Maailman ihanin tyttö

Kuva: voimauttavavalokuva.net
Maailman ihanin tyttö/ The Loveliest Girl in the World (<- Adlibrikseen)
Maailman ihanimmat tytöt: Petra Parvikoski, Monna Makkonen, Paula Anttila, Jenna Pystö, Ann-Mari Anttila, Mira Alanne, Tiina Siitonen, Nina Laurin, Tuula Koskela ja Milla Makkonen
Valokuvat ja teksti: Miina Savolainen
Taidegrafiikka: Pia Lång
Englannin kielen käännös: Pilviriikka Taipale ja Don McCracken
Kustantaja: Blink Entertainment Oy, 2008
Sivuja: 180
Pisteet: 5/5

Ann-Mari sanoo: "Omalla kohdalla tietynlainen irtonaisuus lapsena on varmasti vaikuttanut mun kykyyn luottaa ja kiintyä. Vasta sen jälkeen, kun muutin Hyvöseen, parantuminen alkoi, lääkkeinä hoitajat, lapset, poikaystävä ja tietenkin valokuvaus sun kanssa. Tuo valokuvaus juuri antoi mulle sen 'maailman ihanin tyttö' -tunteen. Kuvat ovat tehneet musta erikoisen, uniikin. Vieläkin tunnen samoin, vaikkei kuvia enää otetakaan. Mä tiedän, että mä pärjään."


Kuva: voimauttavavalokuva.net
Miina Savolaisen valokuvateos Maailman ihanin tyttö on kaunis, koskettava ja herkkä valokuvin kerrottu tarina kymmenestä lastenkodissa kasvaneesta tytöstä. Samalla se on informatiivinen tietopaketti voimauttavasta valokuvauksesta, jonka avulla valokuvattava uskaltautuu ja onnistuu näkemään itsensä sellaisena kuin on; rakastettavana ja ainutlaatuisena. Kirja onkin tarina kymmenestä lastenkodissa kasvaneesta tytöstä, jotka kuvausprosessin jälkeen ovat vihdoin nähneet oman erityisyytensä ja ihanuutensa. Lastenkotitausta häipyy ja esiin tulee jokaisen oma persoona ja sielu.

Palautteista nuoret ymmärsivät, ettei kyseessä olekaan tarina lastenkodista. Kyseessä on tarina ihmisyydestä, rakastetuksi tulemisen oikeudesta ja itsen hyväksymisestä. Siinä kaikessa maailman ihnimmat tytöt ovat edelläkävijöitä, sillä he ovat löytäneet asioita, jotka eheyttävät myös muita ihmisiä. Osalle tytöistä kaikkein tärkeintä koko kymmenvuotisessa kuvausprosessissa oli nähdä oman panoksen merkitys yhteisen maailman rakentamisessa. Ann-Mari kertoo: "Mun mielestä on ollut tosi hienoa olla mukana näin isossa projektissa. Mä uskon, että tämä on jotain niin suurta, että se tulee auttamaan vielä monia ihmisiä."

Kirjan mukaan kuva itsestä rikkoontuu lapsena, jos vanhemmat eivät kykene omilta ongelmiltaan todella näkemään lastaan ja hänen erityisyyttään. Tällaisessa tilanteessa lapsesta tuleekin yleensä vanhempiensa tukija, ja lapsi oppii pelkäämään tulevaisuutta; näkemään itsensä ja tulevaisuutensa negatiivisena. Voimauttava valokuva voi kuitenkin onneksi korjata lapsen vääristynyttä kuvaa itsestä. Tarjota kirkkaan peilin.

Ihminen parantaa itseään kuvan tuottaman epäämättömän lohdun ja mielihyvän avulla. Rakkaaksi tuleva omakuva todistaa, että elämän rujoudesta huolimatta oma sisin on säilynyt puhtaana. Kuvat kasvattavat kaltoin kohdellun nuoren uskoa siihen, että hän on rakastamisen arvoinen ja kykenevä rakastaviin tekoihin. Ketään ei ole tuomittu toistamaan omaa historiaansa tai siirtämään sen taakkaa seuraaville sukupolville. 

Lainaukset Miina Savolaisen kirjasta Maailman ihanin tyttö.

P.S. Maailman ihanin tyttö-valokuvateoksen äärelle on pysähtynyt myös Valkoinen Kirahvi täällä.

Kommentit

 1. Hitsi, satuin olemaan Suomessa, kun tämä kirja tuli ulos, ja on se kyllä upea. Koskettava, kaunis ja luo toivoa tulevaisuuteen. Valokuvat (ja tytöt) ovat aivan upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin upea kirja! Maailman ihanin tyttö-kirja on kaunis niin sisäisesti että ulkoisesti. Haaveilen kovasti kirjan hankintaa omaksi :)

   Poista
 2. Tämä on kyllä yksi kauneimmista kirjoista sekä ulkoasunsa että sisältönsä vuoksi. Mukava, että pidit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjan luettuani, tuli heti ajatus laittaa tähän sama runo kuin sinunkin Maailman ihanin tyttö-postauksessasi. Ei ehkä sinänsä sattumaa, se on todella koskettava runo, siihen varmasti moni pysähtyy. :)

   Poista
  2. Hei! Neljässä vuodessa olen täysin unohtanut, mistä runosta oli kyse.

   Poista
 3. Ei liity nyt mitenkään postaukseen, mutta pistätkö minulle osoitteen, johon voin lähettää voittamasi kipaleen erästä Italiaan sijoittuvaa dekkaria :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teit juuri ihanasta sunnuntaista superihanan, kiitos! :) Laittelin sinulle jo meiliä :)

   Poista
 4. Minä täällä kommentoin vähän myöhässä, mutta tämä postauksesi ihan pysäytti! Saakohan kirjaa jostain vielä? Voisin tietysti antikvariaateista yrittää. En ollut kuullut tästä kirjasta aikaisemmin. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailman ihanin tyttö kosketti ja pysäytti. Kirjaa saa yhä ostettua uutenakin. Hinta on aika kova, mutta kirja on upea. Adlibriksestä sen taitaa saada uutena edullisimmin: http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9529225229

   Poista
  2. Hei!
   Kirjaa saa tilattua myös suoraan netistä osoitteesta:
   http://www.voimauttavavalokuva.net/kuvakirja.htm
   Kirjaan voi pyytää myös Miina Savolaisen räätälöimän omistuskirjoituksen!
   <3

   Poista
 5. Hei!
  Kirjaa saa tilattua myös suoraan netistä osoitteesta:
  http://www.voimauttavavalokuva.net/kuvakirja.htm
  Kirjaan voi pyytää myös Miina Savolaisen räätälöimän omistuskirjoituksen!
  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että kirjaa voi yhä tilata voimauttavavalokuva.net:n kautta. Omistuskirjoitus olisi kyllä ihana juttu! Ja hintakin näytti olevan kilpailukykyinen adlibriksen hinnan kanssa. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit