Kymmenen hyvän mielen kirjaa-haaste

Myös perhosten bongailu tekee pihin naisen iloiseksi
Hyvät lukijat! Kirjaurakka 2011-blogista lähti liikkeelle mainio haaste, jonka tarkoituksena on listata 10 itselle hyvää mieltä aikaansaanutta kirjaa. Ensimmäiset viisi kirjaa putkahtivat mieleeni nopeasti, mutta sen jälkeen sainkin pohtia ja vähän googlaillakin muistini virkistämiseksi. Kymmenen "pahan mielen kirjaa"  eli teemoiltaan rankkaa kirjaa olisi ollut todella helppoa kirjata. Kaipaisinkin kirjailijoilta ehdottomasti enemmän hyvän mielen kirjoja!

Alexander McCall Smithin Naisten etsivätoimisto No:1 oli itsestäänselvä valinta kymmenikköön. Yleensäkin kaikki Mma Ramotswe-sarjan kirjat ovat ihanan leppoisia ja saavat lukijansa hyvälle, rentoutuneelle tuulella (ja himoitsemaan Mma Ramotswen kurpitsapaistosta!).

Anja Snellmannin Äiti ja koira-kirjan valitsin aiemmin jo 30 Days of Books-haasteen kohtaan, jossa etsittiin kirjaa, joka tekee iloiseksi. Äiti ja koira on tarina keski-ikäisestä äidistä, joka laittaa avioeron jälkeen kunnolla tuulemaan! Ja koirakin on kiva!

Erlend Loen Supernaiivi saa vekkulilla tavalla hyvälle tuulelle. Ja miettimään, pitäisiköhän itsekin kokeilla välillä Jukka hakan-hakkaamista! ;)

Helen Fieldingin Bridget Jones saa nauramaan hillittömästi. Bridget on vaan niin sympaattinen omalla ihanan pöhköllä tavallaan!

Jan Pedersenin Linnut äänessä-lintukirja tekee onnelliseksi. Kirjan äänilaitteen avulla lintujen laulelua kuunnellessa mieli lepää. Ja välillä vähän naurattaakin. Etenkin viirupöllön hekottelulta kuulostavaa ääntelyä kunnellessa.

J. K. Rowlingin Harry Pottereiden lukeminen aiheuttaa sellaista nautintoa, ettei kirjaa lukiessa voi olla muuta kuin onnellinen!

Kai Niemisen runokokoelma Istun tässä, ihmettelen saa mielen hyväksi ja levolliseksi.

Merete Mazzarella ja hänen edesmennyt äitinsä näyttävät mallia kirjassa Juhlista kotiin miten hauskaa elämä voi olla. Kuoleman lähestymisestä kertova kirja saa lukijansa yllättäen voimautumaan.

Ozzy Osbournen Minä, Ozzy saa naurun hersymään. Ozzy on osannut todella toilailla elämänsä aikana, ja kirja todistaa, että totuus on usein tarua ihmeellisempi. Ja hauskempi!

Paul Austerin Sattumuksia Brooklynissä on todellinen hyvän mielen kirja. Jos jääräpäisen vanhan miehen elämä pystyy muuttumaan kertaheitolla, on meillä kaikilla toivoa.

Kommentit

 1. Ihanat hyvän mielen kirjat! Supernaiivi, Bridget, Harryt.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listaa tehdessä tuli kaipuu moneen kirjaan <3 Bridgetin lukemisestakin on jo iäisyys.

   Poista
 2. Voi vitsit kun on ihana haaste! Otan tämän ;) Ihan totta, pahan mielen kirjoja olisi paljon helpompi ollut keksiä, ja juuri siksi huomenna yritän näitä pähkäillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hauska ja todellinen hyvän mielen haaste, kun tämän voi napata milloin vaan! :) Ja minusta tuntuu, että syksyllä on hyvä olla varastossa muutama vinkki hyvistä hyvän mielen kirjoista (tunnustan etten ole syksyihmisiä ;))

   Jään innolla odottamaan listaasi :)

   Poista
 3. Tämähän on kiva haaste! Minulta meinaa mennä kaikki nykyään ihan ohi, mutta kiitos listasta ja minäkin taidan tehdä omani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että lähdet mukaan haasteeseen! Odotan mielenkiinnolla listaasi! :)

   Poista
 4. Minäkin tein listan, mutta panttaan sitä vielä vähän, kun tämän viikon ohjelmistoon on tyrkyllä muuta. Hienoja kirjoja. Austerin Sattumuksia Broklynissa on todella juuri tällainen kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, odotan innolla listasi lukemista Valkoinen Kirahvi! :) Pähkäilen parhaillaan kymmenen hyvän mielen leffan parissa. Haaste, joka sekin on Raisan liikkeelle laittama. Hyvän mielen leffoja löytyy kyllä niin paljon helpommin kuin kirjoja. Suorastaan vaadin kirjailijoita talkoisiin hyvän mielen kirjojen lisäämiseksi! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kävinkin heti kurkkimassa blogiisi. Listasi lisäsi luettavieni listaa aika monella kirjalla! :)

   Poista
 6. Mukava nähdä, kuinka oma haaste lähtee elämään omaa elämäänsä ja kiertämään blogeja. Taitaa olla jo sula mahdottomuus löytää kaikkia listen tehneitä. Pitää pitää silmiä auki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella kiva ja lopulta aika kinkkinenkin haaste. Aikuisten kirjat ovat aivan liian harvoin hyvän mielen kirjoja. Mutta ihanaa että tämän haasteen myötä ja muiden postauksia lukiessa on löytynyt jo monta mielenkiintoista lukuvinkkiä syksyn tuulien varalle. Kiitos siis haasteen liikkeelle laittamisesta! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit