torstai 12. heinäkuuta 2012

Linnut äänessä - 150 Pohjolan lintulajia äänineen!

Kuva: Tammi
Jan Pedersen: Linnut äänessä (<- Adlibrikseen)
Alkuteos: Fågelsång
Kustantaja: Tammi, 2012 (uusi painos)
Suomennos ja tekstin muokkaus Suomen oloihin: Lasse J. Laine
Toimittaja: Elisabet Sahlin
Äänitteet: Lars Svensson
Valokuvat: Jari Peltomäki, Markus Varesvuo ja Tomi Muukkonen
Piirrokset: Jony Eriksson
Kansi: Mikael Engblom
Sivuja: 192
Pisteet: 5/5


Hyvät lukijat! Tässäpä kertakaikkisen hieno lintukirja! Suomalais-ruotsalaisena yhteistyönä valmistunut Linnut äänessä-opas sisältää kaiken mitä lintukirjalta voi toivoa. Ytimekkäät tekstit lintulajien ulkonäöstä ja pesimisestä, komeat valokuvat sekä ääninäytteet jokaisen lintulajin kohdalla. Kirjan ehdottomasti parasta antia on paristoilla toimiva äänilaite, josta voi kuunnella jokaiselta kirjan 150 Pohjolan lintulajilta ääninäytteen. Äänilaite toimii kätevästi, äänenvoimakkuuttakin voi säätää mieleisekseen. Äänilaitetta voi kuunnella myös kuulokkeilla. Äänentoiston laatu on mielestäni yllättävän hyvä. Lintujen laulua kuuntelee ilolla.

Linnut äänessä-oppaan avulla lintujen tunnistamisen opettelu käy kätevästi. Jokaisen lintulajin kohdalla sivulla on maininta ääninäytteen numerosta, joten ääninäytteen voi kuunnella linnun kuvaa samalla katsellen. Kuusivuotiaamme on ollut kirjasta erityisen haltioissaan! Lainasimme kirjan kirjastosta, mutta aiomme suunnata myös kohti kirjakauppaa. Linnut äänessä-opas on saatava ihan omaksi.

12 kommenttia:

 1. Tätä kirjakaupassa katselin kun olin ostamassa kummipojalle synttärilahjaa, päädyin sitten lopulta Suomen lasten luontokirjaan. Vaikutti kyllä erinomaiselta lintukirjalta äänineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Molemmat kirjat ovat todella mainioita lahjoja lapsille :) Tutkailin Otavan sivuilta tuota Suomen lasten luontokirjaa, ja vaikuttaa todella monipuoliselta luontokirjalta. Ja siinäkin näyttäisi olevan Lasse J. Laine yhtenä tekijänä.

   Tsekkasin muuten juuri adlibris.com-sivuilta, että Linnut äänessä maksaa siellä 23,40 e. Ihan kohtuullinen hinta näin laadukkaasta kirjasta.

   Poista
 2. Oi tämä on kyllä ihan pakkohankinta, nimim. tuleva biologian opiskelija... :D Onkin tullut funtsittua, minkä tasoista tuo ääni on, mutta hyvä tietää, että vempele toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tällä kyllä opettelee näpsäkästi tunnistamaan 150 lintulajia! ;) Ja minun korvaani hämmästyttävän hyvätasoinen äänentoisto. Kirjassa kyllä todetaan vaatimattomasti, että laitteella on omat rajoituksensa äänen toistumisen suhteen.

   Kirjassa on vinkattu, että sivulta 254 löytyy lista vielä paremman äänentoiston omaavista äänitteistä. Harmillisesti kirjassa on kuitenkin vain 192 sivua ;) (vanhassa painoksessa ilmeisesti siis kyseinen lista).

   Poista
 3. Meillä on tuo eläinkirja ja lapset tykkäävät siitä kovasti. Tarkoitus on hankkia myös lintukirja jossakin vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Maailman eläimet äänessä-kirja meillä onkin haaveena lukea ja kuunnella seuraavaksi. Ehkäpä sekin meidän täytyy hommata omaksi :)

   Poista
 4. Hei, minulla on se isompi kirja vuodelta 2010 lainassa. Olen nähnyt myös tuon uusimman version, joka on pienempi kooltaan. Siellä sivulla 254 on lueteltu muuta kirjallisuutta linnuista, joissa parissa viitteessä on cd-levyjä mukana. Sieltä löytyi myös tämmöiset nettiosoitteet: www.kultasointu.com www.lintuvaruste.fi En ehdi nyt tsekkaa minkälaisia sivustoja nuo ovat, mutta myöhemmin. Hieno kirja kaiken kaikkiaan tämä lintukirja ja harkitsen myös sen ostamista omaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos selventävästä kommentista! :) Kävinkin juuri kurkkimassa mainitsemasi webbisivut. Lintuvaruste-sivustolta voi ostaa erilaisia luontoäänitteitä. Kultasointu-sivustolla olisi äänitteistä myös näytteitä, mutten vielä lataillut ja kuunnellut. Niiden pitäisi olla äänentoistoltaan huippuluokkaa. Olisikin mielenkiintoista vertailla niitä Linnut äänessä-äänitteen tasoon.

   Poista
 5. Tää on ihan paras opus <3 Mulla on omana tuo isompi, pienempi olisi retkeilyversiona ehkä kätsympi. Hauska on mielestäni myös se tämän sisarteos, onkos se nyt nimeltään Eläimet äänessä, jossa on nisäkkäiden ääniä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En ole nähnyt isompaa versiota, mutta tämä pienempi on kyllä kätevä ja suht kevyt. Maailman eläimet äänessä on ehdottomasti seuraavana lukukohteena perheessämme :)

   Poista
 6. Voi tämä on aivan mainio! Voitimme kirjan työpaikan kesän virkistyspäivästä bongauskisassa. Saimme Jari Peltomäen nimmarin siihen ja olimme tavattoman onnellisia! Linnut visertävät kahvihuoneessa.

  Mahtavaa, että toit tämän esille! Kuuluisi jokaiseen kotiin, jossa vähänkään kuuluu viserrys :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että linnut visertävät nyt kahvitaukojenne ilona! :) Todella erinomainen virkistyspäivän palkinto ja Jari Peltomäen nimmari kelpaisi tännekin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!