lauantai 14. heinäkuuta 2012

Humiseva harju-DVD romantiikannälkäiselle

Humiseva harju
Alkuperäisnimi: Wuthering Heights
Käsikirjoitus: Emily Bronten romaanin mukaan
Ohjaus: Coky Giedroyc
Ilmestymisvuosi: 2009
Ikäraja: K13
Kesto: 2 h 15 min.
Tyylilaji: romanttinen draama
Pääosissa: Tom Hardy, Charlotte Riley, Andrew Lincoln
Pisteet: 4,5/5


Hei! Voitin Marja-Leenan kirjahyllyn arvonnasta vuoden 2009 elokuvaversion Humisevasta harjusta. Kiitos Marja-Leena! Voitto tuli tarpeeseen, sillä en ollut aiemmin nähnyt yhtäkään Humiseva harju-elokuvaa. Häpeäkseni täytyy tunnustaa, että olen myös vältellyt Humisevan harjun lukemista, sillä olen pelännyt sen olevan tylsä. Se luulo poistui leffan myötä! Humiseva harjuhan tärähtelee tunteista ja toiminnasta!


Elokuva kertoo hienostoperheen tyttärestä Cathysta, joka rakastuu hurjaan, mutta alempiarvoiseen Heathcliffiin. Myös komea Heathcliff on hulluna rakkaudesta Cathyyn. Yhteiskunnan asettamien esteiden vuoksi ja omaa mainettaan ajatellen Cathy kuitenkin päätyy naimisiin kiltin ja kunnollisen Edgar Lintonin kanssa. Heathcliff päättää kostaa mustasukkaisessa raivossaan sekä Cathyn perheelle että Lintoneille ja tehdä heidät kaikki yhtä onnettomiksi kuin itsekin on...


Pidin leffasta todella paljon. Kyyneleitäkin tuli valutettua asiaankuuluvasti. Olen kuullut, että kirjasta olisi vielä onnistuneempiakin filmatisointeja. Täytyykin alkaa metsästää niitä käsiini. Vinkatkaahan siis hyviä elokuvaversioita Humisevasta harjusta! Aion myös yrittää Humisevan harjun lukemista. Tämän DVD:n laittaisin mielelläni eteenpäin jotain toistakin ilahduttamaan. Jos siis haluaisit tämän leffan itsellesi, niin laitahan viestiä osoitteeseen pihinainen(at)gmail.com, niin laitan ilmaisen sadepäivän piristyksen tulemaan postitse. 


EDIT: leffa lähdössä jo uudelle omistajalle.

6 kommenttia:

 1. Olen aina ollut aivan hulluna kirjaan Humiseva harju. Nyt kun luin sen uudelleen blogiini, maut olivat vain vahventuneet.

  En ole ollenkaan päättänyt, että uskaltaisin tätä leffaa katsoa...Ostin juuri Nichollsin kovasti kehutun kirjan Sinä päivänä perusteella tehdyn leffan, joka saatetaan tänään katsoa kera nuorison, sillä sataa, vaikka juuri tänään piti olla poutaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä elokuvaversiota on sanottu hieman sievistelväksi joten voi olla että Leena pettyisit tähän. Vuoden 2011 version olen kuullut olevan rosoisempi. Jospa uskaltaisit kokeilla sitä joskus? Minun oli helppo syttyä jo tähänkin kun en tiennyt mitä odottaa.

   Hyvää elokuvapäivää toivotellen :)

   Poista
 2. Mulle on vieläkin (!?!) kesken Humiseva harju kirjana, sekä englanniksi että suomeksi, paperilla ja äänikirjana. En oikein tiedä mikä siinä mättää, ei ole vastenmielinen mutta en oikein pääse imuunkaan. Pitää varmaan jossain vaiheessa vaan istua ja yrittää keskittyä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vahva paino sanaparilla yritän lukea (yhä jännittää saanko sitä oikeasti luettua) ;) Minun pelkoni on, että kirja on hyvin pikkutarkka. Harvoin pääsen sellaisen imuun.

   Poista
 3. Minusta kirja ei ole ollenkaan pikkutarkka. Olen lukenut sen nuorena ja sen jälkeen useampaan kertaan ja kyllä kestää aikaa. Mielikuva mm. Heathcliffistä on ennemminkin tumman synkeä kuin komea, en tiedä onko mielessä olevat vahvat kuvat tulleet lukukertojen perusteella vai olenko kenties joskus kauan sitten nähnyt elokuvan. Näitä uusimpia en ole nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa, jos kirja ei ole pikkutarkka! Sitä on tällaisia ihmeellisiä ennakkoluuloja.. Humiseva harju olisi minulle loistava haastekirja "Ota riski ja rakastu kirjaan"-haasteessa. En uskalla aloittaa mutta jos aloittaisin todennäköisesti tykkäisin :)

   Elokuvan kautta välittyi kuva hyvin komeasta mutta hyvin synkästä ja sekopäisestä Heathcliffistä. Itse asiassa elokuvan perusteella Edgar Linton oli mimun makuuni "ihanampi" ;) Mutta rakkaus onkin hullua, se tuli hyvin selväksi elokuvan kautta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!