Lasten kaupunki - aina vapaa pääsy

Hei! Vastikään Sederholmin talossa avatussa Lasten kaupungissa (Senaatintorin laidalla, osoite Aleksanterinkatu 16-18) vietettiin tänään 25.11.2012 riemukasta lastenjuhlaa. Naamioiden valmistuksen, mehukestien, taikatemppujen ja pukuleikkien lomassa oli erinomainen tilaisuus tutustua samalla upouuteen lapsille tarkoitettuun museoon. Lasten kaupunki on koostettu siten, että talossa pääsee leikin kautta tutustumaan eri aikakausien lapsuuteen. Voi istuutua 1930-luvun luokkahuoneessa tai vierailla talon yläkerrassa sijaitsevassa 1970-luvun mummolassa. Mummolassa voi jututtaa museomummoja ja -vaareja, jotka työskentelevät Lasten kaupungissa vapaaehtoisina. Hieno juttu!

Lasten kaupunkiin mennään sisäpihan kautta, josta löytyy myös katoksellinen vaunuparkki. Tähän satumaisen ihanaan museoon on aina vapaa pääsy. Suosittelemme kohdetta lämpimästi jokaiselle pääkaupunkiseudun lapsiperheelle sekä Helsingissä vieraileville perheille.


Kommentit

 1. Oi että, tämä on kyllä kivoin uutinen pitkään aikaan! Ja mikä paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että tämä suloinen (Helsingin vanhin) kivitalo on omistettu lapsille. :)

   Poista
 2. Kehtaakohan tonne mennä ilman lasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kehtaa! Paikka on oiva fiilistelypaikka myös aikuisille ja siellä on esillä paljon aikuistakin kiinnostavaa historiaa. Ehdottomasti suosittelen paikkaa myös muille kuin lapsiperheille! :)

   Poista
 3. Ihana paikka. Täytyy varmaan lainata lastenlasta, kun omia ei kuulu. Onkohan tuo osa design-kaupunkiprojektia vai tuleeko jäämään pysyvästi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja paikka on paljon hauskempi kuin mitä nämä kuvat kertovat. Lasten kaupunkiin on todella saatu taiottua satumainen tunnelma. Ja se on onneksi pysyvä. :)

   Poista
 4. 'oi kun kivan oloinen paikka - tuonne pitäisi ehtiä jossain välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla on hauskuutta kahdessa kerroksessa. Kannattaa piipahtaa! :)

   Poista
 5. Kävimme aikoinaan paljon Lastenmuseossa, kun se sijaitsi Tuomarinkylässä. Pojat ovat erityisesti jääneet kaipaamaan museon sähkökarusellia. Oliko se uudessa museossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlahumussa emme ainakaan huomanneet sähkökarusellia, yksi huone jäi kyllä katsastamatta, sillä nähtävää ja tekemistä oli niin paljon. Pitääpä tarkistaa ensi kerralla, onko siellä sellaista. Jos ei ole, täytyy ehdottomasti toivoa sinne sellaista! :)

   Poista
 6. Onpas mukavan näköinen paikka! Olisipa erittäin mielenkiintoista vierailla tuolla joskus, harmi vaan kun en pääkaupunkiseudulla asu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus lomailet Helsingissä niin kannattaa käydä pyörähtämässä! Iloinen yllätys tällainen lapsiperheille suunnattu ilmainen kulttuuripaikka näinä tiukan talouden aikoina. Kiitokset kuuluvatkin sille suuren testamenttilahjoituksen tehneelle henkilölle, jonka ansiosta Lasten kaupunki on pystyssä. :)

   Poista
 7. Voi kuinka ihanaa, minä jo odottelinkin tästä jotain luotettavaa mielipidettä! Mahtavaa, jos on onnistunut. Uskaltaisikohan sinne mennä ihan ilman lapsiakin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa käydä ilman lapsiakin! Pääsee fiilistelemään omaa, vanhempiensa ja isovanhempiensa lapsuutta. Aikuiselle museo avautuu tietysti syvemmin mitä muksuille. Mutta hyvän käsityksen lapsikin saa museossa entisajan meiningeistä, kun pääsee itse kokeilemaan.

   Ympäriltämme kuului taajaan huokailija, kuinka ihana Lasten kaupunki onkaan. Ylitti odotukset! :)

   Poista
 8. Hienoa. Kiitos vinkistä, takuulla mennään tuonne!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit