Kesäilta Roihuvuoren japanilaistyylisessä puutarhassa

Mihin sinun polkusi voisi johtaa? Liuskekiviä sammaleisessa Mustan kilpikonnan puistometsässä.

Hei! Vietimme tänään aurinkoisen kesäillan Roihuvuoren japanilaistyylisessä puutarhassa (Roihuvuorentie 12-16). Entisestä liuskekivilouhoksesta rakennettu ja vuonna 1998 valmistunut miltei hehtaarin laajuinen puutarha on jaettu neljään pienempään osaan. Tutustuimme tietysti kaikkiin osiin ja huomasimme jokaisella omat erityispiirteensä. Ylitimme puusiltaa pitkin puron Pienen sinisen lohikäärmeen puutarhassa, ihmettelimme hiekasta muotoiltuja aaltoja Punaisen Fenix-linnun puutarhassa, löysimme omaa rauhaa etsivälle hengähdyspaikan kallioisesta Valkoisen tiikerin puutarhasta ja hyppelimme kiveltä kivelle tummanvihreän sammaleen peittämässä Mustan kilpikonnan puistometsässä.

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha on yleinen puisto joten se on aina auki. Puistosta löytyy hyvin penkkejä istuskeluun ja rauhallisia kallioisia syvennyksiä vaikka lukuhetkeä ajatellen. Puistoon kannattaa piipahtaa milloin vain, mutta erityisesti toukokuussa isojen kirsikkapuiden kukkiessa. Me pidimme kovasti retkestämme puutarhaan, ja lämpimiä eväspullia mutustelessa tuli samalla nautittua pieni palanen kaunista Japania.

Puusilta houkutti ylitykseen Pienen sinisen lohikäärmeen puutarhassa.

Hiekka-aalto Punaisen Fenix-linnun puutarhassa.

Kommentit

 1. Kylläpäs on mukavan kuuloinen paikka, josta en ole ennen kuullutkaan. Seuraavalla reissulla mennään varmasti tuonne kävelylle. Kiitos vinkistä siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Tämä taitaa olla oikea "salainen puutarha", en ole kuullut tätä mainostettavan missään. Jännittävä puistoyllätys keskellä Roihuvuoren kerrostaloja :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä. Me taidetaan kans kesällä käydä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva että postauksesta on hyötyä :) Puisto on kaunis retkikohde ja jokaisessa puiston osassa on alueesta kertova kyltti, jonka voi bongata lapsen kanssa ja lukea vaikka yhdessä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit