torstai 15. joulukuuta 2011

Kurkistus vuoden aikapankkishoppailuihini!

Hei kaikki! Vuosi on pian päätöksessä joten päätin että on aika katsoa taaksepäin kulunutta vuotta ja kurkata mitä kaikkea sitä on tullut shoppailtua aikapankissa. Aikapankissahan vaihdetaan palveluita ja tavaroita aikaan. Rahaa ei siis kulu, mikä tekee aikapankkishoppailusta sitäkin ihanampaa! Minusta onkin kehittynyt varsinainen aikapankkihimoshoppailija kuten tulette pian huomaamaan. Kuluneen vuoden aikana olen "ostanut" aikapankista:

- Lastenhoitoapua kuusi tuntia
- Uintitekniikkaopetusta kahdeksan tuntia (opin kroolaamaan!)
- Kasvomaalausta lapsen synttäreille
- Kaksi synttärikakkua lasten synttäreille (olen surkea kakkuleipuri)
- Kuorrutettuja muffinsseja synttäreille
- 70 sämpylää ystävän vauvan kastejuhlaan
- Kodin sisäkattojen, seinien ja ikkunanpuitteiden maalauksen
- Intialaisen päähieronnan (ja kylläpä rentoutti!)
- Kissojen raapimapuun uudistuksen (sisalköyden vaihto)
- Puisen keinuhevosen
- Potkuttelumopon
- Virkatun Angry Birds Kuningaspossun (suloinen!)
- Hilloja ja marjoja (maiskis!)
- Peräkärryn lainaan puidenhakureissua varten
- Tikasportaat lainaan maalausremonttia varten

Takana siis varsin antoisa aikapankkivuosi! Paljon uutta opittuna ja mahtavia ihmisiä tavattuna. Jos aikapankkeilu kiinnostaa, voi esim. pääkaupunkiseudun aikapankin Stadin Aikapankin kotisivuilta katsoa lisätietoja ja liittymisohjeet. Suosittelen aikapankkeilua lämpimästi.

5 kommenttia:

 1. Pitäisi joskus perehtyä aiheeseen, kuulostaa ihanalta! Lankoni on hyvin aktiivisesti mukana kaikenlaisissa aikapankkihankkeissa, teki aiheesta gradunkin.

  Olet siis maksanut nuo ajalla - mitä se käytännössä tarkoittaa?

  VastaaPoista
 2. Mahtava aihe gradulle! :) Lankosi on todella ajan hermolla, sillä aikapankkeilu Suomessa on vielä melko tuore juttu. Tällä hetkellä Stadin Aikapankissa on n. 1000 jäsentä mutta koko ajan tulee lisää porukkaa mukaan. Aikapankkejahan on ympäri Suomea joten kurkkikaahan kaikki oman alueenne aikapankkeja :)

  Olen itse tienannut toveja (yhden tovin saa tunnista mitä tahansa työtä) mm. valmistamalla kynttilöitä, huovuttamalla kissanleluja, viemällä ihmisiä etukortillani teatteriin, pesemällä ikkunoita (rakastan ikkunoiden pesua!) ja osallistumalla talon maalausprojektiin. Olen oppinut maalaamaankin aikapankin ansiosta :) Rohkeasti vaan mukaan! Kevääksi voi sitten tilata multa vaikka ikkunoiden pesua jos ei siitä hommasta tykkää itse, vink vink ;)

  VastaaPoista
 3. Ja lisättäköön vielä että aikapankista löytyy hommia myös tietotyöläisille, jos fyysinen työ ei ole se oma juttu. Esim. aikapankin ylläpitoryhmässä voi tienata toveja, sillä kaikki tehdään itse (tiedottaminen, kokoontumiset, kotisivujen ylläpito jne.).

  VastaaPoista
 4. Olipa mukavaa löytää blogisi! Aikapankkeilu kuulostaa kyllä oikein mielenkiintoiselta, tarviipa perehtyä aiheeseen lähemmin!

  VastaaPoista
 5. Hei Tuulia! Aikapankkeilu on kyllä kivaa! Vaatiihan se jonkin verran aikaa, mutta antaa sitäkin enemmän. Lämpimästi tervetuloa lukijaksi! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!