maanantai 26. maaliskuuta 2012

Tuotevertailu: esipaistetut moniviljapatongit tiukassa makutestissä!


Hei kaikki! Äärimmäisen jännittävä ja maukas esipaistettujen patonkien makutesti on nyt suoritettu ja on tulosten aika. Nyt kaikki karppaajat silmät kiinni, sillä luvassa on sellaista hiilihydraattien mässytystä että ette kestä! Tuotevertailuun otti osaa kolmen eri valmistajan esipaistetut patongit; Fazer Moniviljapatonki 2kpl/ 250 g sekä huokeammat Euro Shopper esipaistettu moniviljapatonki 2kpl/ 300g ja Rainbow Esipaistetut viljaiset patongit  2kpl/ 300g. Tässä tulokset:

1. Rainbow Esipaistetut viljaiset patongit

+ ihan ok
+ rapsakka
+ huokeampi hinta kuin Fazerin tuotteella 
- korostunut hiivainen maku

pisteytys 2/5


2. Fazer Moniviljapatongi 

+ ulkonäkö selvästi muita testattavia patonkeja tummempi
+ vahva, täysjyväinen maku
+ maukas ja rapea
+ selvästi paremman makuinen kuin Rainbow:n patonki
- kalliimpi kuin Rainbow:n ja Euro Shopperin patongit
- pienempikokoinen patonki kuin Rainbow:lla ja Euro Shopperilla

pisteytys 4,5/5


3. Euro Shopper esipaistettu moniviljapatonki

+ hyvänmakuinen
+ maukas
+ hinta-laatusuhde kohdallaan
+ selvästi parempi kuin Rainbow:n patonki
- ei aivan niin maukas kuin Fazerin patonki

pisteytys 4,5/5

Fazerin ja Euro Shopperin esipaistetut patongit olivat siis molemmat erinomaisia. Fazerin patongin pistemäärää laski patongin hinta ja patongin pienempi koko. Maultaan patonki oli erinomainen. Euro Shopperin patongin pistemäärää laski se, että se ei ollut niin vahvasti moniviljapatongin makuinen. Rainbown esipaistettu patonki jäi selvästi kilpakumppaneistaan hiivaisella maullaan. Kaikki tuotevertailun patongit oli valmistettu ulkomailla (Euro Shopper ja Rainbow Ranskassa ja Fazer Alankomaissa). Suosittelen lämpimästi kokeilemaan sekä Fazerin että Euro Shopperin esipaistettuja moniviljapatonkeja. 

4 kommenttia:

 1. Tämä oli kiva! Ostellaan näitä sen verran harvakseltaan ja vielä erilaisia esipaistettuja leipätuotteita melkein joka kerta, niin ei ole tullut kunnollista kuvaa siitä, mikä olisi paras. Ostan usein halvinta, ellen ole todennut sitä pahan makuiseksi, vaikka noissa kauppojen omissa jäljittelymerkeissä on omat eettiset ongelmansa. :/

  Nyt ostaisin sinun mielipiteesi perusteella tuota EuroShopperia, mutta sitä ei taida löytyä meidän yleensä käyttämistä S-ryhmän kaupoista. Ensi kerralla tulee ehkä valittua kallis Fazer halpis-Rainbow'n tilalle... Sillä hedonistina olen valmis maksamaan hyvästä mausta, ellei siihen liity eettisiä dilemmoja. :)

  VastaaPoista
 2. Tuo EuroShopper on kyllä maukas! Fazer oli jopa yllättävän hyvä, en uskonut niin selviin eroihin makujen suhteen, mitä testatuissa patongeissa lopulta todella oli (kallis brändi itsessäänhän ei maistu millekään ;)

  Jäi mietityttämään mitä tarkoitit eettisillä ongelmilla?

  VastaaPoista
 3. Kauppaketjujen omissa halpismerkeissä tarkoitin eettisillä ongelmilla sitä, että suuri osa tuotteista on häpeilemättä kopioitu tunnetuimpien merkkien mukaisiksi reseptiä ja usein pakkauksen ulkonäköä myöten. He siis käytännössä varastavat ja käyttävät hyväkseen muiden tekemän työn tuotekehittelyn, mainonnan, markkinoinnin jne. osalta, ja tekevät sillä sitten rahaa myymällä kopioitaan edullisemmin. Ei tämä jokaisen tuotteen kohdalla tietenkään pidä paikkaansa ja minusta tuo pakkauksien ulkonäön kopiointi ei ole Suomessa yhtä räikeää kuin esim. Englannissa, jossa saattoi melkein tuotteesta kuin tuotteesta vahingossakin napata mukaansa identtisen näköisen halpakopion.

  Ja lopussa kun sanoin, että olen valmis maksamaan hyvästä mausta ilman eettisiä dilemmoja, tarkoitin että minusta hyvä maku ja nautinto ovat ruoassa ja syömisessä tosi tärkeitä asioita, mutta ne eivät aja kohdallani kaiken ohi, vaan olen esim. jättänyt lihan ruokavaliostani, vaikka pidän sen mausta, ja vähentänyt reilusti maitotuotteiden käyttöä, vaikka juustot ovat minulle ehkä suurinta herkkua ikinä.. Nämä ovat siis jääneet lähinnä eläinten mutta myös ympäristön hyvinvointi mielessäni.

  VastaaPoista
 4. Hei! Hyviä pointteja Karoliina, Suomen kamaralla ei tosiaan ole vielä törmännyt noin räikeisiin pakkauksen kopiointeihin. Siinä vaiheessa kun pakkaus on niin samanlainen kuin ns. alkuperäistuotteella että aiheuttaa asiakkaalle tunnistamisongelmia, niin ollaan kyllä minunkin mielestäni liian pitkällä kopioinnissa. Toisaalta "kopiotuotteet" ovat siten juurikin hyviä, että niitä ei käytännössä markkinoida mitenkään joten kuluttajan ei maksa markkinointikuluja tuotteen hinnassa. Tällöin myös vähävaraisella on varaa esim. ruokaan.

  Tässä tulee tällainen Robin Hood-tyyppinen eettinen dilemma. Onko oikein kulkea isojen brändifirmojen peesissä jos se kuitenkin hyödyttää myös kuluttajaa? Tätä olen miettinyt ja tullut henkilökohtaisesti tulokseen: kyllä :)

  Toisaalta olen myös huomannut, että edullisempia vastaavia tuotteita laitetaan kaupoissa huonommille hyllypaikoille. Kalliimmat vastaavat tuotteet ovat paremmin näkyvillä. Onko kyse kauppojen saamasta paremmasta katteesta? Ja miten eettistä sellainen toiminta on kuluttajan suhteen? Kannattaa siis katsoa kaupoissa myös sinne alahyllyille :)

  Näitä juttuja on hyvä pohtia. Ja tosiaan vaikka etsin edullisia vaihtoehtoja, on tuotteen eettisyys kuitenkin paljon tärkeämpää. Raha ei ole tärkeintä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!