10-vuotiaan 15 äänikirjavinkkiä


Hei! Harmittelin eräänä päivänä, ettei käyttämästämme äänikirjasovelluksesta löydy listaa kuunnelluista kirjoista. Olisi ollut kiinnostava nähdä, mitä kaikkea sinne on kertynyt. No löytyihän sieltä, kun hieman tarkemmin katsoi. Samalla selvisi, että 10-vuotiaamme oli ehtinyt kuunnella koronakevään aikana 150 äänikirjaa. 

Ehdotin koululaisellemme, että hän listaisi 15 kirjavinkkiä kiinnostavaa kuunneltavaa kaipaaville. Tällaisen listan sain käsiini ruutuvihkoon koostettuna. Kirjat ovat satunnaisessa järjestyksessä ja löytyvät BookBeat-äänikirjapalvelusta, joka meillä sattuu olemaan käytössä. Mukavia kesäpäiviä toivotellen.

1. Neiti Etsivä (erityisesti Neiti Etsivä ja nallekarhujen arvoitus sekä Neiti Etsivä ja mustaviittainen ratsastaja)

2. Soturikissat

3. Me Rosvolat (erityisesti Me Rosvolat ja Iso-Hemmin arkku)

4. Viisikko (erityisesti Viisikko karkuteillä)

5. Malamanteri


6. Miisa-kirjat

7. Masi Tulppa (erityisesti Pääsy kielletty)

8. Narnia (Velho ja leijona)

9. K niinku Klara (erityisesti Sotaleikki!)

10. Harry Potter11. Taika Taksinen (erityisesti Viimeistä viedään, Taika Taksinen)

12. Sinttu-kirjat

13. Ronja, ryövärintytär

14. Anni Swanin kirjat (erityisesti Sara ja Sarri)

15. Enid Blytonin Seikkailu-sarja (erityisesti Seikkailujen laakso)


Kommentit

 1. Kiitokset 10-vuotiaalle lukijalle ja hatunnosto hänelle mittavasta ja monipuolisesta kuuntelukeväästä!

  Tästä on paljon iloa ja vinkiksi, sillä Juniorimurmelitriomme 8 - 11 v. on kirjojen ystäväjoukko. Listalla olevista Viisikot ja Potterit olen nähnyt heidän pöydillään ja tiedän vanhimmaisen potterinsa myös lukeneen.

  Oli myös mukavaa saada savumerkkejä Sinulta päin, toivon, että elämä on kulkenut juoheasti. Aurinkoista ja omanoloista juhannusviikkoa sekä kesää koko teidän poppoollenne:)

  VastaaPoista
 2. Olipa mukavaa, että piipahdit tervehdyskäynnillä! Toivottavasti trio löytää listalta mieluisaa luettavaa/kuunneltavaa. :) Muut kirjat ovatkin jo olleet pidemmän aikaa pienten lukijoiden saatavilla, mutta yksi uutuuskin listalta löytyy. Thomas Taylorin Malamanteri ilmestyi alkuvuodesta.

  Lapset ovat pitäneet niin kiireisenä, että bloggaaminen on jäänyt lähes kokonaan. Lastenkirjallisuuden parissa saan onnekseni viettää tulevatkin vuodet, sillä saimme vastikään neljännen lapsemme. Päiväunilla tuhisee parhaillaan kolmen kuukauden ikäinen pojanpallero. :)

  Oikein aurinkoisia kesäpäiviä teidän sakillenne! :)

  Leila / Pihin naisen elämää

  VastaaPoista
 3. Lämpöiset onnittelut koko perheellenne pienen pojanpalleron johdosta:) Tuhinaa ja vauvantuoksua...

  Lapsiperheen vanhemmuus on hurjan hienoa ja opettavaista joskin ajoittain voimillekäypää aikaa, muistan kirjoittaneeni päiväkirjaan tuolloin toivovani olevani mustekala lokeroineen, kun eivät kädet riitä.

  Ja hupsista, usko tai älä: yht'äkkiä yllättäen kohtaat tilanteen, jossa Armaskultamussukka täyttää 50-vuotta kuten meillä tänä kesänä ja Äidinpienikultakakara (kuten Kuopuksella oli hellyyttävästi tapana itseään kutsua viikaroituaan) tulee kohta perässä miehen ikään...

  Elämä on suuri ja ihmeellinen seikkailu, nauttikaa siitä; myötäistä matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuota pientä minimiestäkin kun katsoo, niin miettii, että kohta hän hujahtaa kasvaa isoksi. Aamulla kuuntelin taaperon kanssa Lintu ja lapsi -kappaletta ja kyllä siinä silmät kostuivat, kun taas tajusi, kuinka saa lasten kautta katsoa maailmaa ihmetellen. He ovat parhaita oppaita. :)

   Leila / Pihin naisen elämää

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit