sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Kotimaan matkailua Vaasassa
Hei! Palasimme juuri viikonloppulomalta Vaasasta. Kuten ehkä olette huomanneet, rakastamme matkailua kotimaassa. Vaasa on yksi niistä Suomen monista vanhoista kaupungeista, joissa voi löytää kulman takaa kauniin, arkkitehtorisen aarteen. Esittelenkin nyt kaksi minulle tärkeää ja rakasta rakennusta Vaasassa.

Kahdessa ensimmäisessä kuvassa seisoo aina yhtä kuvauksellisena Vanhassa Vaasassa sijaitseva Mustasaaren kirkko. Mustasaaren kirkko valmistui jo vuonna 1786 ja on yksi vaikuttavimmista ja merkittävimmistä varhaiskustavilaisen tyylin edustajista Suomessa. Pitkän tien päästä jo kaukaa häämöttävä kirkko saa kysymään "ollaanko nyt ihan oikeasti yhä Suomessa?". Mustasaaren kirkko on mielestäni yksi Suomen kauneimmista kirkoista. Saatan olla kyllä hivenen puolueellinen. Menin nimittäin sen yhden kivan rannikon pojan kanssa kyseisessä kirkossa aikoinaan naimisiin. Uuh, oli romanttista! 


Yksi lempparihotelleistani on puolestaan Vaasan soma Hotel Astor Wasa. Vaaleanpunainen vanha perhehotelli on sisustettu talon hengen mukaisesti vanhahtavaan tyyliin. Vietimme Astorissa aikoinaan hääyömme. Meitä hääparia hemmoteltiin sydämenmuotoisilla leivillä, kuohuviinillä ja paketilla, josta löytyi kaunis pläkkilyhty. Nyt siis ymmärrätte rakkauteni pläkkilyhtyihin.


Huomasin taas ilokseni, että suomalaiset hotellit ovat selvästi lisänneet aamupalavalikoimiinsa paikallisia herkkuja. Alimmassa kuvassa nopea räpsäisy aamiaisestani vaasalaisessa hotellissa. Aamiaisella oli tarjolla mm. superherkullista Maalahden Limppua, joka on yksi paikallisista ylpeydenaiheista. Eikä suotta! Seuraavaksi haaveilemme matkasta Kuopioon Itä-Suomen herkkupatojen äärelle. Sitä odotellessa.


12 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvältä! Kauniita talvisia kuvia!
  Me kävimme Vaasassa kesällä, mutta selvästi se on myös talvikaupunki. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesällä Vaasa on kyllä elementissään ja parhaimmillaan kun meri lainehtii vapaana. Talviaikaan tulee sitten käytyä miltei joka reissulla Tropiclandia-kylpylässä lämmittelemässä. Vuodenajoilla on puolensa! :)

   Poista
 2. Ihanaa, hotelli Astor! <3!

  Kuules, Pihi nainen, seuraavan kerran kun liikutte näin lähellä, laita viestiä ja poikkea kahville. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astor on kyllä aivan ihana. Ja olisi mukava kahvitella. Piipahtelemme siellä melko säännöllisesti, joten pitääpä viestitellä joku kerta. :)

   Poista
 3. Kotimaanmatkailu on todella avartavaa ja rentoa. Meillä on täällä paljon kaunista, kiinnostavaa ja mielentiintoisia, taitavia ihmisiä myös :)
  Pienet hotellit ja maatilamatkailu on meidän perheen mieleen, kun jonnekin lähdetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Kotimaassa matkailu todella avartaa. Huomaa myös, että eri paikkakunnilla on yhä elossa omat ruokaperinteet. Meillä on ollut paheena ketjuhotellien käyttö, nyt aiomme kyllä tehdä asiaan muutoksen ja alkaa käyttää enemmän pieniä perhehotelleja.

   Poista
 4. Onpa kaunista. Pitäisikin enemmän kierrellä Suomenmaata - täällä on paljon nähtävää. Lomat vaan ovat niin rajalliset ja meillä on tuota "pakollista" matkustelua jo etelän suuntaan. Loppuaika kyhjötellään sitten vaan kotosalla, kun kerrankin voi olla rauhassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin. Välillä sitä haaveilee ihan huvin vuoksikin ulkomailla piipahtamisesta (Pariisin museot esim. innostais). Nyt mietimme, jos tekisimme automatkan perheellä Euroopassa. Sillä tavalla näkisi monta kaupunkia ja olisi siltikin ympäristöystävällisempää kuin lentäminen. Junareilaus lasten kanssa tuntuu vielä hankalalta mutta myöhemmin (lasten ollessa jo vähän isompia) sitäkin innostaisi kokeilla. :)

   Poista
 5. Suomesta löytyy kyllä niin kauniita paikkoja, saisikin vain ajan riittämään, että ehtisi käydä 'kaikkialla'!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä niin monta paikkaa, missä haluaisi käydä. Itsellä haaveena tutustua kunnolla mm. Tammisaareen ja Porvooseen. Ehkäpä ensi kesänä vihdoin kerkeäisi.

   Poista
 6. Me reissattiin aikoinaan tosi paljon kotiporukoitten kanssa Suomessa, sitten sen jälkeen Pohjoismaissa ja käytiin mökillä. Nyt parin vuoden sisään olen tehnyt sitten itsekseni muutaman pienen kotimaanloman ja haluaisin kyllä tehdä niitä enempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä. Pohjoismaissakin olisi mukava kierrellä. Huomasin kerran Hesarissa mielenkiintoisen jutun, jossa matkattiin Tukholmasta jonkin matkaa etelään päin. Matkalla oli mm. Kolmården mutta myös perinteisiä ruotsalaisia pikkukaupunkeja. Niissä voisi tavoittaa varmasti sellaisen Eemeli-kirjoista tutun tunnelman. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!