sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Oravanpyörästä perhosten bongaajaksi

Neitoperhonen kotipihan kukkaistutuksessa
Hei kaikki! Viisi vuotta hidasta elämää on tehnyt minulle terää! Aiemmin olin niin kiireinen etten huomannut vuodenaikojen vaihtumista saatikka pysähtynyt katselemaan luonnon ihmeitä. Oli niin kiire suorittaa opintoja, paiskia töitä, matkustaa ja etsiä elämyksiä. Mutta kun vihdoin pysähdyin löysin todellisen elämyksen.

Nykyään kuljen ulkosalla ja tarkkailen lintuja ja perhosia. Lapsillekin lajit tulevat tutuiksi kun puhelemme niistä päivittäin ja teemme hauskoja bongauksia. Saimme pari vuotta sitten lahjaksi Lasse J. Laineen kirjoittaman Suomen luonto-oppaan ja siitä on ollut huikea apu. Opas on täynnä kuvia (850 värikuvaa) ja käsittelee ytimekkäästi yleisimpiä kasveja, nisäkkäitä, kaloja, lintuja ja meidän perheen suosikkeja perhosia. Olemme kirjan avulla bonganneet nämä perhoslajit:
 
- neitoperhonen
- ritariperhonen
- lanttuperhonen
- sitruunaperhonen
- piippopaksupää (joka istahti varpaalleni uimarannalla :))
- nokkosperhonen

Paljon on siis vielä perhosia bongaamatta ja yksi haaveemme on matkustaa Ahvenanmaalle etsimään apolloperhosia. Tätäkään kuten muitakaan perhosia emme tietenkään pyydystä, vaan meille riittää perhosen ihastelu luonnossa ja ehkä hyvällä tuurilla kuvan nappaaminen. Sitten onkin aika jälleen niin kulkijan kuin perhosenkin jatkaa matkaansa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!