lukemisista, mutta en vain tajunnut miten saisin tuonne linkin ja sinne sitten lisäiltyä niitä lukemisia.

  Kiitos jos ehdit avittaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Nuo yläpalkin linkit saa valitsemalla Bloggerissa vasemmalla olevasta listasta (jossa Tekstit, Kommentit, Tilastot jne.) kohdan Sivut. Ja jos sivut haluaa tuonne ylös, niin valitsee Sivut-sivulla kohdan "ylävälilehdet". :)

   Poista
 5. Oi, Nuuksio on aivan ihana ulkoilupaikka! Kävin siellä usein lenkkeilemässä silloin kun vielä Suomessa asuin eli taas tuli nostalginen olo. <3

  Asiasta kukkaruukkuun, käväisinpä toissapäivänä Lushin liikkeessä ja ostin sitä Seanik-shampoosaippuaa. Olen sen jo testannutkin ja hyväksi havainnut. Tosi kätevä käyttää eikä tarvitse säätää puteleiden ja korkkien kanssa! Hiuksetkin näyttäis tykkäävän siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuuksio on ihana. Nyt haaveilemme jonkin erämajan vuokraamista sieltä yöksi. Tai sitten lainaamme aikapankkilaiselta telttavarustusta. Varmasti luvassa ikimuistoista lomailua. :)

   Kiva kuulla että tykästyit! :) Shampoopalat on kyllä niin käteviä. Minulla olisi (asiasta kolmanteen ;)) tänään taas vuorossa hiusten värjäys Lushin ruskealla kasviväripalalla. Se tuo aina mukavasti lisäryhtiä hiuksiin tuon tuuheuttavan Seanik-palan lisäksi. Kombinaatio on minunlaiseni ohuthiuksisen pelastus. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit