lauantai 24. marraskuuta 2012

Kausiruokaa kasviksista (ja suolainen kurpitsapiiras)


Pia Hall: Kausiruokaa kasviksista - 40 ruokaideaa kotimaisista aineksista
Suomennos: Anna Maija Luomi
Kustantaja: Minerva, 2011
Sivuja: 109
Pisteet: 4/5
(Kiitos kustantajalle kirjasta)

Hei! Pia Hallin kirjoittama keittokirja Kausiruokaa kasviksista on aiheeltaan erinomainen. On järkevää, terveellistä, edullista ja ekologista syödä ruokaa sesonkien mukaisesti. Eli valmistaa ruokaa niistä raaka-aineista, jotka kulloinkin ovat tuoreita ja saatavilla. Kausiruokaa kasviksista on helppotajuinen ja selkeä keittokirja. Sen reseptit on jaoteltu pääasiallisesti neljään kappaleeseen; kevääseen, kesään, syksyyn ja talveen. Lisäksi keittokirjasta löytyy mm. käyttökelpoinen 5 nopeaa, mainiota, hyvää ja kivaa-kappale, josta saa ruokavinkkejä mm. arkeen, eväskoriin ja noutopöytään.

Olisin toivonut kirjaan enemmänkin reseptejä. Toisaalta keittokirja on näppärä kooltaan eikä valloita koko keittiön pöytää kokkailusessiossa. Kirja toimii keittiössä myös hyvänä muistutuksena. Syödään sitä mitä sato meille kulloinkin antaa.

Kausiruokaa kasviksista herätti minussa heti innostuksen kokkaamiseen. Kun jääkaapissa pyöri turhana kurpitsa, valmistin kirjan reseptillä lampaanjuustoisen kurpitsapiiraan (eli feta-kurpitsapiirakan). Pohjan korvasin slarvina valmiilla voitaikinalla. Tuli todella hyvää! Mainio suolainen kasvispiiras vaikka syksyiseen/talviseen juhlapöytään.


6 kommenttia:

 1. No niin - nyt taisi löytyä ehdokas tyttären joululahjaksi - on nimittäin kasvissyöjä ja mä pidän tuosta kausiruoka-ajattelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluat voin mielelläni laittaa tämän saamani kappaleen sinulle ilmaiseksi tulemaan. Se on kerran hellästi luettu, aivan kuin uusi. Laitahan sähköpostiini pihinainen(at)gmail.com osoitteesi, jos haluaisit tämän keittokirjan. :)

   Poista
  2. Hei - laitan ilman muuta. Kiitos, kiitos - tuhat kertaa.

   Poista
  3. Hei! Laittelen kirjapaketin tulemaan! :)

   Poista
 2. Meilläkin on kova yritys syödä enemmän kasviksia, mutta jotenkin vaan on aina välillä vaikea osata käyttää kasviksia oikealla tavalla. Luulen, että sama haaste on aika monella, joten tällaiset kirjat tulevat hyvinkin tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika täällä. Tämän keittokirjan hyvä puoli on se, että se on hyvin helposti lähestyttävä kasvisruokakeittokirja. Joskus kasviskeittokirja on niin laaja, ettei hämmentyneenä tiedä, mitä reseptiä alkaisi kokeilla. Tästä kirjasta nousi useampikin resepti heti ehdolle maukkaana kasvisruokana, jota voisi heti kokeilla.

   Kirjassa on aika simppeleitä reseptejä. Tällaisen peruskokin unelma, kun raaka-aineita ei resepteissä ole kymmentä lajia, vaan mennään muutamalla hyvällä perusmaulla per resepti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!