sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Yhä naisen kanssa - parisuhteen käyttöohje edistyneille


Teppo Sillantaus ja Mikael Gylling: Yhä naisen kanssa - parisuhteen käyttöohje edistyneille
KuvitusStéphane Rosse 
Kustantaja: Nemo, 2000
Sivuja: 125
Pisteet: 4-/5

Hei! Taannoisesta Bookcrossing-tapaamisesta mukaani tarttui Teppo Sillantauksen ja Mikael Gyllingin kirjoittama ja Stéphane Rossen kuvittama sarjakuva Yhä naisen kanssa - parisuhteen käyttöohje edistyneille. Humoristisen nasevaa parisuhdekuvausta sisältävä Naisen kanssa onkin monille tuttu menneiltä vuosilta Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä ilmestyneenä sarjakuvana. Parikymppisenä Naisen kanssa-sarjakuva upposi minuun täysillä ja kyllä se onnistui hymyilyttämään ja aiheuttamaan päännyökytyksiä näin kolmekymppisenäkin. Yhä naisen kanssa on jatko-osa 1998 ilmestyneelle Naisen kanssa-albumille ja se sisältää 50 humoristista jaksoa yhteiselosta naisen kanssa. Albumi on jaettu viiteen kappaleeseen, joita ovat Suhteen edistyminen, Rakkaus käytännössä, Muiden kanssa, Kriisin ratkaiseminen ja Seksin merkitys. Sarjakuvajaksojen nimiä ovat puolestaan mm. Naiskauneudesta, Naisen huoltoväleistäNukkumisesta, Naisen tuskan ymmärtämisestä, Riidan kehittyminen kriisiksi ja Säädyttömyydestä. Vaikka jokaisessa jaksossa aihe on eri, on perusydin sama: mies ja nainen näkevät käsitellyn asian täysin eri tavalla. 


Albumia ei kannata lukea otsa kurtussa, sillä se sisältää melkoisia yleistyksiä niin naisista kuin miehistä. Myönnän mm. ylimmän kuvan stripin aiheuttaneen minussa pientä kulmien kohottelua. Miehen poliittinen kanta on minulle erittäin merkittävä juttu kuten uskon todella monelle naiselle olevan. Albumista saakin kuvan naisesta pelastettavana objektina, joka ei osaa esimerkiksi purjehtia ja miehestä seksinnälkäisenä pelastajana. Albumi onkin samalla sekä hauska että parisuhteessa varmasti keskustelua herättävä.Yhä naisen kanssa-albumi näyttäisi olevan loppuunmyyty, mutta myynnissä on muita Naisen kanssa-albumeita kuten 100 % Naisen kanssa ja kokoelma Naisen kanssa - Greatest Hits (linkit vievät Adlibrikseen). Naisen kanssa-albumi voisi olla ihan vinkeä lahjaidea esimerkiksi huumorintajuiselle kihlaparille. Jk Seuraava pääkaupunkiseudun bookcrossing-tapaaminen on tiistaina 9.4. klo 18 alkaen Helsingin keskustan Sokoksen kahvilassa (5.krs). Jollei ihmeitä tapahdu, niin tämä sarjakuva-albumi etsii tapaamisessa seuraavaa lukijaansa.4 kommenttia:

 1. Olen joskus vuosia sitten lukenut Naisen kanssa -sarjakuvia lehdestä. Ne olivat minusta aika hauskoja, vaikka tietysti yleistäviä, kuten totesit. Monta kertaa tuli kuitenkin tunne, että mistä miespuoliset tekijät voivat tietää noin hyvin mitä nainen ajattelee. :)

  Onko albumi jo löytänyt seuraavan lukijan? Jos ei, niin ottaisin sen mielelläni mukaan miitistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Albumi on vapaana, tuon sen sinulle huomiseen miittiin. :)

   Nämäkin sarjakuvajaksot osuivat kyllä todella monta kertaa maaliinkin. Suosittelen albumia etenkin kaikille nuorille miehille, jotka suunnittelevat seurustelua tai jo seurustelevat naisen kanssa. Ja onhan tätä hauska jokaisen naisenkin lukea. :)

   Unohdin ihan totaalisesti kehua postauksessa Rossen piirroksia. Omassa omituisuudessaan ja tekstin tulkinnassaan ne ovat ihan mahtavia!

   Poista

Kiitos kommentistasi!