Maukan ja Väykän höntti päivä nauratti pientä ja isoa

Kuva Sanna Breilin
Väykkä (Paavo Kerosuo) ja Maukka (Lotta Kuusisto) pohtivat pelkoja. Kuva Sanna Breilin

Maukan ja Väykän höntti päivä oli perheellemme täysosuma teemallaan. Syksyllä nelivuotiaan kanssa aloitettu kitaraharrastus on tuonut loppuvuoteen kivoja mutta samalla jännittäviä esiintymiskokemuksia. Musiikkiteatteri Kapsäkin esityksessä Väykkä-koiralla (Paavo Kerosuo) on edessään toivottu tilaisuus soittaa rumpuja suorassa radiolähetyksessä. Mutta mitä tehdä, jos esiintymispelko saa tassut liimautumaan kiinni lattiaan?

Timo Parvelan kirjoittama näytelmä tarjosi takuuvarmaa lastenteatteria, joka pohditutti juuri sopivasti ja nauratti sitäkin enemmän. Pimeän talven keskellä ilahdutti sekin, että esityksen joukkoon oli ripoteltu huumoria myös isommille katsojille. Kapsäkistä sai aikuinenkin jälleen poistua posket hymyilystä hellinä.

Maukan ja Väykän höntti päivä on kolmas Maukka ja Väykkä -musiikkinäytelmä tältä työryhmältä. Ilottelua on ollut ilo käydä katsomassa niin Linnanmäellä, Musiikkitalolla kuin nyt ryhmän kotipesässä Kapsäkissä. Aiemmatkin näytelmät ovat olleet todella mieluisia, mutta ehkäpä juuri teeman osuvuuden vuoksi viimeisin tuntuu korjaavan potin. 

Mutta mitä Väykän esiintymispelolle oikein voisi tehdä? Onneksi apuun astelee hieman pöyhkeä mutta luotettava kissakaveri Maukka (Lotta Kuusisto). Mutta voi kauhistus, myös Maukkaa alkaa yllättäen pelottaa ihan kamalasti. Mitenkäs tästä nyt selvitään?

Iiro Rantalan säveltämät musiikkinumerot rytmittävät noin 40 minuutin pituista näytelmää ja ansaitsivat useat spontaanit väliaplodit. Jopa taaperot tuntuivat jaksavan seurata tunnelmasta ja tunteesta toiseen etenevää esitystä, vaikka yhdessä kohdassa selvästi hieman osaa pikkuisen jännitti. 

Ja löytyihän niitä viisaita neuvoja pelkojen karkoitukseen näytelmän lopuksi. Aiomme ensi viikon joulukonsertissa noudattaa Maukan ja Väykän ohjetta. Kun pelon kohtaa yhdessä, voi jännitys olla pian höntti muisto vain. 

Maukan ja Väykän höntti päivä esitetään Musiikkiteatteri Kapsäkissä 4. helmikuuta 2023, 26. helmikuuta 2023 ja 1. huhtikuuta 2023. Kiitos medialipuista Kapsäkille.

Kommentit

 1. Timo Parvela & Iiro Rantala on takuuyhdistelmä, on helppo kuvitella katsojan ja kuulijan herkullinen elämys!

  Höntti päivä on on paitsi hyvä nimi esitykselle, myös sellaista hedelmällistä ajatonta aikaa, jota perheissä voitaisiin viettää yhdessä useamminkin käyttäen kaikkeen hauskaan ja vaikka pelkojen loitonnukseen.

  Olipa mukava kuulla pitkästä aikaa ja ei kuin soikoon kitara kirkkaasti edelleen ja koko perheellenne mukavaa, antoisaa ja hyvänmielen joulunalusaikaa sekä rauhaisia pyhäpäiviä!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta kommentista! :) Höntsäily on kyllä erittäin tarpeellista. Ja yhdessä köllöttely. Silloin pikkuväkikin jotenkin rauhoittuu ja on tyytyväistä sakkia.

  Oikein lämpöistä joulunaikaa teidän poppoolle!

  t. Leila alias Pihi nainen

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit