Rikas elämä -kirja


Hei! Tämän sivun alle kokoan juttuja ja arvioita Rikas elämä -kirjasta (Readme.fi 2015), jonka olen kirjoittanut yhdessä toimittaja Martta Kaukosen kanssa.

Onko arkesi yhtä paikasta toisen juoksemista? Läkähdytkö velvollisuuksien alle? Haluaisitko hidastaa tahtia, muttet tiedä, miten? Jokainen voi leppoistaa elämäänsä. Sinun ei tarvitse hypätä oravanpyörästä kokonaan, vaan voit säätää sen tahtia niin, että pysyt paremmin kyydissä. Rikas elämä antaa käytännöllisiä vinkkejä elämänmuutokseen. 


BLOGEISSA

Kulttuuri kukoistaa  "Pidän kirjan perusviisaasta, rauhallisesta puheesta. Se on kuin järjen ääni hullunmyllyn keskellä. Tai viileä vesi kuumissa löylyissä."

Oksan hyllyltä "Kirjassa on tekstiosuuksien lisäksi Leilan ja Martan omia kokemuksia elämän hidastamisesta, sekä joitakin pidempiä tarinoita muilta henkilöiltä. Pidin kovasti näistä omakohtaisista osuuksista, sillä ne toivat mukavaa elämänmakua kirjaan."

Kieltenopen kotiblogi "Kirjasta saa viljalti ideoita miten karsia turhaa, hankalaa, ikävää painolastia viikko-ohjelmastaan ja jopa omista ajatuksistaan."

Kirjojen kamari "Luonnehtisin teosta oikein hyväksi ja kattavaksi johdatukseksi hitaampaan elämään ja uskoisin, että se tarjoaa hidastamista kaipaavalle runsaasti ajattelupohjaa mahdollista muutosta varten."

Ja kaikkea muuta "Minä pidin kirjan realistisesta otteesta. Liian usein kuulee hempeitä kuvauksia elämänsä muuttaneiden onnesta ja autuudesta."

Pinon päällimmäinen "Vaikka ei oravanpyörästä uskaltaisi vielä hypätä, tai elämäntilanne ei sitä juuri nyt salli, saa kirjasta hyviä ja konkreettisia vinkkejä siihen, kuinka itsestä, kuluttamisesta, onnellisuudesta ja työelämästä voi ajatella hiukan eri tavoin ja siten parantaa arkeaan."

Taikasaappaat "Kirjan ehdoton suola olivat mielestäni kirjoittajien omat kokemukset ja kommentit. Ja myös omakohtaiseti läpikäydyt karikot ja kompastuskivet, jotka on kirjoitettu auki." 

Kirjojen keskellä "Tykkäsin tästä kirjasta paljon. Aihe on niin mielenkiintoinen, että luin tämän parissa päivässä."

Tänään kotona "Leila Saarivirran ja Martta Kaukosen kirja Rikas elämä - parempaa arkea hidastamalla perustuu kirjoittajien omiin kokemuksiin, ja lisäksi kirjassa on viiden muun ihmisen tarina."

Sininen kirjahylly "Leila Saarivirran ja Martta Kaukosen teos sopii jatkoksi maritusprojektille. Kirja keskittyy sisäiseen muutokseen, tavallaan sielunelämän raivaukseen."

TAMK-blogi "Saarivirran ja Kaukosen tuore kirja tarjoaa vaihtoehtoja arjen kiireisyyden vähentämiseen."

Mummo matkalla  "Kerrassaan mainio, tekijöiden omiin kokemuksiin perustuva, ajateltavaa, ideoita ja pähkinöitä purtavaksi tarjoava kirja."

Anuliinin ajatuksia "Tykkäsin kirjasta todella paljon. Tätä oli niin jotenkin rauhoittavan leppoisaa lukea. Koko ajan takaraivossa raksutti, että Minä opin, Minä opin."


RADIOSSA

Ajantasa Miten elämä muuttuu kun sitä hidastaa?

Tekeekö raha onnelliseksi? Sari Valton keskusteluohjelma Yle Radio 1:ssä.


LEHDISSÄ

Anna Haluatko elää hidasta elämää? Vältä nämä ansat.

Kotivinkki Ruokanuukailija säästää kalenterin avulla. 

Souli-verkkomedia Omannäköistä elämää. 

Rondo "Vasta konkreettiset teot tuovat parannuksia."

Minna (s.39) "Rikas elämä on kirjoitettu nuorehkolle, ruuhkavuosiaan elävälle naiselle, joka on tyytymätön itseensä ja työhönsä ja kaipaa kiireettömämpää elämää."

Synapsi (s.15) "Kun sukeltaa lukuihin löytää jokaiselle jotakin, nuorille, keski-ikäisille ja vanhemmille."

Lauttasaari-lehti (Nro 42 s. 8-9): Järkevää leppoistamista.Kotilääkäri: