sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Suklaanruskeat syyshiukset kasvivärillä


Hei! Syksyn kunniaksi päätin vaihtaa hiusväriä punertavasta ruskeaan. Värjäyksen suoritin jälleen kasvivärillä, tällä kertaa Lushin Caca Brun-kasviväripalalla. Caca Brun-sävyn kuuluisi tehdä hiuksista maitokahvin väriset, mutta minulla hiuksista tuli tummemmat. Itse asiassa olen alkanut pitää tästä melko tummasta, mutta lämpimästä ruskeasta. Se ei kalvenna ihoa.

Lushin kasviväri myydään palana. Yksi pakkaus riittää pitkähuksisella kahteen värjäyskertaan. Lyhythiuksisella varmasti ainakin kolmeen värjäyskertaan. Yksi pakkaus maksaa tällä hetkellä n. 17 euroa Suomessa (Eestissä n. 11 euroa). Kasviväri on kestoväri joten suht pienellä kukkaron kevennyksellä saa itselleen kauniin värin hiuksiin pitkäksi aikaa.

Kasviväri ei mene hiuksen sisään vaan tarttuu hiuksen pintaan. Kasviväri tekeekin hiuksista selvästi paksumman oloiset. Kasvivärjäyksen jälkeen en ole tarvinnut enää hiuksia tuuhentavia muotoilutuotteita. Pintaan jäävä kasviväri tekee hiuksista lisäksi kiiltävät. Koska värjäys ei riko hiusta, värjäyksen voi suorittaa kuinka usein tahansa hiuksia vahingoittamatta. Tässä vinkkejä, miten kasvivärjäys Lushin-palalla tehdään:

1. Kasviväripala kannattaa hienontaa veitsellä, jotta se sekoittuu helpommin veteen.

2. Sekoitin värimurskeen n. 3 dl kiehuvaa vettä (lisää vettä vähitellen, jotta saat sopivanpaksuista seosta). Hiusväriseoksesta on hyvä tulla mukavan levittyvää, smetanan oloista. 

3. Kasviväri kannattaa levittää kuivaan tukkaan. Silloin se tarttuu parhaiten. Hiuksissa ei kuitenkaan saa olla muotoilutuotteita. Hiusten kannattaa siis olla kuivat, puhtaat ja harjatut/kammatut. 

4. Itse levitän hiusvärin vanhan pyyhkeen päällä seisten ja toinen vanha pyyhe tai hiustenleikkuuviitta harteita suojaamassa. Kaverin apu on ensimmäisellä värjäyskerralla usein tarpeen. Muista käyttää muovihanskoja jotteivat kätesi värjäänny! Pyyhi talouspaperilla otsaan ja korvien päälle lipsahtanut väri sekä väriroiskeet lattialta jne. 

5. Värin levittämisen jälkeen värin annetaan vaikuttaa 1-2 tuntia. Itse annoin värin vaikuttaa kaksi tuntia. Ilmankos väristä tuli voimakas. Laitoin päähän muovimyssyn ja sen päälle vielä vanhan pyyhkeen turbaaniksi. Vietin suurimman osan vaikutusajasta saunassa. Lämpö vielä lisää värin tarttumista. (Huom. muovimyssyä kannattaa pitää etenkin punaisilla kasviväreillä värjätessä, sillä se tehostaa punaisen sävyn värjäystehoa. Ruskeiden sävyjen kanssa muovimyssyä ei yleensä suositella. Ruskea sävy tulee esiin parhaiten ilman muovimyssyä).

6. Lopuksi hiukset pestään hyvin shampoolla ja hoitoaineella.

P.S. Lush-liikkeistä saa pienen testipalan hiusväriä koevärjäystä varten. Suosittelen hiustupsun värjäämistä ennen koko tukan värjäystä, jotta lopputuloksesta tulee varmasti mieleinen.

Hiusväri Lushista. Kylppärin matto Ikean Toftbo 9,99e
Sävynä ruskea Caca Brun
Väri hienonnettuna. Laita murske astiaan ja lisää kiehuvaa vettä. Sekoita. 

8 kommenttia:

 1. Tuo pitäisi kyllä testata. Olen jämähtänyt santen väreihin, sopii minulle nekin mutta vaihtelu kuulemma virkistää ja vielä kun lähtis Virosta hakemaan niin tuliskin kunnolla sitä virkistävää vaihtelua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli lopulta ihan positiivinen kokemus tämä Lush. Ja edullisemmaksi tulee tällä värjäys kuin Santella. Ja tosiaan suosittelen Tallinnaa! Pakko päästä pian itsekin taas! ;) Minulta löytyy niitä Viking Linen alekuponkeja, ovat kyllä voimassa vain 7.10.2012 asti. Jos joku tarivtsee niin saa, sellaisella pääsee muutamalla eurolla Tallinnaan :)

   Mulla on muuten tarpeettomana Santen mustaa jauhetta. Otin siitä hieman jokin aika sitten kun tummensin Terra-sävyä. On nyt omassa pussissaan plus minigrippiin pakattuna. Saat sen mieluusti jos vain haluat :)

   Poista
  2. Pitää tarkistaa jos minulla on vielä joku pussi santea, jos on niin voisin sekoittaa sinun mustan siihen.


   ...miettii jouluretkeä tallinnaan...

   Poista
 2. Mitenhän vaikuttaa vanha ihan tavallisen kestovärin väri alla jos pistäis ton päälle? Ja heippa, täällä olis yksi uusi lukija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja tervetuloa lukijaksi! :) Kasvivärillä voi huoletta värjätä myös kemiallisesti värjättyä tukkaa. Aina kannattaa tietysti tehdä ensin hiustupsun värjäys.

   Ainoana juttuna on, että jos tukka on blondattu, niin silloin ei kannata värjätä tummalla kasvivärillä. Silloin lopputuloksesta tulee helposti vihreä. Minulla oli alunperin blondattu tukka ja laitoin siihen ensin punaista kasviväriä. Siitä olen sitten mennyt tummempaan suuntaan :)

   Poista
 3. Tää oli mielenkiitoinen postaus. Täytyypä tutkia lisää. Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Olen itse kovasti tykästynyt hiusten kasvivärjäämiseen. En usko että palaan enää kemiallisten värien pariin. Värjäsin tukan juuri uudestaan Lushin väripalasta jääneellä toisella puolikkaalla ja kylläpä tukkani taas kiiltää! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!