Perjantaina Helsingin Kirjamessuille


Hei! Tänä vuonna näyttää siltä, että ehdin Helsingin Kirjamessuille vain perjantaina. Messulehteen tutustuessani huomasin kuitenkin, että yhdessäkin päivässä riittää nähtävää ja kuultavaa. Tässä omat messutärppini perjantaille 27.10. 

Klo 12.30-13.00 Minna Canth -lava
LASTEN PELAAMINEN
Nyt pelittää! -lastentietokirjan kirjoittanut Elina Lappalainen ja Zaida-kirjasarjan takaa löytyvä Saku Heinänen keskustelevat tietokonepelien hyvistä ja huonoista puolista. Kouluikäisten lasten vanhempana menen kuuntelemaan korvat höröllä. 

Klo 13.30-14.00 Katri Vala -lava
NAURUN HYVÄÄ TEKEVÄ VOIMA
Mari Lämsä on kirjoittanut kirjan naurusta ja elämänilosta. Tähän vuodenaikaan kaikki vinkit naurun lisäämiseksi tulevat ainakin minulle tarpeeseen, joten tästä ohjelmanumerosta voi hyvinkin olla konkreettisesti iloa.

Klo 14.00 yritän ehtiä piipahtaa tapaamassa lastenkirjailija Kristiina Louhea McDonald'sin kojulla 7k130. Hänen Aino-kirjansa on yksi Mäkkärin Happy Meal -kirjakampanjan kirjoista ja kiinnostaa kuulla yhteistyöstä lisää. Noudan samalla kamppiksen lastenkirjat testiin.

Klo 14.00-15.00 Aino-sali
ESIKOISET
Esittelyssä muun muassa Ossi Nymanin romaani Röyhkeys (jonka arvioin kirjallisuuslehti Lumoojan viimeisimpään numeroon) ja Hanna Rytin Syli (jota aloin sattumoisin lukea juuri tänään). 

Klo 16.30-17.00 Minna Canth -lava
TOINEN TUNTEMATON
Hanna Weselius, Antti Heikkinen ja Laura Gustafsson keskustelevat kirjasta, jossa Tuntemattoman sotilaan naishahmot saivat 20 kirjailijan toimesta omat novellinsa. 

Klo 17.00-17.30 Minna Canth -lava
LAVA  KAUHU JA HIMO
Esiintymiskammoisena Krista Launosen vinkit lavakammon kääntämisestä lavahimoksi tulevat todelliseen tarpeeseen. 

Klo 18.00-18.30 Magia
MONIKULTTUURISUUS LASTENKIRJOISSA
Aiheesta keskustelevat Veera Salmi ja Elina Warsta

Ja tietenkin tulee käytyä moikkaamassa muita kirjabloggaajia Boknäsin osastolla 6m48 (to ja pe klo 16-18, la ja su klo 14-18). Jaossa on bloggaajien parhaat kirjavinkit. Tule sinäkin! 

Kommentit

 1. Toivottavasti törmätään jossain vaiheessa perjantaina! Ainakin yhden saman ohjelmanumeron olemme listanneet :). Luulen, että esikoiskirjakeskustelua on syytä mennä kuuntelemaan hyvissä ajoin, koska Ossi Nyman on ollut nyt niin tapetilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti törmäillään! :) Mietinkin tätä aikataulua naputellessani, että taidan auttamatta jäädä seisomapaikalle esikoiskirjailijoiden haastattelussa. En taida millään ehtiä paikalle ajoissa.

   Poista
 2. Kävin tänään aamupäivällä Kirjamessuilla. Alun perin olin sopinut meneväni sinne kahden ystäväni kanssa, mutta toinen kaatui flunssan takia petiin ja toisen lapsi sairastui, joten olin messuilla lopulta yksin. Enkä nähnyt ketään tuttuja. Kiertelin osastot läpi ja bongailin jonkin verran kirjauutuuksia, lähinnä etsin esikoiselle luettavaa. Itse en ole nyt kovin paljoa ehtinyt lukea koko syksyn aikana ja arvostelukappaleita on vino pino odottamassa. Josko työkiireet viimeinkin helpottaisi ja ehtisi taas lukea enemmän.

  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettemme törmänneet. Itsekään en kauhean paljon tuttuja vielä bongannut, huomenna lauantaina taitaa olla se kovin rynnistys (joka puolestaan jää itseltäni välistä). :)

   Kerrankin muuten noudatin suht kiltisti tekemääni aikataulua ja ehdin tsekata tärpeistäni jopa neljä.

   Mukavaa viikonloppua perheellenne! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit