Omenasose hävikistä herkuksi omenaisessa kanelikakussa















Hei! Viime syksyn valtaisa omenasato aiheutti sen, että pakasteemme on yhä melko täynnä pakastettua omenasosetta. Syksyn söimme omenasosetta puuron kyljessä, mutta nyt pidämme taukoa koko perheen kyllästyttyä omenasoselisukkeeseen. Onneksi omenasosetta voi käyttää mm. omenaisen kanelikakun valmistukseen. Laitan yhteen kakkuun kokonaisen pakasterasiallisen sulatettua omenasosetta, ja hyvää tulee.

Omenainen kanelikakku

150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
2 dl omenasosetta

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti samalla vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
4. Lisää omenasose seokseen.
5. Lapa voideltuun ja leivitettyyn (esim. kaurahiutaleilla) vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Kommentit

  1. Uuh, aah, kuulostaa aivan taivaallisen ihanalta ja helpolta!

    Sellaista halusin myös julkisesti 'kaikille' sanoa, että se Lushin paladeodorantti, jonka sain sun blogista on aivan maailman paras! Olen pitkään etsinyt tehokasta, mutta terveellistä luonnondödöä, ja nyt vihdoin löysin sen! Kiitos siis sinulle - ja suosittelen kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli suht simppeli valmistaa, mukavan vähän raaka-aineitakin listassa! Välillä nimittäin lannistun jos resepti on hirveän pitkä.

      Kiitos dödöterveisistä! Sama juttu täällä, tykkään kovasti Aromaco-palasta ja käytän tyytyväisenä joka päivä. Pitäisiköhän taas laittaa niitä jakoon kunhan käyn taas Tallinnassa retkeilemässä.. Jotain hauskaa on ainakin pian tiedossa blogin 2vee synttäreiden kunniaksi. :)

      Poista
    2. Komppaan sannabananaa, myös minä sain täältä palasen samaista dödöä. Kyllä, se on maailman paras deodorantti!

      Poista
    3. Ilo kuulla että dödöpala toimii! Minun hienhajuongelma alkaa olla jo unohduksiin jäänyt juttu paladödön ansiosta. Minustakin paras dödö, mitä olen kokeillut.

      Poista
  2. Mahtavaan väliin tämän kakkuvinkin laitoit! Meilläkin pakkanen pursuilee vielä omenasosetta ja sitä on syöty mm. puuron kyljessä. Ihana saada uusi vinkki soseen hyödyntämiseen,pitää laittaa muistiin. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että resepti tuli hyvään saumaan! Saimme vielä mummolta lisätäydennystä vastikään kun hän käsitti vähän väärin omenasosetilanteemme.. No, saammepahan ainakin tehdä näitä kakkuja kun on varmasti riittävästi sosetta. :)

      Poista
  3. Voi kiitos tästä! Sama ongelma omenasoseen kanssa, alkaa vähän tökkiä. Tää voisi sen sijaan olla hitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ehkä hivenen syksyisestä/talvisesta nimestään huolimatta tämä kakku on ulkonäöltään mukavan keväinen. Sopii siis hyvin vuodenaikaan. Maukas tapa huventaa omenasosevarantoja. :)

      Poista
  4. Jep. Omenasose sopii kakkutaikinaan ja myös marjapiirakan pohjaan antamaan kosteutta ja makua. Myös puolukan alle marjapiirakkaan omenasose sopii kuin nenä päähän. Viime syksyn satoa on minullakin vielä pakastimessa, pitääkin nostaa purkki sulamaan. Toki meillä menee marjoja ja omenasosetta myös viilin kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Puolukkaa myös pakkasessa odottelemassa käyttöä, joten täytyy pian kokeilla omenaista puolukkapiirakkaa. :)

      Poista
  5. Kiitos tästä ohjeesta. Minulla on myös pakkanen pullollaan omenaa. Pitäisi vähitellen alkaa tyhjentää, ennen kuin tulee uutta satoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä reseptillä omenasose hujahtaa mukavasti. Ajattelin alkaa tehdä myös kääretorttuja, joihin laittaisin omenasosetta ja rahka/kermatäytettä. Pannukakun kera omenasose on tietysti myös herkkua. :)

      Poista
  6. Äh,tämä minulla olisi pitänyt olla,kun viimeksi avasin lettuja varten omenahillopurkin. Homehtui alta aikayksikön - vähän harmitti heittää melkein kokonainen purkki menemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä resepti on tosiaan hyvä pikakeino kun sose/hillo on jo ollut vaikka puuroa varten jääkaapissa, mutta ei vaan millään ehdi syömään. On käynyt meillekin valitettavasti noita pahentumisia..

      Poista
  7. Nami, ei pitäisi nälkäisenä lukea näitä ruokajuttujasi :D Sinulle olisi haaste blogissani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! Taidankin alkaa heti pohtia vastauksia. :)

      Poista
  8. Tämä oli NIIN hyvää! Kiitos! Tein miehelle töihin vikaksi päiväksi, oli kuulemma viety käsistä. Onneksi fiksu mies tajusi säästää minullekin palan. Tätä tehdään uudestaan.

    VastaaPoista
  9. Googlailin omenasosepiirakoita ja eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi. Kiitos ohjeesta! Jos päivitän leivonnaisen blogiini, linkitän sinut. Mukavaa jussia!

    Vira
    vilkkila.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäkin resepti on peräisin mummomme vanhasta reseptivihkosta. Hän on puolestaan oppinut tämän kakun valmistuksen aikoinaan Talouskoulussa. Saamme siis kiittää Talouskoulua (joka on puolestaan varmastikin napannut reseptin ties mistä vanhasta opuksesta) tästä herkusta. Mukavaa ja herkullista jussia! :)

      Poista
  10. Löysin reseptin googlen kautta ja tänään leivoin kakkua. Lisäsin yhden granny smith-omenan pieneksi kuutioituna ja himpun neilikkaa, ja tuli tosi hyvää! Pehmeä ja mehevä rakenne, mutta ei kuitenkaan liian makea.Teen varmasti uudestaankin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä kokeilla itsekin tuunailla reseptiä, kuulostaa hyvältä. :)

      Poista
  11. Kiitos reseptistä! Näin hyvää ja kuohkeaa kuivakakkua ei ole tässä taloudessa ennen tehty :) Perinteistä kuivakakkuvuokaa ei ollut, mutta tuli oikein hyvä lopputulos ihan tavallisessakin kakkuvuoassa.

    VastaaPoista
  12. Jane / Kirjan jos toisenkin16. toukokuuta 2018 klo 19.32

    Kokeilinpa tätä ohjetta kun teki mieli leipoa jokin helppo kakku. Maukasta tuli, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kakusta tuli mieluinen! :) Pitänee itsekin tehdä taas, pakkasessa lojuu vielä omenasosetta. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit