tiistai 9. lokakuuta 2012

Pinjatan valmistusta Cinemaissítossa

Sen on tarkoitus näyttää Angry Birds-pinjatalta... ;)
Hei! Vierailimme viime viikonloppuna Cinemaissíto-lastentapahtumassa Vuotalossa. Olimme ilmoittautuneet Piñatas!-työpajaan, jossa opimme valmistamaan pinjatan, sanomalehtipaperista valmistetun hauskan herkkukätkön. Muut perheet tekivät perinteisemmät pinjatat, mutta me päätimme repäistä ja valmistaa Angry Birds-pinjatan. Pinjatan valmistus on todella helppoa! Tässä valmistusohjeet: 

1. Puhalla ilmapallo. Jos haluat ison pinjatan, puhalla iso pallo. Jos pienen pinjatan, puhalla pieni pallo.
2. Leikkaa sanomalehdistä pienehköjä kolmioita. Liimaa kolmiot ilmapallon päälle joko liisterillä tai ohennetulla liimalla (puolet vettä, puolet liimaa). Käytä sivellintä apuna liisterin/liiman levityksessä.
3. Jatka kolmioiden liisteröintiä/liimailua kunnes ilmapallon päällä on kolme kerrosta sanomalehtikolmioita. 
4. Jos haluat tehdä vaikka linnunmuotoisen pinjatan, tee kartongista kiertämällä kolmio nokaksi. Leikkaa kolmion alaosaan viiltoja, jotka taitettuna helpottavat kiinnitystä (katso kuva). Kiinnitä nokka liimalla. 
5. Leikkaa silkkipaperista kolmioita ja kiinnitä ne liisterillä pallo-osan ja nokan päälle. (Jollet halua käyttää silkkipaperia voit myös maalata pallon.).
6. Kiinnitä ripustusnaru liiman ja paperinpalojen avulla. Peitä kiinnityskohdat silkkipaperilla. 
7. Kun pinjata on kuivunut, leikkaa terävällä veitsellä takaosaan luukku pinjatan täyttöä varten. Tällöin myös ilmapallo puhkeaa ja voit noukkia sen pois. Täytä pinjata herkuilla ja teippaa luukku kiinni. 
Pinjatan valmistus aloitetaan ilmapallon puhaltamisella.
Ilmapallo peitetään kolmella kerroksella sanomalehtikolmioita. 
Kartongista pyöräyttämällä syntyy nokka. Alaosan leikkausviillot helpottavat nokan liimaamisessa palloon. 

2 kommenttia:

  1. =D Ei ehkä ihan ängry böördssi mutta lintu kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintukin on vähän siinä ja siinä ;) Mutta osa tekeleemme nähneistä lapsista kiljahti "hei noi on tehny Angry Birdsin!". Lapset on ihania. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!