Syysflunssan hoitoa lastenleffoilla (Netflix)


Zootropolis, 2016 (K7)

Flunssa on kaatanut petiin perheestämme vuoron perään jokaisen. Tälläkin hetkellä yksi nukkuu pois kuumettaan. Lohtunamme on onneksi ollut kirjoja (esikoinen on ahminut Timi Möhläri -kirjoja ja pienempää naurattaa Prinsessa Pikkiriikin tempaukset), leffoja ja jäätelöä. Netflixin* leffavalikoimaan on tullut syksyn myötä sopivasti täydennystä. Yksi tuoreista tulokkaista on Oscarinkin napannut humoristinen Zootropolis


Zootropolis kertoo modernista kaupungista, johon etsitään monen alan ammattilaisia. Judy Hopps on pienestä asti haaveillut poliisin urasta. Jänis ei ole kuitenkaan koskaan aiemmin toiminut poliisina, joten Judylla on vastassa vankka lasikatto. Hän ei kuitenkaan lannistu, vaan päättää toteuttaa unelmansa. 

Seuraa valtava määrä tohinaa ja toimintaa, kun innokas Judy päättää ratkaista kadonneiden eläinten arvoituksen yhdessä vastahakoisen kettukumppaninsa kanssa. Samalla pöllytetään petoeläimiin liittyviä ennakkoluuloja ja muistutetaan, että olemuksemme ei määritä sitä, mihin kykenemme. Zootropolis löytyy Netflixistä niin originaalina kuin suomeksi dubattuna. Suomeksi Judya esittää mallikkaasti Iina Kuustonen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Haikarat, 2016 (K7)

Haikarat-leffa ei ole saanut aivan yhtä lämmintä vastaanottoa kriitikoiden parissa, mutta seitsenvuotiaamme piti siitä jopa Zootropolista enemmän. Teema iski, sillä vauvat taitavat olla tässä iässä monelle lapselle pop. 

Haikarat ovat luopuneet vauvojen toimittamisesta ja siirtyneet markkinavoimien palvelukseen. Vanhoista ajoista muistuttaa vain Tuuli-tyttö, jonka toimitus epäonnistui aikoinaan. Aikuistunut Tuuli olisi pomon mielestä saatava ulos yrityksestä, sillä hän luo ympärilleen sekasortoa erikoisilla ideoillaan. Työssään menestyneelle Juniori-haikaralle luvataan johtajan pesti, jos hän saa annettua Tuulille lopputilin. 


Juniorin sydämessä on kuitenkin pehmeä kohta eikä hän saa sanottua asiaansa. Hän päätyy piilottamaan Tuulin pölyttyneelle Vauvatehtaalle, mikä osoittautuu kaikkea muuta kuin ongelmattomaksi ratkaisuksi. Vauhdikas Tuuli kun ei suostu istumaan käsiensä päällä, vaan päättää vastata ihan vain yhteen vauvapyyntöön... 

Söpöt vauvat ja haikarat kannattelevat leffaa. Kovalle bisnekselle heristellään kyllä hieman nyrkkiä, mutta pääasiassa leffa keskittyy viihdyttämiseen. Haikaratkin löytyy Netflixistä suomeksi dubattuna. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Viisi legendaa, 2012 (K7)

Ehkä hieman yllättäin Viisi legendaa nappasi leffakolmikosta 7-vuotiaan mielestä ykkössijan. Joulupukki, Hammaskeiju, Nukkumatti ja Pääsiäispupu ovat kiperän tilanteen edessä, sillä pahis Pitch haluaa syöstä maailman synkkyyteen romuttamalla lasten uskon hahmoihin. Elokuvan päähenkilöksi nousee Pakkasukko, jota nelikko pyytää apuun. Vastahakoinen Pakkasukko on tottunut elämään erakkona eikä ymmärrä, mitä hyötyä hänestä voisi tilanteessa olla. 


Pakkasukko suostuu kuitenkin auttamaan joukkiota, sillä samalla hänen on mahdollista saada käsiinsä omat muistonsa. Pakkasukko on elänyt vuosisatojen ajan pohtien sitä, kuka hän oikein on. Onko hän hyvä vai paha, ja miksi häntä ei voi nähdä? 

Hahmojen ja Pitchin yhteenotot sisältävät pelottavia ja surullisiakin hetkiä. Leffaa onkin hyvä katsoa aikuisen kainalossa. 

Viisi legendaa -leffan voisi kiteyttää vauhdikkaista ja vaarallisista tilanteista huolimatta kertovan ilon tärkeydestä. Ilman iloa elämä kyllä pyörisi mutta raskaanlaisesti. Tämäkin leffa löytyy valikoimasta myös suomeksi dubattuna. 

*Yhteistyöpostaus

Kommentit

Suositut tekstit