Hurmaava Talvipuutarha - aina vapaa pääsy

Penkit houkuttelevat pysähtymään.
Hei! Hyppäsin lasten kanssa aamulla bussiin ja teimme retken uskomattoman kauniiseen Talvipuutarhaan Töölönlahden rannalle osoitteeseen Hammarskjöldintie 1. Näin tiistaisin Talvipuutarhassa on viikon pisin aukioloaika, ja puutarha aukeaa jo yhdeksältä. Muina päivinä ovet aukeavat vasta puoliltapäivin. Maanantaisin Talvipuutarha on kokonaan suljettu.

Talvipuutarhan aukioloajat

    Tiistai                               9.00-15.00
         Keskiviikko-perjantai          12.00-15.00
   Lauantai-sunnuntai       12.00-16.00
 Maanantai                           suljettu

Talvipuutarha on ihana paikka! Kun kuljeskelimme Talvipuutarhassa, tuntui ilmainen sisäänpääsy suorastaan uskomattomalta. Talvipuutarha on toiminut jo yli sata vuotta helsinkiläisten ilmaisena virkistäytymis- ja rauhoittumiskeitaana. Talvipuutarhan aikoinaan rakennuttanut Jakob Julius af Lindfors toivoi, että puutarhaan olisi aina vapaa pääsy. Hienoa että hänen joviaalia toivettaan kunnioitetaan yhä.

Retken parasta antia oli kauniin suihkulähdealtaan äärellä kesynoloisten karppien ihastelu. Lapset viihtyivät myös kaktushuoneessa mitä ihmeellisimmän muotoisia kaktuksia hämmästelemässä. Talvipuutarhan pihamaalla oli mukava kirmailla ja leikkiä piilosta labyrinttimaisissa pensaissa. Retkemme huipentui jäätelöhetkeen Talvipuutarhan kahvilassa tunnelmallisen pergolakatoksen alla. Kahvila on auki kesäisin säävarauksella ja avautuu klo 12. Suosittelen Talvipuutarhaa lapsiperheiden retkeilyyn sekä todella suloiseksi treffikohteeksi pariskunnille.

Suihkulähdeallas karppeineen ihastutti koko perhettä.

Jäätelöt maistuivat makealta kauniissa kesäkahvilassa.

Kommentit

 1. Hellou! Hyvä, että palautit mieleen, että tällainenkin ilmaiskohde on olemassa.
  PS. Kehtaan juuri ja juuri kysyä, mikä eläin on yläkuvassa. Onko se kissa? Leijona? Vai lelu? Hävettää, kun en tunnista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvipuutarha on kyllä loistava ilmaiskohde! Kasveista kiinnostuneet oppivat siellä myös paljon, kasvit on kylteillä nimetty.

   Yläkuvassa on nuori leijona jota rapsuttelin Etelä-Afrikassa Lion Park-nimisessä paikassa (ja pelkäsin koko ajan että veijari syö käteni!). Kyseinen leijona tykkäsi kovasti massunsa rapsutuksesta ja ilme onkin aika tyytyväinen. Jellona tuntui elävän mukavan hidasta elämää :)

   Poista
 2. Tämäpäs on hyvä vinkki! Olen kuullut Talvipuutarhasta, mutta en ole koskaan käynyt ja kertomasi perusteella meidänkin koko perheemme voisi viihtyä tuolla. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykäähän ihmeessä! Kuusivuotiaamme tykkäsi retkestä aivan mahdottomasti (ja kaksivuotiaskin unohti hetkeksi uhmaikänsä tuolla ;)) ja selosti juuri isille silmät kirkkaina ja innosta puhkuen Talvipuutarhasta :)

   Poista
 3. Me käytiin lasten kanssa pari kertaa Kasvitieteellisessä puutarhassa, mikä sekin on aika kiva paikka. Varsinkin talvella: köyhän etelänmatka tropiikkiin :D Tosin jonkun euron sai pulittaa sisäänpääsystä.

  Miten muuten sait lapset ymmärtämään eron karppilammen ja uimalammen välillä? Meillä asiasta joudutaan keskustelemaan tämän tästä suihkulähteiden kohdalla ;)

  VastaaPoista
 4. Kaisaniemen Kasvitieteellinen on vielä käymättä. Kumpulan Kasvitieteellinen on sitäkin tutumpi ja tosi kiva! Kylläkin kesäisin vain auki.

  Niin, ainoastaan kolikoiden heitto oli kielletty lampeen. Kyllähän siellä kädet oli kyynärvarsia myöten ja kaksivuotias taisi myös pestä tukkansa siinä vilskeessä ;) Ehkä kieltomerkkejä tulee lisää tämän päivän jälkeen ;)

  VastaaPoista
 5. No niin, tuonnehan on mentävä! Kiva kun saa lisää lapsillekin sopivia Helsinki-vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :) Ja paikka kaipaa lisää kävijöitä, siellä oli nytkin hyvin hiljaista.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit