Parasta just nyt: Malminkartanon omenatarha


Hei! Roihuvuoren Kirsikkapuistoon ja Haagan Alppiruusupuistoon tulee tehtyä eväsretki joka vuosi kukkimisaikaan. Malminkartanon omenatarha on puolestaan jäänyt kokematta. Nyt on sekin puute korjattu, sillä pakkasimme eilen illalla pienet piknikeväät ja suuntasimme keskelle omenankukkia. Muut perheenjäsenet eivät tienneet määränpäätä etukäteen, vaan saivat yllättyä perille päästyämme. 


Yllätysmomentti säilyi onnistuneesti loppuun saakka, ja perhe ilahtui erikoisesta kohteesta. Havaittavissa oli myös helpotusta. Malminkartanon lähestyessä osa oli pelännyt päätyvänsä kiipeämään kaupunginosan tunnetusti hikisiä täyttömäen portaita. Pieni harmituskin käväisi mielessä. Huomasimme heti paikalle saavuttuamme unohtaneemme piknikhuovan. Onneksi puistossa on pöytäryhmiä meidän hajamielisten pelastukseksi. Kierreltyämme vanhojen omenapuiden alla istahdimmekin pöydän ääreen murkinoimaan ja katselemaan omenapuita kauempaa. 


Pöydän ääressä oli hyvä hetki listata Malminkartanon omenatarhan hyviä ja huonoja puolia.

+ Omenatarhassa on useita satoja omenapuita. 
+ Omenapuut ovat vanhoja ja kauniita.
+ Puutarhassa on pöytäryhmiä eväiden syömiseen sekä paljon tilaa omalle piknikhuovalle. 
+ Vapaa pääsy

- Puutarhan alkuperäinen käyttötarkoitus yliopiston tutkimusprojektina näkyy puiden sijoittelussa. Omenapuut ovat isoksi osaksi kahdessa suorassa rivissä. Puutarhamainen tunnelma jää sen vuoksi hieman vajaaksi.
- Omenatarhassa ei ole roskiksia, joten oma roskapussi on syytä olla mukana. 
- Omenatarhassa kasvaa myös nokkosta, joten avonaisilla kengillä liikkuessa kannattaa katsoa eteensä. Omenatarha on mukavan luonnonmukainen kohde. Ruohikkoa ja omenapuiden aluskasvillisuutta ei ole puunattu ihmisiä varten tip top, vaan jätetty tarhan pääasiallisia vieraita (ja myös asujia) eli pölyttäjiä miellyttävään tilaan. Vaeltelusta peltomaisella omenatarhalla tuli mieleen lapsuuden kesäpäivät maalla. Ehkäpä Helsingin yleisissäkin puistoissa voisi olla edes pieni tilkku niittyä pölyttäjien ja luonnon ystävien iloksi. 

Malminkartanon omenatarha sijaisee osoitteessa Kartanonkaari 29. Portit ovat avoinna niin kauan kuin kukintaa kestää. Omenatarhaan on vapaa pääsy. 

Kommentit

 1. Enpä ollut tuostakaan ennen kuullut ! Omenapuut kukkivat vain vähän aikaa, joten tuossa oltava tarkkana kun suunnittelee käyntiä. Meidän pihan kaksi omenapuuta tiputtelevat jo terälehtiä.

  Alppiruusut on pakko mennä tänä kesänä tsekkaamaan. Harmittaa jos en saa aikaiseksi. Kahtena kesänä unohtui vaikka olin sinun blogistasi hyvän vinkin saanut.

  Erittäin hyvä idea mennä eväitten kanssa niin voi nauttia paikan ilmapiiristä ja oleskella
  siellä kauemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukinta tuntui tuolla olevan juuri kuumimmillaan, joten nopeat ehtivät vielä. :) Pian saakin alkaa odotella kesäkuuta ja Alppiruusupuiston loistoa. Kirsikkapuisto meni meiltä harmillisesti hippusen ohi tänä vuonna. Eväät syötiin silti reippain mielin. Ensi vuonna täytyy olla tarkempana. :)

   Poista
 2. Näyttää kivalta paikalta! Meillä on omalla pihallamme neljä omenapuuta ja tänä keväänä kukinta on ollut todella runsasta.

  Kiitos arvontavoitosta, joka eilen saapui perille.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselinkin jokin aika sitten blogistasi, olitko käynyt tuolla omenatarhalla, kun kuvissasi oli niin hurjan kaunista kukintaa. Oma omenapuu olisi ihana. Pitääpä miettiä, mahtuisiko sellainen pikkuriikkiselle pihallemme minnekään. Haaveeni omasta alppiruusustakin on vielä vaiheessa. :)

   Kivaa että arvontavoitto löysi perille. Mukavia bongailuja perheellenne! :)

   Poista
 3. Sinut on haastettu :)
  http://rakkaudestakirjoihin.blogspot.fi/2016/05/haaste-unpopular-bookish-opinions.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit